Миризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

При експлоатацията на такова сложно инженерно оборудване като канализация са възможни грешки. Понякога в къщата има неприятни миризми, чийто произход е ясен за всички: това е причинено от канализация. Преди домакините да възникнат въпроси: защо се появиха и как да се отърват от тях.

Защо имаше лоша миризма от канализацията - всички възможни причини

миризма канализация в частна къща се появява по много причини. За изясняването им подробно разглеждаме цялата система, като обръщаме специално внимание на съединенията, отворите за изтичане, сифони, люкове за инспекция. Важно е да се съсредоточите върху миризмата: колкото по-близо е източникът, толкова по-силен е. Възможно е външната инспекция да не доведе до резултати, за да се установи, че истинският източник няма да успее. Не всички причини са скрити отвън, най-вероятно:

  • първоначални грешки при инсталирането;
  • запушване в тръбите;
  • неизправности на сифони;
  • неефективна вентилация;
  • пукнатини в тръбите или свободни връзки.

Ако говорим за вътрешната тръба, съединенията са намерени в области източване тройници при 90 ° С, когато броячът потоци пречи на нормалното изтичане в тези области, образувани блокирането. Понякога гофрирането е прекалено дълбоко вмъкната в правоъгълния чай, припокривайки мивката. Можете да наблюдавате увисването на гофрираните тръби, което не допринася за нормалния поток. Най-голямата грешка е неспазването на нивото на наклона. Ако грешка може да бъде коригирана в къщата без много усилия, тогава нейното премахване в подземните комуникации причинява големи трудности. Всички грешки в инсталацията възпрепятстват нормалния поток, допринасят за появата на запушвания, поради което има миризма на канализация.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

В случай на неправилно функциониране на хидравличните ключалки може да възникне и угасване. Основната им роля е да се предотврати миризмата да влезе в мивката. За да направите това, конструкцията на сифона осигурява част от извитата тръба, в която винаги трябва да има малко вода. Тя е, която не позволява на въздуха, който мирише, да влезе в стаята. Поради редица причини може да липсва вода в хидравличното уплътнение и няма пречки за проникването на газове от утаителя.

По-голямата част от съвременните канализационни системи в частни домове са изработени от пластмаса, по-рядко използвани чугунени тръби. Най-често настъпва изтичане в ставите, което излъчва смрад. Точките за скачване на отделните компоненти трябва да бъдат разположени така, че течът да може да бъде отстранен в случай на неизправност. Микрокрилата са много по-рядко срещани.

Друга причина за миризмата е недостатъчно ефективна вентилация или пълно отсъствие. Когато причината миризма от канализационната система че е възможно да продължи с елиминирането му. Повечето от тях могат да бъдат определени самостоятелно, с различни усилия по отношение на разходите и усилията.

Подходяща инсталация - работа по грешки

За да се определят грешките в инсталацията, водещи до образуването на запушвания и появата на миризма на сероводород, трябва да знаете основните правила на канализационната система:

  1. 1. Тоалетната е свързана с решетката на отделна входна точка под всички други устройства. Другите устройства са свързани по-горе, на една тръба може да има няколко устройства, ако капацитетът позволява.
  2. 2. Диаметърът на изхода от тоалетната чиния е 100 мм, стълбата не трябва да е вече. Диаметърът на останалите монтажни възли не е по-малък от диаметъра на изпускателната тръба от водопроводната инсталация и по-добре от 70 mm.
  3. 3. Извадете тоалетната от решетката не повече от 1 метър. Останалите инструменти могат да бъдат инсталирани на разстояние не повече от 3 метра.
  4. 4. Ако е необходимо свързването към решетката на разстояние повече от 3 метра, то е направено от тръба от 70 mm или повече. Дебелината на 5-метровата линия е не по-малка от 100 мм.

Оптималната работа на канализационната система без запушвания, с нормално оттичане и липса на миризми, ще осигури съответствие с наклона и височината. Хоризонталните наклон канализационни тръби зависи от диаметъра :. Към 50 mm - 3 cm на метър до 100 мм - 2 cm максимална височина разлики трябва да бъдат тоалетна 1 м, за всички други устройства - 3 m.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

Често срещана грешка е използването за оформяне на кривите на ъгъла на ъгъл от 90 °, в който се отклонява водата, което допринася за бързото образуване на запушвания. За да се създаде плавен поток, се използват ротации от 135 °.

При внимателна проверка на вътрешната инсталация ще се установят неизправностите, ако има такива. Премахването на много ще изисква малък разход на пари и време. Ако миризмата се появи почти веднага след инсталирането на системата, причината е неправилна инсталация.

Запушване на канализацията - начини да се отървете от нея

Мирисът от мръсотия често идва от запушени сифони, но при определени условия може да проникне и в други области. Ако забавянето вижда източване, придружен от гнил дух на черупката, в тръбата за сифон образуван от прах, мазнини, предотвратяване на водата да се оттича правилно. Течността стагнира, бързо възпроизвежда гнилостните бактерии, продукт на чиято жизнена активност са газовете, които отровят въздуха. Има няколко начина да се отървете от маслената кал, в зависимост от степента на достъп до нея.

Ако сифонът е наличен, той е направен от пластмаса, най-лесно е да се върти, да се изплакне с топла вода и сапун и да се събере отново. Почистването ще бъде сто процента.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

По-малко трудоемък метод на химически: можете да използвате индустриални или дома средства. Методът за използване на готови продукти е обяснен в инструкциите за употреба. Обръща се внимание на целта, за която инструментът е предназначен:

  • превантивен - за периодично приложение, за да се предотврати запушването;
  • активен - ако се забелязва, че водата започва да напуска по-бавно;
  • Извънредна ситуация - се отстраняват сериозни пропуски.

Обърнете внимание на характеристиките на средствата: универсален - за всички случаи, разцепване на мазнини - за кухнята, разделяне на косата - за банята.

От дома средства за защита ние използваме сода, лимонена киселина, хранителен оцет. За да направите работно решение, вземете половин чаша сода или 2 опаковки лимонена киселина, разредена гореща вода, около 3 литра. Течността се излива в мивката. Можете да използвате сода и оцет. Първо изсипваме чаша сода в мивката и изсипваме чаша оцет. Започва насилствена реакция, която корозира мазнини. След употреба изплакнете системата с вода. Вътрешните средства за защита са подходящи за кухнята като превантивни, няма да премахнат силните блокажи.



От механични средства използваме бутало и водопровод. Почистете плунжера много лесно: на отвора за изтичане на мивката с вода инсталираме буталото, натискаме неколкократно натиснат и излитаме с дрънкане. Ако водата бързо напусне - блокирането се премахва. Ако не, повторете процедурата.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

Ако щепселът е оформен далече от инструментите, използваме водопроводни кабели. Ние извършваме работата заедно. Първо отваряме достъпа до мястото на блокиране, например премахваме сифона или капаците на решетката. Въвеждаме кабела в тръбата и започваме да се движим по-надълбоко. Друг човек върти дръжката на кабела, навивайки различни боклуци върху кабела. Ако краят на кабела почива, все още се движим напред, унищожавайки блокажа. След като я извадите, изплакнете системата.

Проблеми с водния печат - как да се отървете?

Има няколко причини, поради които воден капан не се справя с неговата роля и мирише да го проникне. Това е възможно, когато водата е изчезнала в него. Може да изсъхне, ако уредът не е бил използван дълго време. Когато започнат да го използват, водният печат се запълва, миризмата постепенно изчезва. Това се наблюдава доста често в рядко използвани бани, в къщи, където те идват от време на време. За да се отървете от миризмата, вместо воден печат, монтирайте суха, която е топка, която затваря каналния отвор. За съжаление, те не могат да бъдат оборудвани с тоалетна.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

Друга често срещана причина за нарушения в работата на водния печат е т. Нар. Това се случва, когато много изтичания от различни уреди се източват едновременно в канала. Най-често то провокира тоалетната. Тогава водата, особено в пластмасови тръби с гладки стени, действа като бутало, изсмукваща вода от сифона: има голяма разлика във вътрешното и външното налягане. За да се измъкнем от тази ситуация, инсталираме вентилационна тръба: във фигурата на местата за евентуалното й инсталиране.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

Ако тръбата на вентилатора е инсталирана правилно, причината за неизправността може да е недостатъчният диаметър на хоризонталната тръба, към която са свързани инструментите. Неговият минимален размер е 50 мм, ако има много устройства, той се увеличава.

Препоръчва се вместо обичайните в U-образни сифони да се монтира бутилка, подобна на наргиле: затворът не може да бъде счупен в тях.

Проблеми с вентилацията - какво мога да направя?

Първо проверете капака: парче хартия, прикрепена към решетката, не трябва да пада. В противен случай каналите са запушени, трябва да бъдат почистени. Такива проверки се извършват няколко пъти в годината, без да се чака появата на миризма. Не се вижда проблемът, особено в банята, ще доведе до появата на влага и развитието на гъбички.

Почистването на вентилацията е проста. Ние изваждаме решетката, почистваме я. Силното замърсяване се отстранява с детергенти. Отстранете праха от стените, отстранете замърсяванията. След това около 5 минути използвайте прахосмукачка. Избършете напълно отвора и поставете решетката на място.

Естествената вентилация не винаги е в състояние да гарантира правилното обмен на въздух, така че инсталира малък вентилатор или организира принудителна.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

Неправилната инсталация на вентилационната тръба, която е свързана към изпускателната система, ще създаде аромат на сероводород в къщата. Той се изкачва на височина 0,5 м над покрива, а след това мирише не прониква в помещенията.

Утечки - елиминирайте микрокредитите и течове

Тръбите често текат в ставите, в стаята се разпространява неприятна миризма. Ние отстраняваме изтичането в зависимост от причината за изтичането. Ако дюзите са се изместили, възстановяваме правилната позиция. На пластмасови тръби по различни причини гумените гумени уплътнителни пръстени се провалят, което смени или преработи сместа с уплътнител. При чугунните фуги използваме силиконов уплътнител или, ако те са хоризонтални, циментов разтвор.

Миризмата на канализация в частен дом - как да разберете причината и да премахнете лошата миризма

За да избегнете изтичане в пластмасова тръба, изсушете водата и я изсушете. Подготвяме пластира от тръба със същия диаметър: нарязаме парче от желаната дължина, изрязано. В близост до мястото на пукнатина или разрушаване, разпространение слой лепило, подходящ за този материал. Поставяме пластира и го натискаме. Ако на кръстовището се открие пукнатина, нанесете върху него слой от силикон, маслена боя, лепило. Обвиваме молива, превръзката и нанасяме водоотблъскващ слой отгоре.

Пукнатини в чугунени тръби се елиминират с помощта на епоксидно лепило или студено заваряване. Поставете около пукнатината, обвита с превръзка, импрегнирана с епоксидна мазилка и я фиксирайте. Можете също да нанесете парче тънка гума, която обвива мястото на изтичане, фиксирайте кабела или скобата. Липсата на високо налягане ще гарантира надеждно запечатване дори и по такива прости начини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
Миризма от опънати тавани - пазете се от фалшифициранеМиризма от опънати тавани - пазете се от фалшифициране
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Sololift за канализацияSololift за канализация
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Инсталация и видове автономна канализация за собствена къщаИнсталация и видове автономна канализация за собствена къща
Грешки при ремонта на ВиК, отопление и канализацияГрешки при ремонта на ВиК, отопление и канализация
» » Миризмата на канализация в частен дом, как да разберете причината и да премахнете лошата миризма
© 2021 BggeHat.com