Запояване и сортове пластмасови тръби

Запояване и сортове пластмасови тръби

Тръбите от пластмаса в апартамента вече не изненадват. Още преди десет години беше скъпо и модерно да се променят старите съветски метални или чугунени тръби до пластмасови. За днес това стана първата необходимост, тъй като пластмасовите тръби са удобни, корозионни и практични. Първо, трябва да се отбележи, че за разлика от железни продукти, пластмасата не може да бъде корозирала, е еластична и по тази причина може да служи дълго време. Второ, пластмасата е екологична и не оставя мирис на ръжда във водата.

Днес производителите на пластмасови тръби осигуряват най-широка гама от продукти, които, наред с други неща, трябва да можете да различавате и избирате. Всички пластмасови тръби имат собствена маркировка. Така че, чрез маркиране на "PN" е възможно да се разкрие дебелината на стените на тръбите и налягането, което продуктът може да издържи. Така тръбите PN16 са предназначени за клон на тръба от тръбопровод и студено водоснабдяване. Тръбопровод PN20, който също се използва за източване на тръбопровода от тръбата. За разлика от предишния продукт, повечето от тях се използват в частния сектор. Тръбите във формат PN25 се използват за подаване на гореща вода в конструкцията. За да се предотврати деформацията на пластмасата, често е достатъчно да се покрие материала със специален слой фолио.



Също така, чрез маркиране на тръбите, е възможно да се определи от коя ядро ​​е направено. По този начин маркирането на SS тръбата показва, че обиколката има стоманена сърцевина. Маркировката CP показва, че ядрото е направено от мед. Сред другите маркировки често можете да се запознаете с печатите BIO и FB. Вторият вариант в този случай ще посочи ядро, направено от фибростъкло, а първата опция е, че ядрото е направено от специално био-покритие със сребърни йони.

Как се извършва запояване и какви са видовете пластмасови тръби? Втората част от този проблем вече сме описали, а процесът на запояване не е труден. Специалните поялници за запояване имат две знаци. Едната от които е отговорна за запояване на горната част на тръбата, докато обратното споява вътрешния ръб на продукта. Така че за запояване трябва само да поставите тръбата в топката-биячка, да се загреете за топене и след това внимателно да се прикрепите към друга тръба и да се задържите известно време, докато пластмасата не се хване напълно.

Е, ако се интересувате от най-добрите идеи за баня - посетете home-ideas.ru. Само там е всичко, за да създадете банята на вашите мечти без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Подмяна на водопроводни тръбиПодмяна на водопроводни тръби
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
Избор на канализационни тръби за къщатаИзбор на канализационни тръби за къщата
Качествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмасиКачествени и надеждни полипропиленови тръби от алтернативни пластмаси
» » Запояване и сортове пластмасови тръби
© 2021 BggeHat.com