Омрежен полиетилен за отопление

Един от най-популярните материали за тръби е полиетиленът. Такъв материал е евтин и относително издръжлив. Омреженият полиетилен за отопление е свързан по електронен път. В резултат на това се получават много гъвкави, устойчиви на износване тръби, които също са устойчиви на температури. Подходящи тръби за отоплителни системи.

Омреженият полиетилен за отопление може да бъде кръстосано свързан по няколко начина. И всеки от тези методи влияе върху характеристиките на изпълнение на тръбите. Същото се отразява на обхвата на тръбите.

омрежен полиетилен за отопление
Омрежен полиетилен за отопление

Какво е толкова добро за полиетилен, който се зашива правилно?

Когато полиетиленовите тръби за загряване са зашити с електронен поток, полиетиленът губи своята термопластичност. И остава достатъчно материал еластичен - той вече няма да се топи или омекне при високи температурни условия. Струва си да се отбележи, че такива тръби се използват в почти ¼ от всички системи за отопление и водоснабдяване. Това не е съвпадение, тъй като такива тръби имат много предимства:

  • Такива тръби, омрежен полиетилен за отопление - са устойчиви на влиянието на температури - високи или ниски. Те се понасят добре и спадат.
  • Друго предимство е безспорната издръжливост! В края на краищата, такива тръби не са корозирали и поради това производителите гарантират експлоатацията на такива тръби в продължение на 50 години.
  • Тръбите за отопление имат ниско тегло - затова те са много лесни за транспортиране, транспортиране и дори за поставяне.
  • Също така, хигиената е добродетел - в тези тръби няма депозити.
  • Тръбите са много безопасни и не се напукват, поради което те често се използват за системата "топъл под".
полиетиленови тръби за отопление
Топъл под на кръстосано свързани полиетиленови тръби

Също така имайте предвид, че за полагане на тръби, направени от омрежен полиетилен на особено трудни места, не е необходимо напълно да се разглобява конструкцията на тръбата, можете просто да я опънете - и тази операция вече няма да работи за тръби.

Недостатъци на тръбите от омрежен полиетилен

Както всеки друг материал, омреженият полиетилен не е панацея за всичко. И има и недостатъци.

Такива тръби не могат да се използват в системи, които са изложени на директни слънчеви лъчи - те са вредни ултравиолетови лъчи. Но за да намали влиянието си, тръбите могат да бъдат покрити със специален лак.

Ако в структурата на тръбите навлиза кислород, това ще доведе до разрушителни процеси. И за да се избегне това, в производството на тръби се използва специален граничен слой. Такова необичайно изменение води до увеличаване на цената на продукта.

тръби за отопление
Тръбна структура за отопление


Цената на тръбите, направени от омрежен полиетилен, нараства с нарастването на диаметъра на тръбата. Оптималното съотношение е с диаметър 32 mm.

Трябва също да се отбележи, че омреженият полиетилен е нестабилен и влиянието на повърхностноактивните вещества. И понякога може да повреди и нежелани гости - гризачи.

Удобства

Сега отбелязваме някои характеристики на тръбите от омрежен полиетилен. Работна температура - 95 градуса по Целзий. Коефициентът на линейно разширение е 0,12 - 0,14 mm / mK. Това е висок показател, който до известна степен предизвиква положителна обратна връзка.

Якостта на такива тръби може да увеличи армировката. И преди да свържете правилно отоплението с конвенционални тръби, погледнете ги. Укрепването спомага за запазването на формата при високи температури.

За да инсталирате такива тръби, не е нужно да правите резби и запояване. Много майстори вече са отбелязали, че лекотата на инсталиране е основният край на такива тръби. Произвежда се с помощта на фитинги, преси и фитинги за сгъстяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е разликата между тръба, направена от омрежен полиетилен за топъл подКаква е разликата между тръба, направена от омрежен полиетилен за топъл под
Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?
Тръби за подово отопление на съществуващи продуктиТръби за подово отопление на съществуващи продукти
Тръби за отоплениеТръби за отопление
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Изборът на материал, който тръби е по-добре за топъл подИзборът на материал, който тръби е по-добре за топъл под
Разнообразие от тръби за отоплителна системаРазнообразие от тръби за отоплителна система
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Компоненти за монтаж и ремонт на тръби за отоплениеКомпоненти за монтаж и ремонт на тръби за отопление
StenofleksStenofleks
» » Омрежен полиетилен за отопление
© 2021 BggeHat.com