Изберете тръби за канализация в къщата!

прилагане на пластмасови тръбиПри избора на канализационни тръби първо трябва да разберете от какъв материал са направени. Те са разделени на три вида: чугун, пластмаса и керамика.

Характеристики на чугунните тръби за канализация

Добрите характеристики са тръбите от сферографитен чугун. Има отлични свойства на пластмаса и стареене на големи товари. Срокът на тяхната дейност е около 80 години. Дебелите им стени гарантират почти безшумна работа. Но въпреки неговата надеждност този материал е много крехък, така че не може да бъде изхвърлен. На тяхна повърхност се прилага антикорозионно покритие за подобряване на корозионната устойчивост на материала.

Едно от значителните недостатъци на тези тръби е сложността им на инсталация, която отнема достатъчно време. Когато ги избирате, трябва внимателно да проверите тяхната цялост и връзки, тъй като това ще определи ефективността и верността на връзките. Когато тези тръби станат неподходящи с течение на времето, ако няма възможност за промяна, те могат да бъдат ремонтирани.

С малки пукнатини те са покрити със специални съединения. Този тип е алтернатива на стоманата, защото е достатъчно надежден и сравнително евтин.

Характеристики на керамичните тръби за канализация

нанасяне на керамични тръбиС метода на пресоване на сместа със специален апарат се получават керамични тръби за отпадни води. Те са покрити с слой от глазура от глина и специални добавки, което прави покритието по-малко грубо и подобрява условията за преминаване на канализацията. След като преминават през процеса на премахване на излишната влага при високи температури.



Те са устойчиви на корозия, химически влияния и натоварвания. За техните недостатъци може да се отдаде на намалена скорост на работа поради своя размер, значителна тежест, нестабилна за измръзване (избухване, ако не се прилагат всички мерки за изолация), много крехка.

Характеристики на пластмасови (PVC) тръби за канализация

Качествените пластмасови (или PVC) тръби служат неограничен брой години. Днес такива тръби са много търсени и имат огромен списък от предимства. Този материал е устойчив на корозия, не се разпада и не изтича. Използването му е абсолютно безопасно. Те имат нисък шум и перфектна гладкост. Много е важно за нашия климат да търпят добре температурните промени. Те са лесни за инсталиране и лесни за използване. Те са много здрави и не се нуждаят от почистване, грундиране и боядисване.

Днес пластмасовите тръби са незаменими. Едно от основните предимства е, че те служат неограничен брой години. Те са устойчиви на корозия, не се разпадат и не изпускат. Употребата в дома е абсолютно безопасна, той е екологичен материал.

Благодарение на тяхната идеална гладкост те произвеждат малко шум. За нашия климат е много важно те да са устойчиви на температурни промени. Поради лекото си тегло, те са много удобни за транспортиране, инсталиране и работа, което ги прави много търсени. С висока степен на затваряне няма нужда от стриване, грундиране или боядисване.

Пластмасовите тръби не могат да гният и ръждясат. Най-важното е да се отбележи, че те съчетават сравнително ниска цена и отлично представяне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
Монтаж на канализационна системаМонтаж на канализационна система
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Качествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмасиКачествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмаси
Как да изберем тръби за вода?Как да изберем тръби за вода?
Избор на тръби за баня пластмаса или мед?Избор на тръби за баня пластмаса или мед?
Запояване и сортове пластмасови тръбиЗапояване и сортове пластмасови тръби
» » Изберете тръби за канализация в къщата!
© 2021 BggeHat.com