Обличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стените

Клинкерна фасада АТози преглед разглежда довършването на фасадата с клинкерни плочки, описано е инсталирането на плочки от клинкер върху фасадата. Погледнете и изберете, заедно с други статии на нашия уеб сайт, начин да изолирате и декорирате външните стени на вашата къща.

Нуждаете се от качество Завършване и затопляне на фасадата на вашата къща? Несъмнено, за да изберете от огромен брой материали на пазара - задачата не е от белите дробове. Трябва да вземете под внимание всички характеристики на местоположението на къщата, да изчислите бюджета, който ще бъде необходим за извършване на облицовъчните работи и резултата, от който се нуждаете.

Фасадната декорация на клинкер е техника, която е изпитана във времето

В западната част на Холандия, в Холандия, преди повече от два века, се появи материал, наречен "клинкер". Появата на този метод на декорация е свързана с недостиг на каменни и каменни суровини в тези части.

Технологиите за довършителни работи от древни времена бяха отдалечени единствено от съвременните аналози, но същността не беше различна - глината беше изгорена до пълното втвърдяване.

Довършителни фасадата на клинкер плочки е толкова достъпна идея, материалът е бил толкова силен, че паметниците на архитектурата с клинкер завършат тези времена са оцелели до наши дни, както и няколко съвременни технологии се използва в съвременните строители - заключителен етап.

Клинкерна фасада 1

Облицовка на къщата с клинкер или "моята къща е моята крепост"

Използването на технологични новости бе приветствано в строителството по всяко време. Една от тези постоянно усъвършенстващи техники за довършване на фасадата е клинкерните плочки. Съгласен съм, че подобрените съвременни и екологосъобразни материали имат голямо предимство пред качеството и са остарели и вредни за здравето на хората, живеещи в жилището.

Разбира се, модерна фасадна украса клинкер плочки ще струва повече, обаче, както всичко в този живот, доверието в дългосрочен положителен резултат винаги е свързано с леко увеличаване на инвестициите.

Функции на фасадата на клинкер

Покрийте фасадата на къщата с клинкер, тъй като клинкерът може перфектно да комбинира няколко функции:

  • Клинкерът идеално имитира различни видове довършителни материали. Нуждаете ли се от "камък"? Моля ви! - Под тухла? Няма проблем!
  • Завършването на фасадата с клинкер плочки надеждно изолира къщата ви от звук, предпазва от изменения в температурата, влагата, вятъра и други неща, които неблагоприятно се отразяват на повърхността му.
  • Клинкерът е лек материал и е идеален за изграждане на светлинни къщи.

Клинкерна фасада 2

Предимства на декорация на клинкер на фасадата



Клинкерната фасада има повече предимства от аналозите. Съдия за себе си:

  • Животът на материала е повече от век.
  • Използвайки инсталацията на керемиди за фасади, не вредите на околната среда.
  • Клинкерът е на практика не създава допълнителен стрес върху основата.
  • Можете лесно да монтирате клинкер плочките за фасадите напълно независимо, като използвате инструментите, които ще намерите във всяка къща!

Клинкерна фасада 3

Изглед на декорация на фасади от клинкер

Клинкерът ще направи всяка къща колкото е възможно по-привлекателна. Това е най-добрият вариант за завършване на всяка сграда. Външно, фасадата на клинкер може да бъде стилизирана за всеки материал. Освен това изборът на цветове е много широк и това ви позволява да създадете своя мечтана къща в идеалния набор от материали, без да харчите допълнителни пари за боята.

Широката гама от мащаби и текстури ще задоволи нуждите на най-скептичните хора. Облицовка на фасадата с клинкерни плочки - това е красиво.

Цени за клинкер облицовка на фасадата в Русия

Цените за клинкер тапицерия варират от една и половина хиляди до две хиляди рубли на квадратен метър. Разбира се, инсталирането на фаянсови плочки за клинкер не е евтино, но струва ли си да плащате по-малко за гарантирано качество?

Клинкерна фасада 4

Монтиране на клинкер плочки по стените на къщата

Помислете за последователността на действията с правилната инсталация на такъв материал като клинкера на външните стени на къщата ви.

Започваме инсталирането на клинкер плочки

  1. Първо трябва да подготвите необходимите инструменти за инсталиране. Пробивни машини, отвертки, шпилки, шпатули, ножове за писане, чук и чук, ниво и лента.
  2. След това е необходимо да се почисти, пясък или дори при необходимост грундирана повърхност, като по този начин подготвя повърхността.
  3. Следващата стъпка е да изберете носещите елементи, към които ще бъде поставена плочата за клинкер. Те са от няколко вида: балсатов пластмасов материал, устойчив на корозия, метални изделия или облицовъчни панели под ключа. Най-успешният е последният вариант, тъй като както във времето, така и в парите ще бъде по-малко.

Монтиране на фасада с клинкер 1

Нека да започнем да гледаме

  1. Завършването на фасадата на къщата с клинкер се извършва при положителни температури от пет до тридесет градуса. Не е препоръчително да работите при ветровито време или при увеличаване на влажността, тъй като тези фактори влияят върху скоростта на сушене на лепилото.
  2. Първо трябва да маркирате повърхността за довършване.
  3. След това тренирайте и Монтирайте скобите, можете да ги намерите подмяна под формата на дървени барове, които ще струват много по-малко, а инсталирането ще отнеме много по-малко време.
  4. Следващото действие ще бъде полагане на топлоизолационен слой. В него е необходимо да монтирате дюбела на купата. Изборът на подходящ топлоизолационен материал, използващ експандиран полистирол, полиуретанова пяна или високоефективна базалтова памучна вата, можете да спестите при отопление в бъдеще.
  5. Следващият етап е рамката на отворите за прозорци и врати. Нарежете внимателно керемидата, където е необходимо, в противен случай облицовката на фасадата с клинкер ще изглежда евтина.
  6. Подгответе предварително решение, на което ще приложите плочката.
  7. Ако сте решили да поставите фасадата на къщата с клинкер, не забравяйте да поставите хидроизолационния филм на две места: отдолу, от долната точка, на височина от приблизително 500-600 мм. и по-високо, като се е отдалечило от горната точка приблизително 100 mm. Това създава бариера за кондензата, което е толкова важно в строителството.
  8. Полагане на фасадни клинкерни плочки има свои собствени нюанси. За един ден можете да наложите пет или шест слоя, за да предотвратите потъването на долния слой.
  9. За фасадата на клинкер е постигнат добре поддържан външен вид, е необходима фугиране на шевовете. Обикновено се произвежда с помощта на фуга. Фугата се извършва по няколко начина: или ипотека лист подредени голямо количество разтвор, така че необходимото количество като вдлъбнатина в него плочки или след разтворът се напълно изсушени, точно в шев презаписана фуга, която се обработва по същия начин. Превишението трябва да се премахне със шпатула.

Сглобяема фасадна конструкция 2

Резултатът е очевиден!

За да направите резултата щастлив, трябва да премахнете излишъка разтвор от фасадата с химически прах, който се продава във всеки строителен магазин за около сто рубли. Резултатът трябва да бъде пет слоя:

  1. Тухлена зидария
  2. Изолационна плоскост
  3. Специални котви
  4. Лепилен слой
  5. шлака

Ако всичко се оказа по този начин, завършекът на фасадата с клинкер беше успешен! Е, кой каза, че красотата на фасадата на къщата е трудна? Можете самостоятелно да се включите в инсталирането на клинкер плочки, са посветени на всички нюанси и тънкостите на работа с клинкер.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Плочка на фасадата на правилната технология за складиранеПлочка на фасадата на правилната технология за складиране
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Клинкери за фасадата изграждаме частна къщаКлинкери за фасадата изграждаме частна къща
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Предимства на клинкер тухлаПредимства на клинкер тухла
Основата на къщатаОсновата на къщата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
» » Обличане на къщата в клинкер фасада полагане и монтаж на плочки по стените
© 2021 BggeHat.com