Антикорозионна защита на тръби

Антикорозионна защита на тръбиТежките метали - стомана, чугун, се считат за най-трайни и износоустойчиви материали. Но въпреки това те също са податливи на корозия и износване, дори ако тяхната работа се осъществява при относително икономични условия.

Това е особено очевидно в металните тръбопроводи, където дълготрайността на системата е основният характеризиращ фактор. Тъй като почти всички тръбите са погребани дълбоко в земята, и ако те не работят за изчисляване на времето това може да се отрази неблагоприятно на екологията (импулс тръбопровод) на, ще доведе до непредвидени разходи трябва да се използват допълнителни ресурси и средства за коригиране на ситуацията.

Ето защо основната задача за полагане на тръбопровод е да се постигне максимална защита на тръбите срещу корозия на износването. За тази цел на практика се използват всички известни методи за безопасност - активна или пасивна защита.

С активния метод на защита се извършва електричество, а пасивната защита се състои в обработката с антикорозионни материали на вътрешната и външната повърхност на тръбата. Има фирми, участващи в производството на инхибитор на корозията. Отворените тръби вече се обработват в завода със специален материал с добра адхезия, така че те са готови за работа.



Стоманените тръби, както обикновено, боя на базата на битумен мастик с добавки от различни материали. В скъпите тръби с голям диаметър вътрешните повърхности могат да бъдат защитени с циментови съединения. Тъй като основната причина за неуспеха на големите тръбопроводи е повърхностното износване и следователно загубата на якост и издръжливост. Нанесете защита със специални агрегати по центробежен начин. По този начин е възможно да се обработват както нови тръби, така и стари, по време на основен ремонт.

По принцип, ако защитата на външната повърхност не е трудна, бригадата с четки и ролки може лесно да се справи с нея, тогава специални механизми трябва да се използват за обработка на вътрешната повърхност. Обикновено след тяхната работа капацитетът на тръбите е почти напълно възстановен и повърхността е покрита с боя и лаково покритие. И също така ефективно почистване на вътрешната повърхност с помощта на механични устройства.

От другите допълнителни начини да се отървем от корозия, си струва да се отбележи катодната защита, използвайки електрически ток и използването на химическо почистване на повърхността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на изолационния обем на тръбопровода и опаковането на материалаИзчисляване на изолационния обем на тръбопровода и опаковането на материала
Медни тръби за отоплениеМедни тръби за отопление
StenofleksStenofleks
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
Боядисване на метални конструкцииБоядисване на метални конструкции
Стоманени завои и обосновка на тяхното използванеСтоманени завои и обосновка на тяхното използване
Защита на метала от корозияЗащита на метала от корозия
Как да изберем тръби за вода?Как да изберем тръби за вода?
Полезна информация за пасивната къщаПолезна информация за пасивната къща
» » Антикорозионна защита на тръби
© 2021 BggeHat.com