Гаражът на сандвич панели е изпълнима задача

По принцип, когато се изграждат гаражи, като основа се вземат такива конвенционални материали като тухли, пенобетон, газ блок. Въпреки това, можете да построите къща за вашия автомобил от модерен трислоен материал - сандвич панели.

Какво представляват сандвич-панелите?

Сандвич панелите се състоят от няколко твърди равнини, преминаващи през задължителния процес на пресоване. Тези самолети могат да бъдат направени от метал, фибростъкло или PVC. Между равнини има слой от изолация на: полистирен, полиуретан или памук ексципиенти. На ръбовете на панелите има брави, които служат като надеждна връзка на частите.

Сандвич панелите се състоят от две равнини, между които има нагревател

Сандвич панелите се състоят от две равнини, между които има нагревател

Положителните качества на сандвич-панелите:

  • не са със същия размер, поради което по време на инсталацията практически няма отпадъци;
  • Основата на конструкцията може да бъде обикновена бетонна плоча или фундаментна лента;
  • монтаж и монтаж могат да се извършват по всяко време на годината и във всяко време;
  • Възможно е да се изключат довършителните работи в гаражите и навън;
  • панелите са с повишена термична защита, благодарение на което стаята е целогодишна с комфортна температура;
  • имат свойството да държат огън, така че ако има огън, огънят няма да излезе от стаята;
  • експлоатационният живот на сградите от този материал е повече от 30 години.

Сред огромен брой от тези имоти имаше и негативни:

  • материалът се страхува от драскотини, повредените зони практически не се възстановяват.
  • е необходимо да се направи цялостно запечатване, тъй като изолацията абсорбира влагата много.

Как да се изгради гараж - подготовка за ерекция

Да се ​​изгради гараж от сандвич панели, е необходимо да се купят следните материали: пясък, чакъл, чакъл, циментови замазки, метални профили, уплътнения, уплътнители, метални ъгли и, разбира се, самите панели. За монтаж ще имате нужда и от инструменти: лопата, бормашина, отвертка, българска, перфоратор, ножици за метал, както и везна и лента.

След като изберете място за ерекция, подгответе я и я изравнете с развалините. Поставете около периметъра на бетонни плочи, чиито стави са свързани с циментов разтвор. За по-голяма защита на скелета от повреда по време на работа, най-често се използва основата на лентата. След поставянето на марките изкопайте изкопа под основата. Размерът му зависи изцяло от размерите на бъдещия гараж. Обикновено дълбочината е не повече от 50 см, ширина - не повече от 40 см. Изкоп е покрит с слой от пясък и чакъл, всеки слой трябва да бъде уплътнен.

За да се оформи основата, в окопа, инсталирайте дървени дъски - кофраж, който е покрит с филм, който осигурява хидроизолация. Под кофража е разположена арматурата, която е метална рамка, която е свързана чрез тел. Смесвайки бетоновия разтвор, имайте предвид, че той се произвежда в съотношение 1: 2: 2 (като се използва цимент, пясък и натрошен камък). Бетонът до ръба се излива в кофража, чийто връх е покрит с филм, който го предпазва от влага по време на изливането на разтвора. За да замразите напълно основата, ви е нужна минимум една седмица, след което можете да създадете рамка.

Поставете рамката и започнете инсталацията от ъглите



Рамката е правоъгълник от вертикални и хоризонтални рафтове. Първо, поправяме по-ниското ниво, което лежим и оправяме само хоризонтално. Подравнете го с дървени болтове или уплътнения. Проверка на перпендикулярността на конструкцията на конструкцията, най-накрая можете да я фиксирате към основата. В ъглите, ръбовете на портата и по стените на периметъра, определени вертикалните подпори, които се намират на разстояние не по-малко от три метър един от друг. Ъглите на стените трябва да бъдат подсилени с метални ъгли.

Първо, е конструирана рамка, към която са монтирани панели

Първо, е конструирана рамка, към която са монтирани панели

След изграждането на рамката е време за стените да започнат от ъглите. Прикрепваме първия панел тип "сандвич" към вертикалната стойка на рамката. Горният ъгъл на панела трябва да бъде фиксиран хоризонтално. Фиксираме винтовете на разстояние не по-малко от 5 мм от ръба на съединението между панелите. Безопасно фиксиране на първия панел, преминете към следващия. Благодарение на заключващия механизъм следващият панел е фиксиран на фиксирания лесно и бързо. Също така трябва да се има предвид, че при монтажа на панели са необходими уплътнителни подложки, които трябва да бъдат разположени между панелите.

Лепене на панела ще трябва да се упражни малко усилия, най-важното - не прекалявайте, за да се избегне деформация. Ако гаража се намира в район, където неблагоприятната климат, заключващия механизъм при свързване панели с лепило. Сглобяването на долния ред, следващото събиране от докинг страна на панела. Твърдостта и здравината на дизайна се намират, ако вертикалните шевове не са разположени един над друг, но са разделени. За да се постигне това, е необходимо да се започне нова серия не с целия панел и обрязва, че може да остане от първия ред.

Важен момент в дизайна на стените на гаража - ако имате разширителни пропуски в краищата на стените, не се притеснявайте, те могат да се затвори елементите в профила, които ще служат като компенсатор от слънцето през летните горещини и тежките студове през зимата.

Довършителни работи - довършителни работи

Покривът може да бъде изграден от едни и същи сандвич панели. Инсталацията започва от долния етаж, работейки по същия начин както със стените. И последният ред трябва да бъде разположен по протежение на билото. Също така не забравяйте за запечатването на шевовете. Обърнете специално внимание на качеството на уплътнителя. Тя трябва да бъде проектирана специално за работа на открито. Внимателно работещите фуги на панелите също е необходимо да ги предпазвате със специални подложки и да ги фиксирате с покривни винтове.

Сандвич панели са достатъчно силни, но не забравяйте, че има лимит на тежестта, така че по време на покриви е необходимо да се движи не на фиксирани панели и върху настилката, монтирани на покрива. Задължително на покрива е инсталирана дренажна система. Изграждането на гаража отнема средно от 8 до 10 дни. Ако не копаете изкоп и не запълнете основата, този дизайн ще отнеме не повече от 3 дни. И ако има помощници, това може да се направи още по-бързо! Такъв гараж може лесно да бъде демонтиран и събиран на съвсем различно място и е много удобен при преместване!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къща от сандвич панели, ние се изграждаме, бързо и надеждноКъща от сандвич панели, ние се изграждаме, бързо и надеждно
Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимоНаклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Изграждане на сгради без модулно жилище на конвояИзграждане на сгради без модулно жилище на конвоя
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Предимства и недостатъци на глинените панелиПредимства и недостатъци на глинените панели
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Строителна технология с 3D панелиСтроителна технология с 3D панели
Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
» » Гаражът на сандвич панели е изпълнима задача
© 2021 BggeHat.com