Характеристики на сандвич панели

Характеристики на сандвич панелиВ Европа най-популярните сандвич панели са системи от полиуретанова пяна или полиуретанова пяна, те заемат огромна част от европейските пазари - 90.

В нашата страна ситуацията е различна, но ние сме далеч от такива записи, както показват статистическите данни, процесът е в ход и сандвич панелите на нашите строителни пазари са все по-популярни.

Така че, сандвич панели са многослойна система: извън железни листове и в средата на нагревателя. Но вместо желязо могат да се използват други строителни материали.

Нагревателите се използват в три разновидности: експандиран полистирол, минерална вата, PPU. Естествено всеки има свои собствени минуси и плюсове.

Стиропор. Известен като стиропор. Основното предимство е ниска цена. Но тя е краткотрайна и "сладка" за гризачи. Освен това е обект на изгаряне, в резултат на което изпуска токсичен дим.

Минерална вата - леки и незапалими строителни материали. Но в състава на неговите влакна могат да бъдат канцерогенни вещества, а като свързващо вещество понякога се използва фенол-формалдехидна смола, опасни за хората. Минералната памучна вата е хигроскопична, извлича добре вода и водни пари, след това набъбва и губи своята форма, а заедно с нея има свои топлоизолационни свойства.



Полиуретанова пяна (PPU). Има малка степен на топлопроводимост. Той не е изложен на омокряне, гниене, не е засегнат от бактерии и гъбички. Не се страхува от температурни промени, принадлежи към групата на запалими строителни материали, но притежава свойството да се самозагася.

Сандвич панели - продукт на високите технологии. Когато се произвеждат, строго се спазват всички правила за производство - това е единственият начин да се получи продукт с най-високо качество.

В първия етап от производството на панели от този тип, железните листове се комбинират с полиуретанова пяна. Следващата стъпка е прилагането на тънък слой лепило. Листът на машината се нагрява, за да осигури рационален температурен режим, за да се постигне идеално прилепване на слоя към сплавта.

След това те се хранят с PUF и се изпращат на гъсеничната преса. Хоризонталните равнини изглеждат като плоски плочи, които гарантират фиксирана дебелина на панелите, в зависимост от желанията на клиента. Дължината на панела може да бъде различна: от 3 метра до 15.

За да се запазят панелите, те се подреждат върху палета и се увиват в стреч фолио, обикновено на няколко слоя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?Топлоизолация на пластмасови прозорци какво казват специалистите?
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Загрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръцеЗагрява стените на рамката къща отвътре със собствените си ръце
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
» » Характеристики на сандвич панели
© 2021 BggeHat.com