Технология на издигането на къща от глътнителните панели

Технологията на издигане на къща от панели SIP

Както знаете, изграждането на частна къща изисква инвестиция от впечатляващи пари. Въпреки това, в бъдеще разходите за поддръжката му се увеличават. И много важен дял в тях е цената на отоплението. Съществуват обаче строителни технологии, които позволяват да се намалят тези разходи. Това са SIP-панели (SIP - Структурно изолиран панел, т.е. структурен топлоизолационен панел). Какво представлява този панел?

Това е многослойна конструкция. Състои се от две OSB (ориентирани ПДЧ), между които е залепена PSB-C25 плоскост с полиуретаново лепило. Зад най-последното съкращение се крие плоча, изработена от непредвиден суспензионен самозагасящ се пенополистирен, т.е. топлоизолационен материал. Що се отнася до ориентираните частици, това е водоустойчив материал, разработен през 80-те години. И първоначално е разработен като алтернатива на ПДЧ и шперплат плочи, предназначени да компенсират своите недостатъци. Ще получи този материал при условия на висока температура и налягане чрез натискане от специално подготвени чипове. Плочките OSP са устойчиви на всякакви метеорологични условия, лесни за маневриране и сигурно задържат крепежни елементи. Що се отнася до нивото на емисиите на формалдехид, от тази гледна точка материалът отговаря на най-високите екологични изисквания. Самите те са доста тънки. Но, образувайки "сандвич" с чиния от пяна, те образуват много силна и стабилна конструкция.



Изграждането на къщи от панелите SIP е един вид технология на телени мрежи. Отгоре и отдолу, стенните панели, описани по-горе, са свързани чрез силни ленти за свързване, като дъното е разположено на самия под, а плочите на следващото припокриване се поддържат върху горната дъска. По дължината на вертикала всички съседни панели са свързани чрез бар - както при другите технологии на рамковата конструкция.

Технологията на производство на панели е доста сложна. Но на строителната площадка те могат да бъдат свързани един с друг. Монтажът започва от ъглите на къщата, последователно закрепвайки всеки панел, един след друг. В този случай, следвайте препоръките на производителя - особено при избора на сечение на дървен материал, защото е твърде мощен лъч намалява топлоизолационните характеристики на стената, както и изчисленията, по силата на това не е предвидено, така че само ненужно увеличаване на тежестта.

Е, ако се интересувате от модерни завеси за спалнята - посетете сайта salonshtor-mt.ru. Само там ще ви помогнат да създадете шикозен интериор във вашата къща и спалня без никакви проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Osb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителствоOsb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителство
Клинкери за фасадата изграждаме частна къщаКлинкери за фасадата изграждаме частна къща
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Предимства и недостатъци на глинените панелиПредимства и недостатъци на глинените панели
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Панели от PVCПанели от PVC
Строителна технология с 3D панелиСтроителна технология с 3D панели
За винил сайдингЗа винил сайдинг
» » Технология на издигането на къща от глътнителните панели
© 2021 BggeHat.com