Топлоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материала

Затопляне на пода с penokleksom

Въпросът за допълнителна изолация на къщата или апартамента продължава да бъде от значение. Чрез завършването на това събитие можете да постигнете значителни икономии на разходите, изразходвани за отопление, както и да увеличите степента на очаквания комфорт. В този случай много хора определят правилния избор на изолация. Строителният пазар предлага огромно количество материали, така че е доста трудно да се справят с покупката. Нека да говорим за техническите и технологични предимства на подовата изолация с пяна от пяна - представител на разпенени полимери.

Защо Penoplex

Този материал е изобретен за пръв път в Америка преди 50 години. Но на вътрешния пазар, тя се появи сравнително наскоро и за кратко време придоби голяма популярност. В Европа той оценява факта, че производството на penopolix използва екологосъобразни суровини. С помощта на уникалната технология, полистиренови гранули се смесват и след това се подлагат на двойна обработка. Отначало те се загряват от действието на високи температури и след това се пресоват под налягане. В резултат на това се получава много лек материал с висока якост на натиск.

Затоплянето на пода е много важен етап и затова. На пода е пада основното работно натоварване и не е толкова важно каква функция изпълнява тази или онази стая. Като анализират всички съществуващи предложения, експертите стигат до мнението, че в този случай е повече от оправдано да се използват пяни полимери.

Те съчетават в същото време ниска топлопроводимост и хигроскопичност, издръжливост и лекота на използване. Технологията на тяхното производство осигурява формирането на материал с хомогенна структура, която се състои от малки клетки, пълни с въздух. Такава конструкция причинява практически нулева абсорбция на вода и пропускливост на парите.

Penoplex - солидна изолация за пода, която се предлага под формата на плочи. Те са с висока якост на натиск, устойчиви на замръзване и дълготрайни. Следователно, те могат да бъдат положени без хидроизолация. Като строителен материал пяната е много слабо осветена и това обстоятелство позволява използването й във всички строителни конструкции.

Обхват на приложение

Понастоящем описаната изолация се използва за:

  • Топлоизолация на вътрешни стенни прегради.
  • Топлоизолация на стените отвън.
  • Затопляне на покрива и пода.
  • Опаковане на хранителни продукти, оборудване и прибори.

Обърнете внимание! Материалът тежи малко. Може да се излива с бетонна замазка. Плочите имат груба повърхност, върху която лесно се лепят, закрепват и залепват довършителните материали.

Понастоящем изолацията на подовете с пеноклекс има редица предимства, които технологията не притежава при използването на минерални нагреватели. Основната отличителна черта на материала е неговата якост на натиск. В този случай плочите са лесни за срязване или залепване. Те не гният, не се страхуват от слабо киселинни, сапуни, сол и алкохол. Ето защо, като подгряващ под, този материал отговаря на всички съществуващи изисквания.

Етажи на първия етаж

Penoplex - ефективна топлоизолация

Затопляне на етажите на първите етажи



Определени предимства екструдирани полистиренови плаки (съкращение penoplex) стават много очевидни при затопляне bespodvalnyh етаж в сградите, където пода на първия етаж е разположен директно върху грундираната основа.

Затоплянето се извършва в съответствие със следната технология:

  1. Земята се изравнява, разхлабеният слой се отстранява и уплътнява, след което почвата трябва да се даде на почивка 2 седмици. По-нататък, на земята се изсипва възглавница с дебелина 10 см и се уплътнява механично или ръчно. На чакъла се полага същия слой пясък и също така се притиска.
  2.  Подът е покрит с полиетиленов филм. С негова помощ създава "корито", чиито стени покриват стените на ямата. На фолиото се полагат листови фолиа, а отгоре на тази основа има метална мрежа.
  3. Разтворът се излива и нивелиращата маса се изравнява. Когато бетонът е изсъхнал, всяка подова настилка може да се постави отгоре.

Затопляне на отопляеми подове

При монтажа на подовата отоплителна система топлоизолацията става абсолютно необходима. В този случай пяната пяна за пода спомага за намаляване на преноса на топлина в ненужни посоки. Поради това топлинният поток не се разсейва, но се пренасочва към желаното място. В същото време разходите за енергия намаляват. Ако всичко това не се направи, отопляемият под ще загрее тавана на съседния апартамент.

Технологията за подреждане е както следва:

  1. Циментовите пясъци се полагат с пяна, а шевовете между отделните елементи се запълват с монтажна пяна.
  2. Отгоре плочите са покрити със слой от полиетилен. На него има фолио.
  3. Мрежата се полага върху горната част на фолиото (ако се използва водна система). Кабелните рогозки могат да се монтират директно върху фолиото.
  4. От преди всичко този многослоен "пай" отново се излива със слой от бетонна замазка.

Обърнете внимание! В случай на поставяне на пенополикс върху изравняващия слой, хидроизолацията се поставя върху него, ако се използва полиетилен и под него, ако се използва покривен материал. Местата на конюгиране на пода и стените са важни за защита от образуването на студени мостове.

Подове на дървени трупи

Разпределение на изолацията

Затопляне на балкони или лоджии

Използвайте пяна на пода и може да използвате за затопляне на борда. В този случай алгоритъмът на действията е, както следва:

  1. Пешеходната пътека е внимателно демонтирана. Ако няма "груб под", подобна настилка е построена. Пускайте го сами по себе си е съвсем просто - оформлението на устройството е описано повече от веднъж.
  2. На върха на закъснението, покрито с пластмасова обвивка. То се извършва по такъв начин, че те са напълно защитени и се образуват ниши. Те са опаковани с пеноплекс плочи. Поставете ги по такъв начин, че да покриват пространството на нишата с 2/3. Една част ще действа като въздушна междина.
  3. Над тях отново полиетилен, и едва тогава се връща на борда.

Както виждате, технологията е до голяма степен универсална. Като обобщим горното, е необходимо да се подчертаят основните предимства, както и да се отбележат недостатъците на материала.

Ясни предимства на материала

Фондация

Плочи за топлоизолация на пода

Пенплекс при 98 се състои от въздух. Тя е затворена в микроскопични обвивки, изработени от пенополимер. Тази структура осигурява следните предимства:

  1. Поглъщането на влагата на материала е само 3. Поради това в крайна сметка не се утаява и не губи свойствата си, като например минералната вата. Тази изолация е най-подходяща за изолация на сутеренни помещения, подове в мазета и на приземния етаж, където използването на други аналози е неприемливо поради близкото разположение на подземните води.
  2. Използвайте пластините е много проста. Те могат лесно да бъдат нарязани, залепени и тежи много малко.
  3. Penoplex е устойчив на високи температури. Той не се страхува дори от къс контакт с горещ битум, чиято температура достига 110 градуса. Деформацията и свиването се появяват само при постоянна температура от + 80 градуса върху плочата.

Съществуващи недостатъци

За целите на справедливостта е необходимо да се отбележи недостатъците на изолирания нагревател:

  • Наличието на забавител на горенето затруднява запалването, но материалът започва да се топи и изгаря, когато е изложен на високи температури.
  • При прякото действие на ултравиолетовите лъчи Penopolx губи свойствата си.
  • Характеристиките на шумоизолацията на материала са добри, но в това отношение той е много по-нисък от минералната и базалтова вълна, както и от стъклопласта.

Обобщение по темата

Плочите на пеноплекс са най-модерният топлоизолационен материал, притежаващ най-ниска абсорбция на влага и висока топлоизолация, технически и технологични характеристики. Penoplex може да издържи на високи оперативни натоварвания, така че популярността му непрекъснато се увеличава.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Подгряване на пода с полистирен присадка от заболяванеПодгряване на пода с полистирен присадка от заболяване
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Нагревател урсаНагревател урса
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Penoplex и полистирен какво да изберем?Penoplex и полистирен какво да изберем?
StenofleksStenofleks
» » Топлоизолация на пода чрез penokleksom технически и технологични предимства на материала
© 2021 BggeHat.com