Предимства и недостатъци на глинените панели

Предимства и недостатъци на SIP панелитеВ съвременната енергийно ефективна конструкция често се използват SIP панели. Какво е това? Това съкращение означава структурния изолиран панел, т.е. структурния топлоизолационен панел. Технологията е разработена през 60-те години на миналия век в САЩ и оттогава е значително подобрена. Неговата най-общо изпълнение са CIP панели, състоящи се от две ориентирани частици OSB-3, между които специално залепени bespressovy гасене полистирол.

Всички тези материали са екологични. OSB-3 е модерна алтернатива на влагоустойчивостта срещу шперплат и плочи от дървесни частици. Тези плочи също са продукт от дървообработването - те се произвеждат чрез пресоване при висока температура и налягане на плоски чипове, покрити с водоустойчива смола. Що се отнася до експандирания полистирен, характеристиките му на работа и отличните топлоизолационни свойства отдавна са известни.

Кой от нас не обича да излиза от града от време на време, така че в една приятна компания да готви барбекю и да вкуси вкусно месо отвън? Най-добре е да има барбекю във вилата на тухла беседка, тъй като това ще го предпази от дъжд, сняг и вятър, или предстояща барбекю в близост до източник на вода, необходими стопанските постройки, където можете да съхранявате всички аксесоари за работата на барбекюто.

Какви други предимства имат SIP панелите, освен тези, осигурени от свойствата на материалите, от които са направени? Така че използването на CIP панели ви позволява да пестите на отопление у дома. И тъй като дебелината им е по-малка от тази на тухлените или пяновите блокове, можете да получите още 15-20 използваеми площи.



Панелите CIP не се свиват, затова можете да построите къщи от тях през цялата година и веднага след монтажа на стените да продължите с довършителните работи. В същото време технологията на сглобяване е сравнително проста, а кутията е монтирана само за 1-2 седмици.

Недостатъкът на панелите SIP е високата им цена, която обаче се компенсира от икономиите на енергия.

Мнозина смятат, че панелите CIP са запалими материали. Всъщност това не е съвсем вярно. Стиропор практически не поддържа изгаряне. Вярно е, че когато се загрее, стиренът - вещество, чиято миризма е сладка, но неприятна - започва да се освобождава. Той е токсичен само при много високи концентрации, което е малко вероятно да се получи дори при пожар. И в бордовете OSB горимостта не е по-висока от тази на дървесината, от която се изграждат традиционните дървени трупи.

Друг сериозен недостатък е, че CIP панелите се поддават на малки гризачи. Както знаете, никой не е застрахован срещу появата на мишки в частна къща, а тези вредители могат да изродят всичко, дори и конкретно, в търсене на храна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Дървени люлеещи се вратиДървени люлеещи се врати
За винил сайдингЗа винил сайдинг
Дъски от частициДъски от частици
Решетка таванРешетка таван
Технология на издигането на къща от глътнителните панелиТехнология на издигането на къща от глътнителните панели
Сандвич панел предимства на използванетоСандвич панел предимства на използването
Отлични качества на стоманобетонни панелиОтлични качества на стоманобетонни панели
» » Предимства и недостатъци на глинените панели
© 2021 BggeHat.com