Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?

Почистването на канализацията в частна къща е процедура, която всеки собственик на недвижими имоти трябва да може да изпълни. След запушване на дренажната система от мръсна вода значително намалява комфорта на живот в къщата и създава много проблеми за жителите й. Нека да разгледаме най-ефективните методи за почистване на домашния тръбопровод със собствените си ръце.

Общи методи за почистване на тръби - как да направите живота си по-лесен?

Независимо колко трудно се опитвате да наблюдавате тръбопровода си, рано или късно ще откриете, че вашата канализация е запушена. Основната причина е вътрешността на тръбите да не става само с коса, хартия или други предмети, но и да се запушват с хранителни отломки. Дори ако се опитате да не позволите остатъците от храна да отидат в дренажните дупки в дома ви, те пак ще влязат вътре. Вече в тръбата те постепенно се натрупват в завоите на дренажните канали, формирайки солиден корк, за да се отървем от това, което не е толкова просто, колкото изглежда. Това обаче не е лесно - това не означава невъзможно. Пробивът на натрупаните боклуци е съвсем реален със собствените си ръце. Но за това ще е необходимо да се проучат няколко прости методи за решаване на такъв проблем.

Елиминиране на малки препятствия

Елиминиране на малки препятствия

Първо, ако канализацията е запушена, проблемът може да бъде решен по един от трите популярни начина. Първият е да почистите отвора за изтичане и да налеете няколко тръби в чиста кипяща течност. След това трябва да изчакате около 20-25 минути и да почистите каналите с бутало. След това вземете 2 чаши сода, изсипете ги в отвора за изтичане и след напомпването на сода 2 литра вряла вода. Може би, ако канализация в частна къща е запушена с много боклук, тогава няма да е възможно да го почистите от първия. Следователно процедурата трябва да се повтаря, докато каналите не бъдат напълно изчистени от натрупвания. В процеса на почистване на каналната сода не само изсмуква отломки, но и отстранява от стените на тръбните патогенни микроби.

За да почистите каналите със собствените си ръце, можете да използвате и смес от сода и оцет. За да направите това, трябва да попълните отвора за изтичане със 100 g сода и 100 ml. оцет от трапеза. По време на процеса на смесване, тези компоненти ще създадат обилна пяна, която ще изтласка боклука надолу по каналите. След 3 часа тръбопроводът може да се измие с няколко литра вряла вода. Този метод ще помогне да се елиминира голям брой запушвания, които са се образували по стените на каналите.

Решаване на въпроса "канализация" ще помогне на смес от сода и сол. За да направите това, трябва да смесите чаша от двата компонента и да ги излеете в отвора за изтичане. Веднага след това излейте врящата вода вътре и изчакайте 7-9 часа. През това време тръбите не трябва да получават вода. За да се предотврати запушването на боклука, е необходимо периодично да се измиват тръбите с топла вода. Важно е водата да се вари. В противен случай стените на водопровода ще образуват излишък от белина, съдържащ се във водата от кранчето.

Вантуз и въжета - верни помощници, които пазят чистотата на каналите

Боклукът, от който може да се запуши каналът за оттичане на вода, е много лесно да се натисне тръбите с помощта на специални устройства. Първата от тях е позната за всеки от нас. Това е особено ефективно, когато сифонът, свързващ тоалетната чиния или мивката с изпускателната тръба, има сифон. Гумената част на устройството създава налягане, което лесно премества остатъците в канала, докато не бъде напълно почистено. Често след процедурата, части от боклука се издига до изтичащия отвор, което прави тяхното отстраняване по-лесно.

Почистване на канализацията с кабел

Почистване на канализацията с кабел

Със сигурност всеки от нас поне веднъж използва бутало. Все пак не всеки знае как да използва правилно това устройство. Инструкцията за използване на плунжера обаче изобщо не е сложна, за да може резултатът да бъде задоволителен след почистване, трябва да се спазват стриктно всички точки от следващия алгоритъм:

  1. 1. Ако е необходимо да се пробие тръбопровод в баня или мивка, оборудвана с преливен отвор, отворът трябва да бъде плътно затворен, за да се осигури целостта на канализационната система;
  2. 2. След това поставете гумената капачка на буталото над отвора за изтичане и го притиснете възможно най-близо до мивката;
  3. 3. Това ще отнеме няколко движения напред-надолу, увеличавайки налягането между входа на въздуха и обвивката;
  4. 4. След това рязко издърпайте инструмента от повърхността;
  5. 5. Ако боклукът не започне да премине по-нататък, процедурата трябва да се повтори.

Струва си да се отбележи, че днес в магазините можете да си купите по-ефективно устройство, което прилича на помпа. С негова помощ можете да създадете много натиск, като направите по-малко движения. Ако във вътрешността на тръбите се образува много твърдо запушване, което не може да бъде контролирано от буталото, можете да опитате да го премахнете с стоманен кабел. Това устройство ще бъде ефективно и в случаите, когато боклукът се е натрупал далеч от изпускателния отвор. Елементарният кабел за премахване на натрупването е направен от жица, усукана в силна, еластична и гъвкава пружина. Единият край на инструмента е снабден с дръжка за по-лесно въртене, а вторият има резба за различни приспособления, способни да счупят боклука.

Преди почистване проверете кабела за повреди. Така че се уверете, че инструментът не се пука и част от него няма да остане в тръбите. Също така, оценявайте силата на дръжката и нейните приспособления. След това пускаме дюзата и смазваме подвижните елементи на проводника.



Убедени в експлоатационната способност на кабела, е възможно да се извърши директно почистване на запушената канализационна система. Първо, отделете сифона от мивката и поставете кабела в канала. Инструментът трябва да е в посока към централната мивка. Уверете се, че проводникът е влязъл дълбоко в тръбите. Само след това можете да завъртите инструмента. Това трябва да се направи по посока на часовниковата стрелка, тъй като пружината може да се разпилее и да излезе. Много е важно да не прекалявате при натискане на блокирането, в противен случай ще повредите стените на каналите. Това важи особено за пластмасовите тръби.

Веднага щом достигнете бучката от отпадъци, намалете амплитудата на въртене на кабела и се опитайте да унищожите и натиснете "запушалка" по-нататък по каналите. Ако има дюза под формата на кука, тя може да бъде замърсена и издърпана през отвора за източване. След като проблемът бъде отстранен, ще трябва да измиете канализацията с много вряща вода, в противен случай проблемната област може да се запуши след няколко седмици. Ако при изтичането на течност в мивката се образува фуния, системата за източване е напълно почистена от блокиране.

Химикали за отстраняване на запушване - препоръки за употреба

Ако е необходимо, можете да почистите канализацията със специални химични съединения. На пазара се продава много широка гама почистващи продукти, които постепенно се увеличават. Изборът на най-ефективния от тях е доста труден, защото всеки състав има своите плюсове и минуси. Един от най-ефективните специалисти по инструменти счита за вътрешен продукт Мигел гел. Тази композиция ви позволява бързо и лесно да се отървете от зашипките от всякаква сложност. Дори ако наклонът към запушване има най-отдалечените части на тръбите, гелът бързо ще ги достигне и ще унищожи кошчето "корк". Средната цена за един гел е около 40 рубли.

Почистване на канализацията в частна къща

Почистване на канализацията в частна къща

Друг качествен състав е Tiret. Цената на парите е около 300 рубли. Сред предимствата е простото използване на състава. Всичко, което е необходимо, е да излеете една измерителна чаша от продукта в отвора за изтичане и да изчакате не повече от 20 минути. След това изплакнете тръбите с гореща вода. Следващата добра опция за канали за почистване се разглежда FCPF. Той е популярен поради своята ефективност и цена - около 75 рубли. за банката. За почистване е необходимо да се напълнят тръбите с антиблокиращи средства, веднага след това се излива малко студена вода или вряща вода. След това ще трябва да изчакате около 10 минути, след което трябва да почистите канализацията с много вода.

Една от най-популярните формулировки е мол. Този евтин инструмент има много предимства, сред които ефективност, премахване на вредните бактерии и икономиката. Цената на композицията варира в рамките на 100 рубли. за кутия от 1 литър. Единственият недостатък е, че трябва да изчакате няколко часа, преди да можете да измиете каналите с вода. Такъв състав за почистване на канализацията, тъй като Chistin, е на пазара сравнително наскоро. Въпреки това, той успя да се докаже като ефективен гел, който позволява няколко минути да се прекъсне всякакво блокиране. Той не разрушава стените на пластмасови тръби и убива патогенни бактерии в тях. Цената на банката означава - от 50 рубли.

Премахване на запушване с химикали

Премахване на запушване с химикали

Ако някога сте се чудили: "Как да се чисти канализацията в частна къща?", След това трябва да обърнете внимание на добре известния състав Господин мускул. Преди да използвате продукта, е необходимо да изтриете повърхността на мивката от влага, да излеете прах в отворите за оттичане, добавете малко вряла вода към праха и оставете тръбите в продължение на 45 минути. След това канализацията може да се почисти с гореща вода. Цената на продукта е приблизително 100 рубли.

Предимства и недостатъци на съединенията за отстраняване на отломки от тръби

Всеки домакински почистващ препарат има предимства и недостатъци. Например, Господин мускул има висока ефективност, но цената му е малко по-висока от тази на аналозите. Освен това, много занаятчийски предприятия освобождават своята версия на инструмента, което е много по-лошо в сравнение с оригинала. В случай на продукти FCPF неговата цена е много по-ниска от тази на конкурентите, но този инструмент не винаги се справя със силно запушване. Съставът често се използва за почистване на канали, които се пренасят в кухнята - той лесно разтваря запушванията от остатъците от храна. В същото време той няма да може да се справи с парчетата коси, които чукат тръбите под тоалетната чиния или мивката в банята.

Почистване на канализацията в частна къща

Почистване на канализацията в частна къща

Един от най-подходящите в категорията цена-качество се счита за средство Tiret. Тя лесно може да се справи дори с най-старите и най-трудните запушвания. В допълнение, това съединение често се използва за превантивни цели. Единствената отрицателна стойност е много високата цена на един състав. След като разгледахме плюсовете и минусите на всеки от композициите, можем да заключим, че най-ефективното и евтино средство на нашия пазар е Mole. Този продукт има оптималната формула, той е абсолютно безопасен за здравето на наемателите. Агентът е много лесен за използване както за почистване, така и за предотвратяване на блокиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Канализация в частна къща дизайн, полагане на вътрешни и външни тръбиКанализация в частна къща дизайн, полагане на вътрешни и външни тръби
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Отводнителни тръбиОтводнителни тръби
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
Как да се затопли замръзналата вода тръбаКак да се затопли замръзналата вода тръба
» » Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?
© 2021 BggeHat.com