Клинкери за фасадата изграждаме частна къща

Клинкери за фасадата - изграждаме частна къща 1Термичните панели с клинкерни плочки са градивните елементи на последната технология. Техният външен вид, строителният пазар дължи високо ниво на съвременни технологии. Клинкерни панели за фасада

Те осигуряват конструкцията с издръжливост и отличен външен вид. В допълнение, самият панел може значително да намали разходите за отопление на стаята, цифрите достигат до 60 спестявания в сравнение с други материали.

Производството на клинкерни панели се извършва на напълно автоматизирани линии. Това решава два важни производствени проблема. На първо място, възможността за грешка или небрежност на работника е напълно изключена, и второ, цената намалява. Тъй като не е необходимо да се поддържа голям брой служители и да се плащат заплати, разходите на панела при производството се намаляват.

Топлоизолационни свойства

Всеки собственик на частна къща би искал да има топло и сухо място в жилището, а самата сграда е добре вентилирана. Решава тези проблеми с цяла гама от мерки за изолация, а не с последната роля тук и затопляне на фасадата.

В допълнение, че панел материал не позволява на студа в сградата през зимата, тя също работи през лятото - не позволява на топлината там. Говорейки на езика на професионалистите, затоплянето на къщата с фасадни панели с клинкерни плочки е най-идеалният вариант.

Клинкери за фасадата - изграждаме частна къща 2

Предимства на фасадните термопанели

Основното предимство, което клиновидните панели осигуряват за фасадата, е очарователната простота на инсталиране. Те се закрепват просто, като се свързва "каналът". Освен това, след инсталирането на клинкерни панели, те не изискват никаква довършителна работа. Вече следвани от прекрасните им качества като материал, който намалява загубите на топлина и абсолютна екологичност.

Възможно е да се използват клинкерни панели не само за изграждане на къщи, които вече са построени и пуснати в експлоатация къщи могат да бъдат облицовани с термопанели с клинкер плочки. Освен това, структурата ще придобие естетически, добре поддържан външен вид, но също така придобива всички предимства от използването на клинкерни панели - топлоизолация, екологичност, издържливост.

Клинкер панели за фасадата - изграждаме частна къща 3

Подготовка и инсталиране на профила

Преди да започнете работа, подгответе работната повърхност. Стените се изравняват и почистват от всякакви строителни отпадъци и прах. Освен това стената трябва да е напълно суха, затова не се препоръчва да се монтира след дъжд или във влажно време.

След почистване на повърхността е монтиран профил на кофража, който ще определи посоката на цялата фасада. Избира се ляв ъгъл на сградата, поради което инсталацията трябва да започне.



Профилът на алуминия играе ролята на стартов прът. Тя също така служи като дренаж за дъжд или meltwater, както и защитава долната граница на облицовката. Не е необходимо да се налагат функциите на превозвач, не е предназначен за това.

Фиксирайте профила с дюбели на редовни интервали, препоръчително е да поддържате разстояние от 50 сантиметра. За да се изравни повърхността на лагера, се използват равномерни и пластмасови шайби, които се поставят под профила. След монтирането на профила на винтовете, отворът между стената на сградата и профила се запълва полиуретанова пяна. Това се прави така, че между панелите и самата фасада да не се движи излишък на въздух, което да повреди топлоизолацията и дори самата структура да се развали.

Клинкери за фасадата - изграждаме частна къща 4

Монтаж на фасадни елементи

Инсталирайте клинкерните панели за фасадата от ляво на дясно. Поставете панелите в шахматна дъска и възможността за поставяне във вертикални редове е възможна. Ако се наблюдават нередности на стената, в шарнирите на панелите се монтират специални маяци от всякакви материали, с изключение на дърво или гипсокартон.

Когато сте обърнати към фасадата, трябва да изрежете панелите до местата на отворите на вратите и прозорците, други архитектурни елементи. Ъгълът се формира чрез подрязване на панелите на 45 градуса.

Под всеки панел от долния ред се полага полиуретанова пяна по протежение на профила на соковете. Панелите са инсталирани, като се започне от ъгъла на сградата, като панелът същевременно се захваща надеждно върху профила на винтовете.

Закрепване на фасадни елементи

Клинкерните панели за фасадата са закрепени със специални дюбели. Закрепването на панелите чрез самозатягане без ръкав или нокти е строго забранено. На предната страна на панела има специални технологични отвори за дюбелите.

Останалите отвори са запълнени с монтажна пяна, за да се предотврати влагата. Сглобките на панела със стената, вертикална и хоризонтална, се запълват с монтажна пяна.

След монтажа на панелите, фугите се залепват с всякакъв състав, който запазва топлоизолацията.

Клинкери за фасадата - изграждаме частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Основата на къщатаОсновата на къщата
Какво е предимството на вентилираните фасади?Какво е предимството на вентилираните фасади?
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
Технология на издигането на къща от глътнителните панелиТехнология на издигането на къща от глътнителните панели
Сандвич панел предимства на използванетоСандвич панел предимства на използването
Въз основа на канадската технология на панелните панелиВъз основа на канадската технология на панелните панели
Настилки nk и vibroprokatnye плочиНастилки nk и vibroprokatnye плочи
» » Клинкери за фасадата изграждаме частна къща
© 2021 BggeHat.com