Как мога да почистя канализацията в частна къща?

На практика никоя частна къща не може да направи без канализационна система. Той е предназначен за оттичане на течности, както и малки твърди продукти, които се появяват в резултат на дейността на хората. По правило канализацията преминава през канализационните тръби към септичния резервоар. Когато в тръбите има запушване, водата не може да изтече, стагнатирайки в тръбите. За да се отървете от проблема, хората прибягват до помощта на специалисти, въпреки че това не е необходимо, защото можете сами да отстраните самата запушване.

Почистваме канализационните тръби

Ако запушването се образува в банята, в кухненската мивка или в тоалетната, можете да използвате обичайното бутало. Той се продава във всеки санитарен магазин и няма високи разходи. Това красиво нещо бързо ще спести отпадъчните води от малки блокажи. За този тип изисква малко количество вода, за предпочитане се загрява до запушват контейнер и поставено на буталото на изтичане. След това трябва да ги изпомпате бързо, докато чуете шумоленето в тръбата. Веднага щом това се случи, изострете качулката. Водата трябва да започне да тече бързо. Тъй като се използва топла вода, тя ще измие всички останали отпадъци. След тази процедура, за да се прочистят мазнини остатъци, натрупани по стените на тръбите, налейте в отвора за източване всеки препарат, но не пуснете водата. След 30 минути включете горещата вода, тя ще измие както лепилото, така и разтворените мастни натрупвания. Разбира се, ако нямате време за тези действия и може би те не дават положителни резултати, по-добре е да поканите специалисти. Основното нещо е, че почистването на канализацията в цената на която е достъпна за всички, решаване на въпроса за запушване.

Ако не можете да се освободите от запушването в мивката с помощта на буталото, трябва да разглобите сифона и да го почистите на ръка. За да направите това, внимателно развийте долната част (специална капачка) и я изплакнете с топла вода, като преди това е премахната цялата мръсотия.



С тоалетната всичко е много по-сериозно. В допълнение към блокажите, тя може да образува уринарен камък. Най-често се образува след водната порта. За да я премахнете, трябва да разглобите системата за оттичане, да изключите гофрирането, а също и ъгълът от чугун. Камъкът може да бъде свален с нещо остър.

Ако запушването се намира далеч от тръбата и буталото не помага, опитайте се да го отстраните с кабел за водопровод. Веднага щом върхът на кабела застане срещу запушването, трябва да опитате да го избутате с кръгови движения. След процедурата проверете колко бързо водата изгасва. Ако блокирането се отстрани, водата ще се оттича в септичния резервоар без изтичане, след което повторете процедурата.

Както виждате, премахването на блокировките не изисква да имате професионални умения. Тази процедура е много проста. Следвайте съветите и няма да имате проблеми с канализацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството за изтичане на вода в частната къщаУстройството за изтичане на вода в частната къща
Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Характеристики и нюанси на полагане на канала под основатаХарактеристики и нюанси на полагане на канала под основата
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
» » Как мога да почистя канализацията в частна къща?
© 2021 BggeHat.com