Модерни изолационни материали в строителството

Свойствата за запазване на топлината в основните строителни материали далеч не са едни и същи, поради което няма изградена площадка, където се използват допълнителни изолационни компоненти, най-известните от които са полистироловата пяна и минералната вата. Но напредъкът не стои неподвижен, а на пазара се появяват нови видове топлоизолация с подобрени характеристики, например пенополиетилени. Неговите свойства осигуряват все по-голяма популярност сред чуждестранните и местни строители. Лесната работа допринася за решаването на въпроса за спестяване на топлина най-бързо. И подобряването на производствените технологии и оборудване пренесе пяната полиетилен в категорията на материали с достъпна цена.

Въпреки предимствата си, минералната и каменната вата имат редица минуси. Така че те изискват подготовката на повърхността на стените или покрива, като се използва хидроизолационна лента, се страхуват много от водата и лесно се намокри, като напълно губят свойствата си на топлоизолация и изискват спешна подмяна. За да се осигури приличен живот, материалът трябва да бъде защитен от двете страни, като се използват специални филми, за да се предотврати намокрянето, да се предпази от вятър и да се продухва и да се кондензира влагата от въздуха. Стиропорът е известен и от дълго време и винаги е бил известен със своята ниска цена, но изисква внимателно боравене с неговата висока крехкост и страх от механични влияния и прекомерна влажност.



Пянатите полиетилени са практически лишени от недостатъци на техните аналози. Те комбинират топлинната защита, намаляват пропускливостта за шумове и шум, хидроизолация и защита от кондензат. Независимо от по-високата цена на самия материал, липсата на подготовка и простотата на технологичното изпълнение на произведенията са доста способни за спестяване. Самият материал има уникална клетъчна структура, образувана от затворени въздушни мехурчета. Той не абсорбира влагата, поради тази "въздушна" структура абсорбира абсолютно звука, изгасва всички вибрации и удари. ЛПС се класифицира като екологично чист материал, тъй като няма разделяне на продуктите на разпадане, химически стабилен и хигиеничен и може да се използва и в широк температурен диапазон от -60 до + 95 ° C. Всички тези свойства осигуряват дългосрочна експлоатационна надеждност, която е поне 50 години. И неговата устойчивост на пара и конденз дава възможност да се използва материал за изолация на охладителни инсталации и тръбопроводи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на корпусаТоплоизолация на корпуса
Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?Видове нагреватели и техните характеристики как да изберем подходящия топлоизолационен материал?
Модерни типове нагревателиМодерни типове нагреватели
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
Видове нагреватели, кой е по-добър?Видове нагреватели, кой е по-добър?
» » Модерни изолационни материали в строителството
© 2021 BggeHat.com