Stenofleks

Топлоизолация на stenoflexЗатоплянето на тръбопроводите е един от най-неотложните проблеми. За решаването му се разработват много материали и технологии. Вероятно всеки производител на топлоизолация има линия продукти за изолация на тръби и структури с комплексна форма.

В тази статия ще разгледаме доказаната и надеждна изолация на тръбопроводите stenofleks. Изучаваме структурата на материала и неговите основни свойства. Нека сравним това изобретение с подобни, съществуващи на пазара на строителни материали. Ние ще изучим положителните и отрицателните качества на тази технология.

Топлоизолация на stenoflex

Този материал е бил използван от инженери и монтажници на ВиК и отопление от 1999 г. насам. Тя се разпространява на територията на ОНД и е в голямо търсене. Материалът за производство на кухи тръби от топлоизолация е полиетилен. Висококачествените суровини осигуряват екологосъобразни суровини. За производството се използва само полиетилен, използван в хранителната промишленост.

Stenoflex се предлага в две версии. Първата и най-честата са изолационните тръби с диаметър на отворите от 6 mm до 140 mm. Структурата може да бъде едно- или двуслойна. Дебелината на стената на еднопластовата конструкция е 25 мм, а за по-плътна изолация от 45 мм.

Вторият вариант за stenoflex е пакетите. Това са цилиндрични ленти без отвор. Техният външен диаметър е от 6 до 80 мм. Тази форма на материала се използва за запечатване на фуги от бетонни и дървени конструкции, като се премахват празнините между елементите. Те се използват и като уплътнения при монтаж на прозорци и врати.

Материалът служи не само за изолацията на тръби и тръби. Той също е отличен абсорбатор на шум. В някои тръбопроводи течността създава много шум при шофиране, което пречи на нормалната работа или живота на гражданите. В този случай, шумоизолация в един човек с изолация, ще бъде най-успешното придобиване.



Тръбите Stenoflex 400 се произвеждат на дължина от два метра. Тръбите се закрепват заедно чрез изолирана лента или други подобни материали. Методът на изолация може да бъде различен. С новоизградената магистрала изолацията се поставя върху тръбата преди монтажа. В този случай не се нарушава целостта на stenoflex. При изолиране на вече създаден тръбопровод, stenoflex се разрязва и се завива около тръбата. С тази инсталация е необходимо прецизно подравняване на краищата, така че да няма място за влизане на течност или въздух. Топлоизолацията е монтирана на специално лепило.

Stenoflex - технически спецификации

Топлоизолация за тръбиПолиетиленът е устойчив на кондензация, температура, гниене и излагане на корозивни среди. Животът му с подходяща инсталация е почти безкраен. Също така характеристиката на материала е предотвратяването на корозия на метални продукти.

Температурата на нанасяне на този тип топлоизолация варира от -70 до +95 градуса. Като се започне от това, материалът е умерено запалим и трудно запалим, съответстващ на групите Т2 и В1.

Плътността на материала зависи от вида работа на продукта. Предлага се от 40,3 до 42,2 кг / м3. В случай на липса на здравина, stenoflex се поставя в допълнителна защита, която е гофрирана тръба.

Първоначалният цвят на продукта е сив. Но по искане на клиента в производството на добавени багрила, способни да дадат на материала цвят разтвор. Това е особено важно, когато изолирате горещи и студени тръбопроводи.

Материалът stenoflex не съдържа хлорофлуоровъглеводороди. Абсолютната безопасност ви позволява да работите с продукта без специално оборудване и ръкавици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материалаТоплоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материала
Изчисляване на изолационния обем на тръбопровода и опаковането на материалаИзчисляване на изолационния обем на тръбопровода и опаковането на материала
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Как да изолирате водопроводните тръби в частна къщаКак да изолирате водопроводните тръби в частна къща
Ултра тънка топлоизолация на корундУлтра тънка топлоизолация на корунд
Топлоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация на отоплителни тръби
Изолатор на нагревателяИзолатор на нагревателя
Омрежен полиетилен за отоплениеОмрежен полиетилен за отопление
Хижа изолацияХижа изолация
» » Stenofleks
© 2021 BggeHat.com