Медни тръби за отопление

Медта е много надежден материал с възможност за провеждане на електрически ток и топлина. В неактивна среда медта не претърпява корозия, което е важно качество за отоплителната система. Дори и с тънки стени, медните тръби за отопление имат дълъг експлоатационен живот и са много издръжливи. Нито налягането, нито температурата на течността, нито промените в температурата влияят върху състоянието на тръбите.
медни тръби за отопление
Медни тръби за отопление

Важно е инсталирането на отопление от медни тръби да може да се извърши дори при силни студове, тъй като те не реагират на температурата, което прави използването им много за предпочитане, когато тежките студове и студ са доста дълги, например в северната част на страната.

Но те имат отрицателен - това е цената, която е достатъчно висок и не всеки може да си позволи, но ако се изчисли загубите при скъсване на тръбата или друг инцидент, цената на медни тръби изглеждат оправдани, тъй като това няма да се случи. Като се има предвид всички отпадъци в случай на счупване, както и замяната на тръбата, която се е влошило от почивка, медни тръби не причиняват такива проблеми, те са много устойчиви на студ и пад на налягане, което е много подходящ за нашите условия на живот.

Предимства на медните тръби

  • Медните тръби за отопление издържат на температури до 300 градуса, което ги отличава от тръби, направени от други материали и ги прави най-подходящи за райони, където има много ниски температури през зимата. Благодарение на такава безпристрастност е възможно помещението да се затопли достатъчно добре, без температурни промени в отдалечени места.
медни тръби за отопление
Медните тръби за отопление могат да изглеждат естетически приятни
  • Тръбите от мед перфектно издържат падане на налягането от 200 до 400 атмосфери.
  • Медта не се страхува от замръзване.
  • Когато се използват във водоснабдяването, такива тръби, поради техните бактериостатични свойства, устояват на проникването на замърсители в градските отоплителни мрежи. Те имат способността да ограничават развитието на патогени във водата, като в тази връзка бактериите на повърхността на медните тръби не се справят.
  • Водопроводната мед не е изложена на хлор, което е много благоприятно за използването му като метал за производството на санитарен фаянс.
  • Ако използвате медни тръби в полимерна обвивка, то ще бъде надеждна защита срещу скитащи течения.
  • Медната тръба за отопление е устойчива на ултравиолетови лъчи и е екологична.
  • Простота в инсталацията, която позволява да бъде изпълнявана дори от неопитен специалист, например в частния сектор, във вилата.
медна тръба за отопление
Монтаж на медни тръби за отопление
  • Широка гама от тръби, благодарение на които можете да избирате онези модели, които са оптимално подходящи както за отоплителната система на дома, така и за чантата на нейния собственик.
  • Животът на медни тръби, при всички условия на работа и отчитащи всички технически характеристики, е около 50 години, както показват ревютата. Съгласете се, това не е лошо, така че не спестете от покупката им, във всеки случай, е полезно, освен това, след като използвате мед, можете да се обърнете и да получите пари за него, това е и допълнителен плюс. И защо не?

Недостатъци на медни тръби за отоплителната система

Както всеки метал, медта има своите недостатъци:

  • При монолитен монтаж на стена, прилагането на тези продукти е невъзможно без защитна обвивка и топлоизолация.
  • Възможно е да има външна корозия, която да проникне през метала.
  • Има възможност за развитие на абразивно износване, което е напълно възможно още преди изтичане на срока на годност, което се посочва върху продукта.
  • Смущаващите течения имат пагубен ефект върху медните тръби.
  • Когато се използват водопроводни продукти от мед, заедно с алуминий, електрохимичната корозия се появява с течение на времето.
  • Висока цена, която не всеки може да си позволи.
инсталиране на отопление от медни тръби
Електрохимична корозия в фуги от медни и алуминиеви тръби

Въпреки недостатъците и високите разходи, медта е универсален и най-подходящ материал за прехвърляне на охлаждащата течност. Ако искате отоплителната система в къщата да бъде високоефективна и надеждна, тогава е необходимо да изберете медни тръби, без съмнение. Те са отлична алтернатива на стоманените отоплителни тръби и пластмаса.



Една от характеристиките на медните тръби е сложната съвместимост с други материали, използвани в отоплителната система, като: стомана, алуминий, пластмаса.

Поради това, по време на инсталацията, особено ако се произвежда самостоятелно, трябва да изчислите всичко, така че няма проблеми в бъдеще.

Друго плюс на плюсовете е, че заваряването на тръби е по-силно от самите тръби, което означава, че няма нужда да се притеснявате за състоянието на заваръчния шев.

Да обобщим

Тръбите, изработени от мед, са доста трайни и надеждни, те могат да бъдат монтирани дори и от тези, които го правят за първи път, например, ако става дума за частна структура, разбира се. Въпреки високата цена и съществуващите незначителни недостатъци, има повече плюсове, а най-важното е, че такива тръби си плащат заради тяхната надеждност, продължителна работа. Оказва се, че цената, която изглежда наистина висока сега, е напълно приемлива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Каква трябва да бъде тръбата за топъл подКаква трябва да бъде тръбата за топъл под
Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?
Тръби за подово отопление на съществуващи продуктиТръби за подово отопление на съществуващи продукти
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Монтаж на системи за самозатоплянеМонтаж на системи за самозатопляне
Модерно отопление на водатаМодерно отопление на водата
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Отопление на водатаОтопление на водата
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
» » Медни тръби за отопление
© 2021 BggeHat.com