Гараж от газобетон със собствените си ръце

Колата изисква специални грижи. Идеалните условия за поддръжка и съхранение на машината се осигуряват от гаража. Известно е на всеки собственик на кола. Решете въпроса за паркирането на колата по много начини. Например, можете да си купите готов гараж, да организирате козирка на обекта или просто да оставите колата си на открит паркинг.

Но колкото е по-лесно решението, толкова по-лошо е за вашата машина. На открито автомобилът е изложен на всички негативни влияния върху околната среда: изгаря боята, появяват се ръжда и корозия, компонентите на двигателя и други части на механизмите стават безполезни и т.н. Ето защо, разбира се, изграждането на капиталов гараж е много за предпочитане. Особено, когато смятате, че е доста лесно да се построи гараж от газобетон със собствените си ръце.

Предимства на гаража от газобетон

Предимства на гаража от газобетон

В тази статия ще ви кажа как да изградите гараж от газобетон със собствените си ръце. Бетоновият бетон е модерен строителен материал, който има специални предимства пред други материали. Тя е изработена от пенобетон. Структурата на газобетон е пенлива.

В зависимост от пропорциите на съставните елементи, газобетонът може да има различни силни страни. Циментът, пясъкът, разпенващите агенти се смесват, разреждат се с вода и се разстилат по форми. Компонентите влизат в алкална реакция, поради която сместа пени. След това заготовките се изсушават при високи температури. Резултатът е блокове със същия размер с определени характеристики.

Гаражът на газобетон ще има следните полезни свойства:

  • Лекота на ерекцията. Аериран бетон е доста лесен за работа. Тя може да ряза, нарязва, задвижва ноктите, винтови винтове и т.н. За самоизграждане на гараж, такъв съвместим материал е точно това, от което се нуждаете!
  • Леко тегло. В сравнение с тухлите гаражът от газобетон е по-лек, което значително улеснява процеса на неговото изграждане, тъй като позволява използването на проста основа.
  • Висока топлоизолация. Гаражът на газобетон, построен от собствените си ръце, бързо ще се загрее и ще поддържа топлината добре. Това ще създаде удобни условия за проверка и ремонт на колата, както и за нейното съхранение;
  • Добра звукова изолация. В гаража на газобетон ще бъде възможно да се произвеждат шумни произведения без особен риск за предотвратяване на съседи;
  • Сила, надеждност, издържливост.

Тези качества говорят в полза на факта, че газобетонът е отличен материал за самополагане. И да се изгради гараж на газобетон със собствените си ръце не е трудно!

Брой броят на материалите за строителство

Брой броят на материалите за строителство

Всяко строителство започва с определянето на предназначението - което е гаражът на газобетон, който искате да построите със собствените си ръце. Това ви позволява да определите разходите за материали и материали. За да изчислите количеството материали, можете да използвате различни методи:

  • Намирането на автоматични програми за изчисляване на необходимия брой материали за дадените параметри на обекта може да бъде на специализирани интернет ресурси. Онлайн калкулаторите са лесни за използване и най-често са безплатни. Това е един от най-простите начини да се определи колко материал е необходим за строителството;
  • Изготвяне на поръчки в специализирана фирма. Този метод може да се нарече истински надежден и точен. Но, разбира се, това не се прави безплатно. В специализирана фирма можете да поръчате проект за бъдещото строителство и изчисляването на материала.
  • Изчислете самите материали. За да направите това, трябва да знаете как се извършва изчислението и как се изчислява изчислената сума. Препоръчително е да се проучат съответните регулаторни документи, които определят правилата за изчисляване на дебелината на стената, както и изискванията за технологията на монтаж.

Освен да броите директно газобетон, не забравяйте да изчислите и необходимото количество лепило или циментов разтвор.

Практиката показва, че портландското циментово лепило се оказва по-изгодно от циментовия микс. А също и за работа с лепило е много по-лесно.

В крайна сметка, ако изградим гараж от газобетон със собствените си ръце, е по-изгодно да поставим газобетон с лепило, тъй като това ще позволи допълнително да се намалят както материалните, така и нематериалните разходи. Съгласно изявленията на производителите за 1 м³ газобетон се изисква 25 кг лепило, но е по-добре да се разчита на 30 кг.

Етапи на строителство. Етап 1 - проектът

Гараж от газобетон със собствените си ръце

След като сте решили материалите, можете да започнете директно да изградите гараж от газобетон със собствените си ръце, чиято основа е добре проектиран проект. Тя трябва да отразява основните проектни параметри:

  • Тип строителство. Гаражът на газобетон със собствените си ръце може да бъде направен под формата на отделна сграда или прикрепен към къщата. Важно е да определите този параметър преди да започнете работа, тъй като той директно зависи от всички следващи стъпки.
  • Размери на конструкцията. Всеки собственик определя този параметър независимо, в зависимост от собствените си нужди и нужди. Единствената препоръка е гаражът да има достатъчно пространство не само за автомобила, но и за съхранение на оборудване, гуми, резервни части и други неща, пряко свързани с ремонта и поддръжката на машината.
  • Необходимо е да се определи наличието на ямата;
  • След това трябва да определите типа фондация, от която се нуждаете. Тъй като газобетонът се характеризира с малки новини, ще бъде достатъчно да има фундамент на лентата;
  • Обмислете осветление, отопление и други необходими комуникации. Тези опции също зависят само от вашите предпочитания, желания и възможности.

Проектът може да бъде разработен самостоятелно с помощта на съвременни компютърни програми или може да бъде поръчан в организацията на проекта.

Ако искате да построите гараж от газобетон със собствените си ръце без излишни, тогава лесно можете да търсите готови проекти в Интернет на специализирани сайтове.

фундамент

Сутерен гараж от газобетон със собствени ръце

Както вече беше споменато, газобетонът е сравнително лек материал. Ето защо, ако сте решили да построите гараж от газобетон със собствените си ръце, газобетонът може да бъде поставен на проста фондация фондация. Но за да се следи качеството на фондацията е все още много необходимо, защото определя силата и надеждността на цялата структура. Работите се извършват в следния ред:

  • Строителната площадка е изчистена и изравнена;
  • Сайтът е маркиран. Колчетата и въжетата ще ви помогнат бързо и лесно. Колчетата трябва да се забиват в земята в основните ъгли на бъдещата сграда и да са свързани с въже. По този начин външният и вътрешният периметър на конструкцията се поставя, като се отчита дебелината на стените, изработени от бетон.
  • Следва серия от разкопки. Между двете периметрите маркировка лента трябва да се копае на дълбочина яма на 90 см. Трябва да се внимава, така че дъното на изкопа е строго хоризонтален.
  • На дъното на леглото има възглавница от чакъл и пясък;
  • След това е необходимо да се построи кофражът, да се положи хидроизолацията и да се направи лентата от арматурата;
  • След това можете да излеете разтвора. Преди да започнете по-нататъшна работа, е необходимо да изчакате, докато основата бъде достатъчно силна. Обикновено това отнема около месец.

След като фондацията придобие сила, можете да продължите да изграждате гараж от газобетон със собствените си ръце.

стени

Стени Гараж от газобетон със собствените си ръце



Следващата стъпка е изграждането на стените. Това е доста просто, ако решите да построите гараж от газобетон със собствените си ръце. Газебетон се побира лесно и бързо, най-важното - да започнем правилно. Работният процес може да бъде разделен на следните етапи:

  • Изходните точки за конструкцията на стените са ъглите.
  • Ъгловите блокове са изложени;
  • Връзка между тях е опъната;
  • Първият ред от страни е изложен върху здрава резба;
  • Вторият ред се поставя с изместване от първата, така че средата на горния блок да е в кръстовището на двата долни.
  • По този начин полагането продължава до необходимата височина на стените, съответстваща на избрания тип покрив. Ако се планира един склон, тогава една стена трябва да бъде значително по-ниска от другата.

Блоковете могат да бъдат закрепени със специално лепило или циментов разтвор. Трябва да работите внимателно и без бързане.

Зидовете трябва да са напълно плоски и в двете равнини. Водопроводната линия и нивото на сградата ще ви помогнат в това.

покрив

Гараж на покрив от газобетон със собствените си ръце

След изграждането на стените, времето на покривни работи идва.

Изборът на покрива във всеки случай се определя лично. Най-простият и най-достъпен вариант е седалков покрив, който е подходящ за такава конструкция като гараж.

За да го монтирате върху стените на зидарията е необходимо да направите стоманобетонна замазка. Поставете Mauerlat върху дъската. След това - изграждане на решетка система и покриване с покривни материали. За да направите това, можете да използвате трайна, практична и достъпна велпапе. Подходящ също за метал, ондулин и всеки друг покривен материал.

Ако построите гараж от газобетон със собствените си ръце, тогава можете лесно да изградите покрив от стени, но това е по-трудоемка работа, която ще изисква повече време и усилия.

Всички дървени елементи на покрива трябва да бъдат обработени с огнеупорни съединения, за да се избегне пожар.

порта

Гараж от газобетон със собствени ръце

Във всеки гараж са необходими порти. Съвременният пазар предлага голямо разнообразие от различни дизайни, но ако говорим за независима инсталация, най-добре е да изберете обичайните люлки. Те могат да бъдат закупени готови или направени от собствена сила. Портата е инсталирана в следния ред:

  • Портите са закрепени към рамката посредством дъски и разделители;
  • Над портата е поставен скок;
  • За вратата е направена метална рамка, която е фиксирана от вътрешната страна на блоковете;
  • На върха е монтиран лъч, който е закрепен с зидария от 20 см от всяка страна;
  • Рамката на вратата е монтирана върху подготвената рамка.

Ако гаражът е проектиран за една кола, тогава отварянето на портата трябва да бъде най-малко 2,5 метра. За две коли - 6 метра.

загряване

Изолиран гараж със самостоятелен газобетон

Аериран бетон поддържа топлината добре. Ето защо, при изграждането на гараж от газобетон със собствени ръце, конструкцията обикновено не е изолирана.

Но хидроизолацията и изолацията ще направят вашия гараж по-добър. Най-простият и най-достъпен начин за извършване на хидроизолация, звукоизолация и топлоизолация от газобетон гараж - е да се използва полистирол, полиетилен и гипсокартон. Тези материали се полагат в слоеве: 1 слой - полистирен, 2 слоя - полиетилен, 3 слоя - гипсокартон. Можете също да използвате минерална вата. За тази цел, вътрешните стени са покрити с мазилка и външния слой от минерална вата се поставя, оставени въздушен слой и покритие се извършва с облицовъчни тухли. Този метод е по-скъп и от гледна точка на пари и време, но ще създаде най-комфортните условия в стаята, както и ще даде на сградата естетически вид. Издаването и необходимостта от изолация от газобетон гараж с ръцете си, и начина, хидро, звук и топлоизолация на всеки собственик реши, в съответствие с техните възможности и потребности.

Завършване на изграждането на гараж от газобетон със собствени ръце

Завършване на изграждането на гараж от газобетон със собствени ръце

Изграждането на гараж от газобетон от собствените му ръце е задача, с която всеки човек, който знае поне малко от основите на строителството, ще се справи.

Простотата на обработка, сравнително ниското тегло, големите възможности за внедряване на архитектурни решения - всичко това прави работата лесно и дори приятна.

Отделно от това е необходимо да се каже, че независимото строителство ще бъде много по-евтино, отколкото прибягването до специализирани фирми за строителство на базата на ключ.

Прочетете инструкциите ни как да изградите гараж от газобетон със собствените си ръце. Видеоклиповете също ще ви помогнат да разберете по-добре същността на всички произведения и да ги изпълните на професионално ниво! Резултатът от такава конструкция няма да доведе до качеството на работата на професионалистите и ще ви достави удоволствие от много години! Вие ще имате надежден "дом" за колата си и място за удобно обслужване без допълнителни разходи!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от сандвич панели със собствените си ръцеГараж от сандвич панели със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Как да оборудвате гаража със собствените си ръцеКак да оборудвате гаража със собствените си ръце
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
» » Гараж от газобетон със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com