Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо

След инсталирането на нови прозорци е необходимо да се реши проблемът с довършителните склонове. Обикновено те просто са измазани. Но има и друг начин за декориране, включващ използването на сандвич панели.

Панели - чудесен материал за създаване на практични и елегантни склонове

След това завършването на склоновете се извършва така, че прозоречната конструкция да не замръзва в студа, която не е покрита с мухъл, да има най-естетически вид. Сандвич панелите са идеални за довършителните дейности, които ни интересуват. Те са лесни за самостоятелно инсталиране, дава прозореца атрактивен и изцяло попълнен формуляр, осигуряват отличен звук и термична защита са устойчиви на различни микроорганизми, са трайни и издръжливи.

Завършването на склонове със сандвич панели се извършва така, че прозоречната конструкция да не замръзва

Завършването на склонове със сандвич панели се извършва така, че прозоречната конструкция да не замръзва

Такива панели са гланцирани и матирани, произведени в различни цветови и текстилни решения. Едно просто устройство от модерни склонове от сандвич панели и голям избор от техния дизайн позволяват на всеки майстор-механик да украсява отворите на прозорците според индивидуалния си вкус. Описаните продукти са изработени от композитен материал. Те се състоят от няколко слоя. Двуслойните панели са пластмасов лист, който е изолиран от едната страна с полистирен. Те не са скъпи.

Продуктите с три слоя предполагат затопляне на основата от двете страни. Такива панели поддържат по-добре оригиналната си форма, тъй като са структурно по-твърди. Функцията на изолацията в тях обикновено се изпълнява от екструдирана полистиролова пяна. Сандвич панели от двата вида се характеризират с дебелина от 1 до 3.2 см. Колкото по-голяма е тази стойност, толкова по-скъпи са артикулите и толкова по-голяма е термичната защита на помещението, което те осигуряват.

Подготовка на инструменти и материали - какво ще бъде необходимо?

Монтирането на склонове от композитни сандвич-панели се извършва с помощта на обикновени инструменти, налични във всеки дом. Ще ви трябва:

  • самонарезни винтове, винтове;
  • ниво, измервателна лента;
  • бял уплътнител (може да се използва течна пластмаса);
  • молив за маркиране;
  • митра кутия;
  • смес за мазилка;
  • българска, метална ножица, добре заземен нож за заточване;
  • отвертка;
  • Подготовка за бетон;
  • електрическа бормашина;
  • строителен пистолет;
  • противогъбичен разтвор;
  • течни нокти;
  • граничен и стартов профил (U-образна) от пластмаса.

Довършването на склонове със сандвич панели може да се извърши веднага след монтирането на прозореца. Но експертите съветват да изчакат след инсталацията си 24-36 часа. През това време, монтажната пяна, използвана за монтиране на нови прозоречни конструкции, ще изсъхне качествено и надеждно. Сега можете да подготвите отвора за финала. Задължително да се намали (ниво) с повърхността на zakamenevshuyu пяна кадър, премахване на старата мазилка от пистите, старателно почистете мръсотията от основата на отвори и постави на тях антисептичен състав, а след това се подготвя. Така че вие ​​сте гарантирани за защита на прозореца от появата на мухъл, гъбички.

Редът за монтаж на сандвич панели

Редът за монтаж на сандвич панели

За да инсталирате наклони от панели тип "сандвич" с 2-3 слоя, които преминават без възел и теглич, трябва правилно да измервате ширината и височината на отвора на прозореца. Без да сте запознати с тези количества, няма да можете да изчислите съответните параметри на крайните продукти и да определите точното количество на необходимите материали. Нарежете панелите до необходимите размери, отрязани пластмасовите профили. Вие сте напълно готови да инсталирате сандвич продукти.

Накратко за начините на довършване - коя опция е подходяща за вас?

Има три основни технологии за подреждане склонове от пластмасови прозорци от сандвич панели. Първата се прави с пяна. Начинаещите обикновено го избират поради простотата на изпълнението на всички необходими действия. Методът е подходящ за склонове с незначителни неравности.

Монтирането на склонове от композитни сандвич-панели може да се извърши с помощта на течни нокти

Монтирането на склонове от композитни сандвич-панели може да се извърши с помощта на течни нокти

Също така инсталирайте панелите, разрешени за течни нокти. Техниката се използва, когато базите са напълно равномерни. В този случай е необходимо внимателно да залепите горния сандвич продукт директно върху стената и след това да включите страничните панели. Тази технология изисква определени умения. Течни нокти - сглобяеми приспособления. Не всеки самоук учител може да се справи с него.



Третата техника е идеална за склонове с видими неравности. За нейното внедряване е необходимо предварително да се изработи рамката с дървени стелажи. Наклоните на сандвич панели, нарязани на необходимите размери в такива ситуации, са прикрепени към прозореца на посочената щайга. Технологията гарантира максимална надеждност на цялата структура. Също така намалява разхода на пяна.

Определете състоянието на прозореца и наклона. Наистина оценявам силата си. И изберете метода за довършителни работи, който ви подхожда.

Отбелязваме веднага, че принципът за извършване на монтажни работи ще бъде приблизително еднакъв във всички случаи. В следващия раздел ще разгледаме как да инсталирате сандвич продукти на рамката на шкафа. Най-добре е да го направите сами, без участието на специалисти.

Поставяме сандвич панели - разбираема стъпка по стъпка инструкции

Първата стъпка е инсталирането на U-образен профил. Мярка (отвътре) периметъра на прозореца. Изрежете стартовия профил за сандвич продукти с необходимата дължина. Прикрепете го с винтове по пластмасовата рамка на прозореца. Разстояние между отделните хардуерни устройства - около 0.2 м. Първо, фиксирайте горната част на профилната част.

Началният профил на сандвич продуктите е фиксиран по рамката на пластмасовия прозорец

Началният профил на сандвич продуктите е фиксиран по рамката на пластмасовия прозорец

След това вземете дървените ламели 2x4 см (те трябва да бъдат добре изсушени) и ги поставете по външния ръб на отвора. Монтажът на продуктите се извършва при строго спазване на вертикалността. Не бъдете мързеливи, за да използвате нивото. Закрепването на прътовете се извършва най-добре с винтове. Стъпалото на инсталацията им е 0,35-0,4 м. Важно е да се гарантира, че ламелите не гледат отвъд равнината на стената.

След това вземете панела и го монтирайте в U-образния профил (в горната му част). Обърнете внимание! Изрежете панела под ъгъл от 90 градуса. Ако това изискване не е изпълнено, в хола ще се влеят черупки, тъй като вятърът ще прониква през пролуките, които се образуват в отвора на прозореца, когато закачат отделни сандвич продукти. Първият край на панела трябва да бъде монтиран плътно, но много внимателно, като се избягва рискът от огъване на профила. Вторият край с помощта на винтове е фиксиран към релсата от дърво, а всички останали кухини са леко подути с пяна.

По същия начин монтирайте страничните панели. Поставете ги в профила, прикрепете ги към дървената лента, използвайте монтажната пяна. Важно е да не прекалявате. Пяната трябва да се използва достатъчно, за да покрие празнините. Ако това е прекалено много, едва ли ще получите перфектно равна повърхност на склоновете, след като сте свършили цялата работа.

Сега се уверете, че лицето е с привлекателен външен вид. Вземете крайния профил (направен под формата на буква F). Измерете желаната дължина (измерванията се извършват по външния периметър на прозореца!). Изрежете продукта с ножици за метал. Nuance. Местата, където винтовете са завинтили върху кашона, няма да ви позволят здраво да фиксирате профила. Тази задача се решава чрез изрязване на малки парчета пластмаса в проблемните области. След това можете да фиксирате профила по периметъра на прозореца.

Когато страничните и горните ленти се сливат, режете профилите под ъгъл от 45 градуса. Не можете да направите това предварително. Някои експерти препоръчват първо да се поставят профили един към друг и след това да се разрязват едновременно под посочения по-горе ъгъл. Ако повърхностите на стената са залепени с тапет, не забравяйте да поставите тънка лента от пластмаса под областта на рязане. Така че предпазвате покритието от повреда. Остава само да се засади декоративния профил на течни нокти (дори по-лесно е да се фиксира със скоби от телбод).

Можете да видите сами - възможно е да направите висококачествени склонове от сандвич панели! Искаме да дадем последния съвет. Секциите на фугите на профилите трябва да бъдат допълнително запълнени с течна пластмаса или уплътнител, подходящ за цвета на панелите за оттенък. Когато обработвате продуктите с тези съединения, незабавно избършете излишъка, който се появява на повърхността с парцали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръцеМонтаж на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Как да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяванеКак да изолираме пластмасови прозорци или причините за тяхното замразяване
Гаражът на сандвич панели е изпълнима задачаГаражът на сандвич панели е изпълнима задача
Инсталиране на дограма от пластмаса до ключИнсталиране на дограма от пластмаса до ключ
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Завършване на склоновете на врататаЗавършване на склоновете на вратата
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
» » Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо
© 2021 BggeHat.com