Къща от сандвич панели, ние се изграждаме, бързо и надеждно

Домът на сандвич-панели може да бъде издигнат по всяко време на годината, след като е прекарал минимално време за всички необходими строителни дейности. По тази причина такива жилищни сгради вече са популярни в целия свят.

Предимства на жилищни сгради от сандвич панели - защо са толкова популярни?

Технологията на издигането на къщи от продукти, представляващи интерес за нас, е изработена до последните подробности. Процесът на изграждане е съвсем прост и разбираем. По желание, изграждането на сандвич панели (SIP или SIP) може да се изгради самостоятелно, без да се включват експерти в процеса. Основните предимства на тези жилищни сгради са дадени по-долу:

  1. 1. Изграждането на кутията от сандвич панели отнема 7-14 дни.
  2. 2. Няма ограничения за температурата на околната среда, при която работата е разрешена. Те могат да се извършват както в горещи дни, така и в мразовито време.
  3. 3. Ниски разходи. Изграждането на къщи от SIW изисква минимални финансови инвестиции. Това се дължи на простотата на технологията и ниската цена на използваните панели.
  4. 4. Висока здравина, звукова и топлоизолация на сградите. Къщите от сандвич панели издържат на силни урагани, бързо се загряват, поддържат топлина добре. Благодарение на това в процеса на работа на структурата може да спести много пари за отопление.
  5. 5. Стените на корпуса SIP не се деформират, къщата не седи. След изграждането на сградата е позволено незабавно да започне външното и вътрешното й завършване.
  6. 6. Лесна инсталация. Панелите без проблеми се монтират в изправено положение, къщата не се нуждае от подсилена основа (фундамент).
Сандвич панели

Сандвич панели

След като опишете всички предимства, може да си помислите, че сандвич панели, използвани за изграждане на къща, са идеалният материал за организиране на удобно и икономично жилище. Но не всичко е толкова излъчващо. Недостатъците на описаните сгради ще бъдат разгледани в следващия раздел.

Недостатъци на жилища от SIP - вземете под внимание!

Къщи от сандвич продукти се експлоатират не повече от 25-30 години. По отношение на здравината, те са значително по-ниски от сградите, изработени от бетон, тухла и естествено дърво. Разглежданите панели са неекологични продукти. При производството им се използват синтетични продукти, различни добавки и смоли, получени химически.

Също така, до минус жилищните сгради на SIP, те се считат за напълно недостатъчни. Строителна технология така че продукцията е един вид сграда-термос, в която въздухът не се актуализира. В него е необходимо да се оборудват снабдяващата и изпускателната принудителна вентилация. Разходите за неговата компетентна инсталация значително увеличават разходите за строителство.

Сградите от SIP са официално класифицирани в категорията запалимост G1. Смята се, че в такива домове можете да живеете без страх от пожари. На практика това не е напълно вярно. Сандвич продуктите горят активно и бързо и в същото време отделят много вредни вещества в атмосферата. Освен това, експандираният полистирол, който е част от панелите, става течен по време на изгарянето, се събира в горещи капки с нажежаема жичка, които падат отгоре като огнен дъжд. Изгарянето на такъв огън е проблематично.

Запалимост CIP

Запалимост CIP

Проекти на къщи от сандвич панели са проектирани за експлоатация на жилище практически при всякакви метеорологични условия. Както беше отбелязано, такива структури не са унищожени дори при силни урагани. Но тук, за да удариш дупка в конструкцията с чук или брадва, не е трудно. Това си струва да помним за тези, които решиха да построят собствена къща от SIP.

И още една важна точка. Къщата на сандвич панели, които планирате да построите със собствените си ръце, изисква проектирането и инсталирането на специална отоплителна система - въздух. Неговото инсталиране има смисъл да се поверява на професионалисти. По принцип е позволено да се инсталира стандартна отоплителна система - с батерии под прозорците, традиционни кабели. Но след това можете да забравите за спестяване на отопление на къщата. Но това е едно от основните предимства на сградите от SIP.

Характеристики на SIP - какво трябва да знаете за дизайна?

Сандвич панели са специални трислойни продукти. Те се състоят от:

  • Ядрото. Представлява слой изолация. По този начин се използва пяна от полиуретан, експандиран полистирол или минерална вата. Обърнете внимание, че най-често функцията на сърцевината е пяна от полистирол. Дебелината на изолацията е различна - от 5 до 25 см. Нейната специфична стойност зависи от изискванията на конструкцията на клиента. Ако къщата работи в умерен климат, дебелината на сърцевината е 10-15 см.
  • Два външни слоя. Те са изработени от плочи от дървесни влакна (DVP), магнезит или ориентирани чипове (OSB). Външният слой има дебелина от 0.9-1.2 см. На вътрешния пазар продуктите OSP-3 са с голямо търсене. Тяхната дебелина е 1.2 см. Те осигуряват здравина на носещите конструкции и са устойчиви на висока влажност.
Структурата на сандвич панела

Структурата на сандвич панела

Ядрото и външните слоеве на SIP са свързани в една конструкция под налягане. Резултатът е композитен материал с повишени якостни характеристики.

Вече казахме, че сандвичът панели за строителството Евтините къщи обикновено се изработват с ядро ​​от експандиран полистирол. Този материал почти изцяло се състои от въглероден диоксид (около 98), което дава на продуктите уникални свойства на термоизолацията. Освен това, експандираният полистирол е много лек и евтин за цената на материала. Струва си да си спомним, че тя може да се стопи, ако има източник на открит огън наблизо.

Минералната вата не гори и не поддържа горивни процеси. Но за производството на SIP той рядко се използва. Причината е високата цена и голямото тегло. Панелите с сърцевина от минерална вата тежат 2-2,5 пъти повече продукти от полиуретанова пяна и експандиран полистирол. Ако построите къща от самоносеща изолирана тел с нагревател от минерална вата, цената на строителните работи е приблизително два пъти.



Да кажем няколко думи за външните слоеве на продуктите, които ни интересуват. Желателно е да се използват тези панели, които са изработени от дървесни стърготини (OSB). Последният има дължина до 14 см и напречно сечение до 0,6 мм. Подрежда такива чипове на три слоя. След това се излива със специална лепилна водоустойчива смола и се пресова получения състав при определена температура и налягане, като след всички тези операции се получават продукти с висок индекс на еластичност и якост на огъване. Повърхността на OSB е лесна за работа и в същото време има отлична устойчивост на влага.

Начало на строителните работи - ние правим проект, запълваме основата

Първата стъпка - къща дизайн. Без този етап е невъзможно да се управлява. Техниката на конструкцията на рамковите панели ви позволява да избирате всякакви дизайни на къщи от сандвич панели. Можете да закупите завършената верига. Още по-добре е да поръчате индивидуален проект за жилищно строителство в специализирано студио. След това ще можете да построите уникална къща, където ще бъдете удобни и приятни за живеене.

След това, въз основа на завършения проект, трябва да поръчате сандвич панели с необходимите размери и в точното количество за строителни работи. Допуска се използването на стандартни продукти. Но в този случай процесът на строителство ще стане много по-сложен и продължителен. Персонализирайте SIP стандартните размери за необходимите параметри, които ще са дълги. Някои занаятчии правят панели със собствените си ръце. Но за това трябва да имате специално оборудване. Тази опция не се разглежда от обикновен домашен майстор.

Докато са направени панелите, можете да започнете да подготвите основата за бъдещия си дом. Сглобяеми къщи от SIP не изискват изграждането на тежки бази, тъй като те са леки конструкции. Достатъчно е да направите плитка лента или лента-колонна основа. Ако искате и наличието на свободно време, можете да излеете фундамент на плочата или плочата.

Фондация за ленти

Фондация за ленти

Плиткото мазе под къщата е подредено по следния начин:

  1. 1. Маркирайте участъка за строителство, премахнете почвата (ширината на изкопаване на почвата е 0,4 м, дълбочината е около 0,6 м).
  2. 2. Натиснете направения канал, изсипете слой (около 10 см) от пясък, компактирайте този слой. След това поставете 10 см развалини. Ти отново се забиваш.
  3. 3. Направете стандартен дървен кофраж. Над повърхността на почвата, тя трябва да изпъква с 0.45-0.5 м. Не забравяйте да направите дупки в тази структура. Те са необходими за организирането на въздух, който е част от вентилационната система.
  4. 4. Свържете рамката на металните арматурни пръти, монтирайте ги в канавката за основата.
  5. 5. Изсипете бетоновия разтвор в основата. Необходимо е да се премахнат въздушните мехурчета с помощта на специален вибратор.

Фондацията ще замръзне за около четири седмици. След това разбийте кофража, положете няколко слоя хидроласа (модерен защитен елемент срещу влага) на повърхността на фундамента или обикновен покривен материал, потушете получената структура с битумен мастик.

Натрупване на дървесина

Натрупване на дървесина

Сега преминете към полагане на короната. Неговото напречно сечение трябва да бъде 25x15 см. Гредата трябва да бъде поставена строго хоризонтално в средата на основата за конструкция. В ъглите короната е свързана според схемата "лапа" или "половин дърво", след което се закрепва внимателно с нагел от дърво. Последният трябва да се забие внимателно в лъча с помощта на чук. За основата лъчът се фиксира с котви с диаметър 1-1,2 см, дълъг 35 см. Разстоянието между отделните крепежни елементи е 150-200 см. Важно! Главата на котвите трябва да се удави в короната.

Изграждаме сграда от сандвич панели - стъпка по стъпка ръководство

Започваме строителни работи с подреждането на пода. Подготовка на баровете. От тях, ще направите шипове-греди и закъснения за подовата база. Ако използвате CIP дебелина от 22,4 см, греди с напречно сечение отнемат 20x5 см, ако се използват продукти 17,4 см - 15х5 см. На този етап трябва да извършите компетентно изчисление. Дължината на лъча, която правим, е такава, че лесно да се постави в жлеба на короната и същевременно да се постави изцяло върху основата. Нарежете (ако е необходимо) панела, направете пролука (около 2-2,5 см) между повърхността на изолацията и ръба на SIP. Продължете да събирате подовата база.

Първият е ъглов панел. След това към него се добавя следният продукт.

Сливането на SIP се извършва в ред за необходимата дължина. Плочата от сандвич панели се обработват монтажна пяна (излишъкът му е лесен за отстраняване и измиване на повърхността). След това поставете лъча. Тя трябва да се натисне добре и да се държи под налягане за 5-10 секунди. След това фиксирайте лъча с винтове 3,5 х 40 мм (използвайте хардуер, предназначен за дървообработка) или с поцинковани самонарязващи се винтове. Разстояние между ключалките - до 15 см. Инсталирайте втория панел отстрани на гредата, след това третата и всички следващи.

След като подредите етажа, започнете да изграждате стените. Монтирайте плъзгача (направляващата платка 5х20 см) хоризонтално на пода, фиксирайте я с винтове. В рамките на проекта, който определя местоположението на SIP, пристъпете към инсталирането на сандвич продуктите, като започнете операцията от ъглите. Панелите са прикрепени един към друг с винтове с размери 1.2х22 cm, каналите и долните краища на продуктите са запълнени с монтажна пяна. Между монтирания и преди това монтиран SIP платката се поставя допълнително (разрезът му е 5х20 см) и се закрепва от едни и същи винтове.

След това поставете короната на горната част на панелите, закрепете я на скоби, ъгли или като режете тавана и монтирайте покрива. Ако конструкцията се извършва вътрешно, по-добре е да инсталирате SIP Маурелат е просто и надеждно при изграждането на архитектурния елемент на сградата. Ясно е, че цялата последователност от действия за изграждането на жилище от сандвич панели е представена във видеото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимоНаклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо
Гаражът на сандвич панели е изпълнима задачаГаражът на сандвич панели е изпълнима задача
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Изграждане на сгради без модулно жилище на конвояИзграждане на сгради без модулно жилище на конвоя
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Строителна технология с 3D панелиСтроителна технология с 3D панели
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
» » Къща от сандвич панели, ние се изграждаме, бързо и надеждно
© 2021 BggeHat.com