Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира

Миризмата на канализация в апартамента се появява по различни причини. Понякога тя произтича от продължителната експлоатация на водопроводните инсталации или причините могат да бъдат по-глобални по природа. Какво се случи във вашия случай, нека да разберем заедно.

Общият проблем на многоетажните сгради - какво трябва да знаят наемателите?

Често миризмата на канализация в апартамент става проблем за цялата къща и се появява от невежеството на своите наематели на правилата за експлоатация на дренажни системи. Първата причина е изхвърлянето на преградата. Този проблем възниква, когато три тонални дренажни системи се източват едновременно в тоалетната. В този случай количеството въздух, изсмукано от вентилационната система, е недостатъчно, за да се осигури свободното падане на водата в канавката. Поради това се избутва слабо хидравлично уплътнение, което води до разрушаване на водните щепсели и появата на неприятна миризма от тръбите.

На практика това е рядко. Но изпълнението едно време на големи количества течности (15-20 L) след измиване на подове или ремонт - често се случва. Поради това ви съветваме да източите частта от водата по парче. По-голяма заплаха на този проблем е да се намали етажа обитатели, те Салво нулиране не само не води до повреда на уплътнението на вода, но и пресоването на вода във вътрешността на щранг, и резултатът е гейзер, и накрая се счупват.

Появата на миризма често е причинена от проблеми с хидравличен печат

Появата на миризма често е причинена от проблеми с хидравличен печат

С появата на зимата проблемите с тръбите се превръщат в главоболие за мнозина. Причината за това е стесняването на тръбите от студове и обледяването на вентилационната система на тръбата. Всичко това води до намаляване на лумена на тръбите, прекъсване на работата на водния печат, запушване и разпространение на миризмата от канализационната система. Има решение. Почистете общия изход от решетката от лед, изплакнете дренажната система с вряща вода.

Скритият проблем на неприятната миризма в канализацията, който дори не можеш да гадаеш, често се създава от съседи от най-горния етаж. Те отрязват част от обикновената тръба, слагат запушалка или задържат, като инсталират дренажна система, която е по-малка с 2 пъти, вместо стандартна тръба. Такива манипулации опростяват ремонтите, но не улесняват живота на другите. В резултат на това е очевидно защо има миризма на канализация в банята. Пълното или недостатъчно снабдяване с вентилация води до вече познат проблем с хидрошока и появата на миризма.

Вместо куплунг препоръчваме да поставите вакуумен клапан на тръбата. Такова устройство позволява въздухът да протича безпрепятствено във вътрешността на решетката, но не излиза, което предпазва хидравличното уплътнение от счупване.

Канализация в сутерена

Канализация в сутерена

Наличието на неприятна миризма на долните етажи е знак за повреда на канализацията в мазето. Обикновено има запушване на тръбите и от повреждане, което води до изтичане на отпадни води и се прилага "аромати" в наемателите на апартаменти. В такива случаи е невъзможно да се направи без помощта на общинските служби. Стартирайте съветника и да ги помолите да реши проблема, защото в допълнение към миризма, вина и поток от централните канализационни системи може да доведе до появата на влага, отмиване на фондацията и нейното унищожаване. В края на ремонта, трябва да проветрявате добре мазето, за да се освободите от излишната влага.

Нарушение на сифона - какво да правя?

Ако проучването не донесе резултати, проверете дренажната система в апартамента. Уязвимата част от санитарния фаянс, която провокира миризмата от канализацията, е сифон. Внимателно го развийте и проверете за запушване. Обикновено се натрупват мазнини, косми, отпадъци от храна, парчета сапун. В тръбите натрупаните частици гниене и в резултат се появява миризма. Ако се установи блокиране, премахваме всички замърсявания и измийте добре дренажната система със сифон. В бъдеще, за да се гарантира, че тръбите са по-малко запушени с отпадъци, препоръчваме ви да използвате решетки за мивки и вани.



Проверете наличието на вода в коляното на сифона. Отсъствието на течност води до изсушаване и разрушаване на хидравличното уплътнение. Този проблем възниква, ако не използвате водопровод за дълго време. Ето защо, преди дълъг отпътуване, ви съветваме да излеете масло в хидроизолацията, за предпочитане машинно масло, в случай на отсъствие можете да използвате растително масло. Бавното изпаряване на маслото ще предотврати сушенето и миризмата. И ако проблемът не може да бъде избегнат, поставете вода върху канала така, че коляното на сифона да е напълнено с течност. Прекъсването на водния печат и бързото изсъхване на водата е често срещан проблем на стария сифон със съкратена преграда. Съветваме ви да промените системата на нова.

Пукнатини и стави - проверяваме системата за течове

Изтичането на дренажни тръби е друг източник на лоша миризма от канализационната система, която произтича от изтичането на системата. Ако сте инсталирали стари чугунени тръби в къщата си, проверете за пукнатини. Понякога е трудно да се открият видими повреди, тъй като повечето тръби са оградени или облицовани. Когато откриваме проблем, препоръчваме напълно да смените старите тръби, избягвайки местния ремонт. Въпреки това, появата на пукнатини е характерна не само за чугунени системи, но и за нови пластмасови тръби. Ако нямате средства за смяна на стария чугун и в него се появи пукнатина, използвайте спешен метод - покрийте мястото на повреда с циментов разтвор.

Изтичане на канализационната тръба

Изтичане на канализационната тръба

Изтичащи стави - често срещан проблем. Ето защо, ако има миризма в банята или в кухнята, проверете точките на свързване на тръбите с мивка, тоалетна чиния и друго санитарно оборудване. Най-вероятно уплътнението е износено и е време да го заменим. Друга алтернатива е запечатващата мантия, която надеждно предпазва от чужда миризма да проникне в дренажната система. Препоръчва се използването на силиконов уплътнител за ставите. В допълнение към надеждното закрепване, предотвратява образуването на гъбички и не се страхува от влага.

Алтернативни източници - какво друго да обърнете внимание?

Ако ви се струва, че сте опитали всички възможни варианти и не сте успели да се отървете от неприятната миризма в апартамента, проверете други източници. В банята огнището на проблема може да бъде пералня. Проверете маншета на товарния люк, таблата с прах и белина, маркуча за източване и филтъра, разположен под пластмасовия капак. Натрупването на гъбички, плесени, косми, мазнини в тези места може да предизвика неприятна миризма, която лесно се бърка с канализацията.

Вентилация в банята

Вентилация в банята

Почиствайте изброените части ръчно с прах и стара четка. Не забравяйте, че ниските температури са добри само за деликатни неща, но не и за технологии. Ето защо, освен това препоръчваме да пуснете пералнята в режим на готовност, като зададете максималната температура за нагряване на водата, за да се отървете от възможните замърсители в нея.

Лошата вентилация може да предизвика неприятна миризма. Ако тягата се счупи, се натрупва голямо количество влага, което предизвиква образуването на гъби и мухъл по стените. Това води до появата на стабилен "вкус". че проверете течението на вашата вентилация, прикрепете лист хартия към него. Ако тя лесно се поддържа от потока на въздуха - всичко е наред, но ако напротив - е необходимо да се вземат мерки. Обадете се на помощника, за да почистите вентилацията.

Домашна химия или народни средства - как да направите правилния избор?

За да миришете от канализацията, не ви притеснявайте, можете да използвате специализирани битови химикали за почистване на канализационните системи. Сред тях, добре установени Моле, Дебошир, Дхомосексуалист, одоргон. При избора на химикал обърнете внимание на състава. Не трябва да съдържа агресивни киселини, активни алкали, по-малко от 5 нейонни повърхностноактивни вещества, повече от 5 натриева основа. DЗа да се предотврати замърсяването, използвайте течни компоненти и за сериозни блокирания - прахообразни формулировки, но само ако няма мирис на вода в мивката.

За нежно почистване използвайте народни средства. Например, маса за сол. Изсипете желаното количество сол в дренажната система и я изплакнете след няколко часа с много вода. Алтернатива на алкалната химия е содата и масления оцет. За предотвратяване на блокиране и отстраняване на неприятна миризма от канализацията, напълнете дренажен отвор от 2-3 ст. л. сода и ако не почиствате редовно - 5-6 ст. л. След това излейте фина чаша оцет. Желателно е процедурата да се извършва през нощта, така че компонентите да реагират добре помежду си и да елиминират натрупаното мастно покритие по стените. Друг надежден обезмаслител за тръби е суха горчица. 2-3 супени лъжици. л. изсипете в отвора за изтичане и запълнете всичко със стръмна вряла вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…
Правила за водоснабдяване и изхвърляне на водаПравила за водоснабдяване и изхвърляне на вода
Миризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризмаМиризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризма
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Системата за самостоятелно отопление на жилищна сградаСистемата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
» » Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
© 2021 BggeHat.com