Гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Собственикът на колата, който се грижи за състоянието на колата си, трябва да се погрижи за подходящ "дом" за колата. Постоянното пребиваване на автомобила под открито небе не допринася за запазването на външния му вид и ефективност. Поради негативните ефекти състоянието на корпуса, уплътненията и пластмасовите елементи се влошава.

На улицата автомобилът е изложен на риск от нападение от хулигани, вандали, похитители и улични крадци. Ето защо не трябва да се отказвате от изграждането на гараж, особено сега, когато пазарът предлага много възможности за такова строителство. Една такава възможност е гараж от сандвич панели със собствени ръце. Сандвич панелите имат много предимства: те не се влошават поради ниски или високи температури, лесни за инсталиране, достъпни. За това как да се изгради гараж на сандвич панели със собствените си ръце, ние ще кажа в тази статия.

Предимства на изграждането на гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Предимства на изграждането на гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Сандвич панели са направени под формата на специален "пай", в който между двата листа защитно покритие - поцинкована стомана, полимери, гипсокартон - нагревател е изолиран.

Важно! При изграждането на гараж от сандвич панели със собствени ръце, изберете панели със стоманен лист. Те са по-надеждни и не се страхуват от агресивни влияния, например при контакт с бензин. Стиропор е предпочитаната изолация.

Сандвич панелите са отличен избор за добър гараж. Сред предимствата на този материал са:

  • Високи топлоизолационни характеристики. Обикновено в такъв гараж не се оборудва допълнителна изолация, тъй като сандвич панелите поддържат топлината добре дори при 20 градуса студ. Това осигурява безпроблемно стартиране на двигателя през всеки сезон. В зависимост от климатичните условия в региона, можете да изберете повече или по-малко дебели панели.
  • Добра звукова изолация. В такъв гараж можете да правите шумна работа, без да се страхувате да нарушите спокойствието на съседите. А шумът от затоплящия се двигател сутринта няма да събуди домакинството.
  • Простота и ефективност на ерекцията. Нито тежкото оборудване, нито голям брой работници са длъжни да построят гараж от сандвич панели със собствените си ръце. Сандвич панели ви позволяват да работите дори през студения сезон, най-важното - да се гарантира, че влагата не се свързва с нагревателя.
  • Широк избор от цветни решения. Външната плоча може да бъде боядисана в почти всеки цвят, което прави възможно създаването на приятна комбинация с дизайна на къщата или други сгради.
  • Няма нужда от украса. Това не само намалява времето за строителство, но и осигурява допълнителни спестявания.
  • Качествените сандвич панели са огнеупорни и антикорозионни, което гарантира безопасността на тяхната употреба и дълготрайност.

Важно! Когато изграждате гараж от сандвич панели, трябва да обърнете внимание на факта, че те не издържат на много тежест, така че няма да работи на стените с рафтове с тежки инструменти. Също така горният защитен слой лесно се надрасква. При изграждането е важно внимателно да се следи за уплътняването на ставите, за да се предотврати замръзване.

Подготовка за изграждане на гараж от сандвич панели със собствени ръце

Подготовка за изграждане на гараж от сандвич панели със собствени ръце

При изграждането на гараж от сандвич панели със собствените си ръце няма да има нужда от тежко оборудване или сложно оборудване. Сред инструментите, които ще са необходими при изграждането, можете да се обадите на:

  • Материал за рамката;
  • запечата;
  • уплътнител;
  • перфоратор;
  • бормашина;
  • отвертка;
  • Българският;
  • Триони за метал;
  • крепежни елементи;
  • рулетка;
  • Нивото.

Инсталирайте гараж от сандвич панели със собствените си ръце може почти навсякъде. Не е необходимо да се изгражда солидна основа. Гаражът може да бъде разположен на бетонна плоча или чакълест пласт. Ако няма подходяща база, тогава можете да направите проста фондация фондация и излейте бетонния под.

Етапи на изграждане на гараж от сандвич панели със собствени ръце

Етапи на изграждане на гараж от сандвич панели със собствени ръце

Процесът на ерекция не може да се нарече сложен и продължителен. Възможно е да се създаде такава сграда за всяко лице, което има поне първоначални познания в областта на строителството. Двама мъже ще могат да изпълняват всички необходими видове работа.

Когато мястото е готово, се издига рамка от металния профил. След това се извършват облицовки, покриви и порти. Това са основните етапи, изпълнението на които ще позволи да се получи гараж, който е доста използваем. Допълнителна изолация, както и разнообразие от довършителни работи, които всеки собственик извършва самостоятелно. Нека разгледаме по-подробно основните етапи на строителството, как да създадем гараж от сандвич панели със собствените си ръце. Видеообработката със сандвич панели ще ви помогне да разберете по-добре нюансите на тази технология.

Гаражен проект

Гаражен проект

Проектът е първото нещо, което трябва да направите, ако искате да изградите гараж от сандвич панели със собствените си ръце. Проектът може да бъде изпълнен от специалисти от фирмата-профил, може да бъде поискан от някой, който вече е извършил изграждането на такъв гараж, да го намери на специализирани сайтове или да го направи сам. Определянето на необходимите размери на сградата ще ви позволи да извършите точно изчисление на количеството строителни материали.

Като правило монтажните елементи се продават със серия: рамка, панели за стени и покривни покрития, крепежни елементи. Трябва само да свържете частите по правилната технология.

фундамент

фундамент

Наличието на бетонна площ ще позволи да се построи гараж за броени дни. Но ако това не е възможно, добавете към времето на ерекцията време за фондацията. Помислете как да създадете основа за изграждане на гараж от сандвич панели със собствени ръце:

  • Подравняване на пространството и маркирането;
  • След това се изкопава канавка с дълбочина 50 см. Дъното на наклона се полага с пясък, слой от 20 см и се уплътнява;
  • Създава се кофраж, на 20 см над нивото на земята. Вътрешната повърхност на кофража е облицована с хидроизолационен материал. Надлъжно е върху него армировката, която е кръстосано свързана с пръчки.
  • След това излейте разтвора и оставете основата, за да получите сила.

Важно! 3-4 дни след запълване на хоросана, можете да напълните бетонни подове, ако те са осигурени от проекта.

За да продължите работата, отидете, когато фондацията ще придобие сила.

кадър

Гаражна рамка от сандвич панели със собствени ръце

Материалът за рамката е дърво или метал.



Важно! Ако сте избрали дърво, тогава с всички средства го третирайте с противопожарни съединения, както и импрегниране-антисептици.

Обикновено инструкцията за монтаж е приложена към комплекта. Общият алгоритъм е, както следва:

  • Първо, скелетите на стените се сглобяват. Подходящите елементи трябва да бъдат съединени в правоъгълници за бъдещи стени. Закрепването се извършва чрез самонарезни винтове. Допълнителни усилващи елементи се монтират на всеки 50 см. Диагономично, стените се издърпват заедно с перфориран колан. Не забравяйте за отварянето на портата!
  • След това се сглобява покривният скелет. Профилът с голяма ширина е предназначен за покриване на тавана. Профилът на покрива е свързан с винтове. Допълнителни ребра за клетката са инсталирани.
  • След това всички части трябва да бъдат сглобени в еднокомпонентна структура: на първо място, рамките на отделните стени са инсталирани и свързани, след това основата на покрива е фиксирана към получената основа.

Важно! Уверете се, че всички части на рамката са сглобени точно. Неточности при сглобяването на рамката ще нарушат общата геометрия на цялата структура.

стени

Гаражни стени от сандвич панели със собствените си ръце

Всеки може да работи със сандвич панели. Ето някои от функциите на този процес:

  • Подплатата започва от ъгъла;
  • Посоката на движение е от дясно на ляво;
  • Първо, между сандвич панела и рамката се поставя уплътнителна лента;
  • Панелите са поставени в металната страна. Закрепете ги с винтове за самозатягане за метал и ги уплътнете с гумена шайба. Най-добре е да закрепите горната вълна. Важно е да се избегне деформация на уплътнението.

Важно! Закрепванията трябва да се извършват на всеки 50 см. Между последния саморазрядник и съединението на панелите трябва да останат не по-малко от 5 см. Директното свързване на два сандвич-панела се извършва в съответствие с принципа на дънков канал.

По време на изпълнението на работата, понякога трябва да отрежете завършените връзки. За да се предотврати корозия и замръзване, такъв разрез трябва да бъде покрит със специални стоманени плочи. Също така, всяко съединение трябва да бъде снабдено с гумено уплътнение, което да уплътни напълно връзката.

покрив

Гаражен покрив от сандвич панели със собствени ръце

Покривната инсталация е важна задача, ако искате сами да изградите гараж от сандвич панели. Дизайнът на сандвич панели им позволява да бъдат използвани и за покриви. Тук се използва широк профил, който позволява да се увеличи ъгълът на рампата, за да се избегне намокрянето на материала или колапсът на покрива по време на утаяването.

Важно! Ако изградите гараж от сандвич панели, не използвайте по-тежки листове за изграждане на покрива. Ако масата на покрива е голяма, стените могат да се деформират под теглото му, или структурата може да се срути.

За свързването се използват винтове за самозатягане, които ги поставят с правоъгълник. Укрепването на конструкцията се извършва посредством допълнителни ребра, разположени диагонално. Директно към корпуса на стените, покривът е закрепен с самонарезни винтове.

Обвиването се извършва, използвайки същата технология като стените. Процедурата не изисква много усилия.

порта

Гаражен гараж от сандвич панели със собствени ръце

При избора на вида на вратата е необходимо да се оцени не само тяхната функционалност и удобство, но и възможността за тяхното инсталиране в гаража на сандвич панели. Например, на такъв гараж не е монтирана плъзгаща се врата. Подходяща конвенционална люлка, ролка или асансьор. Оптималният избор е ролковият капак, направен от същия материал като гаража.

Монтирането на такава врата е, както следва:

  • S-профилът трябва да бъде подравнен хоризонтално;
  • Ролките са прикрепени към горните панели, страничните опори към средните панели, ъгловите скоби към долните.
  • Уверете се, че панелът е фиксиран хоризонтално отдолу. Тя трябва да излиза от ръбовете на отвора равномерно от двете страни;
  • След това вертикалните водачи се монтират. Между тях и страните на панелите трябва да останат около 30 мм. Тогава ъгловите стълбове се монтират в отвора.
  • Хоризонталните водачи се монтират с s-профил. След това се свързват с ъгловите и вертикални елементи
  • След това се нуждаете от две рязания на кабела. От тях се образуват бримки, които са прикрепени към долния панел. Тогава втулките се поставят върху ролките. Дизайнът е прикрепен към скобите в долните ъгли. Подпорите, разположени отстрани, са оборудвани с ролки и ролкови държачи, а валът с пружина.
  • На вратите са монтирани сандвич панели, ролките с ролкови държачи - върху горната опора, сглобена шахта - в скоби върху опори.
  • Кабелът се навива на барабана. Приставката му е върху вала. В хода на взвода и фиксирането на пружината.
  • S-профилът е прикрепен към хоризонталните водачи, буферите са симетрично закрепени към него.

Портата може да бъде допълнена с автоматизация за по-удобна употреба. По този начин можете да отваряте и затваряте портата, без да напускате колата.

загряване

Затоплящ гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Много качествени сандвич панели не се нуждаят от допълнителна изолация и довършителни работи. Те все още са добре запазени без топлина и изглеждат естетически приятни. Ето защо е по-изгодно да купите само такива видове сандвич панели за изграждане на гараж от себе си, за да спестите време и пари. Но ако все още искате да добавите комфорт, можете да:

  • Полагане на мазилка на вътрешната повърхност на стените;
  • Използвайте CIP панели;
  • Покрийте вътрешната повърхност на стените с гипсокартон.

Изчисляване на разходите за материали за изграждане на гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Изчисляване на разходите за материали за изграждане на гараж от сандвич панели със собствените си ръце

Ако искате да изградите надежден, висококачествен и евтин гараж, тогава трябва да изберете гараж от сандвич панели със собствените си ръце. Цената на сандвич панели е по-достъпна от цената на тухли и други материали. Ако една бетонна плоча действа като фундамент, тогава нейното подреждане за гараж от около 6x4 м ще струва около 150 000 рубли. Метална рамка, сандвич панели, крепежни елементи - всичко това ще струва около 300 000 рубли. Общо - 450 000 рубли, подлежащи на извършване на транспорт и монтаж сами.

Важно! Определете точната цена може да бъде само за конкретен случай. Но във всеки случай размерът на разходите за такова строителство ще бъде значително по-нисък от разходите за капиталово строителство. Изборът на материал, параметрите на строителството и допълнителната работа винаги зависи само от това кой строи.

Надяваме се, че нашите инструкции и съвети ще ви помогнат да се изгради гараж на качеството на сандвич панели с ръцете си, което ще бъде удобно и безопасно място за вашата кола!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимоНаклонени от сандвич панели, ние правим прозорец отворен независимо
Гаражът на сандвич панели е изпълнима задачаГаражът на сандвич панели е изпълнима задача
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Гараж от велпапе със собствени ръцеГараж от велпапе със собствени ръце
Изграждане на гараж за автомобили със собствени ръцеИзграждане на гараж за автомобили със собствени ръце
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
» » Гараж от сандвич панели със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com