Инсталиране на дограма от пластмаса до ключ

За да се предотврати натоварването от вятър на пластмасови прозорци, е необходимо да се закрепят блоковете на прозорците по качествен начин, а ключалките в този случай не трябва да пречат на разширяването на профила с температурни колебания. За да се фиксират блоковете на прозореца, се използват винтове за винтове или винтови съединители. Основното е, че шапките леко докосват повърхността и не компресират профила. Точките за закрепване трябва да се разполагат на разстояние 60-70 cm помежду си. Закрепващите елементи трябва да бъдат подсилени в бетон поне 4 сантиметра. За монолитни стени се използва фиксиращо устройство.

Инсталиране на дограма от пластмаса до ключ в къщи от трислойни панели

Най-често срещаната форма на външните стени в панелните жилищни конструкции са трислойните панели, чийто вътрешен слой е топлоизолационен материал. Само на този сайт и трябва да инсталирате прозорец продукт. Когато в рамката на отвора за прозоречната конструкция под тънкия бетонен слой има дървена дъска, се използва захващащо устройство. При отсъствието на такова дъно, замазките на винтовата планка и винтовете изпълняват само декоративни свойства и блокът се задържа от монтажната пяна. Този доста крехък строителен материал в изсушено състояние представлява топлоизолационен уплътнител.

Прозорците с пластмасови изделия са монтирани в стени с подобна конструкция с помощта на строителни плочи. Първият ръб на продукта е фиксиран върху кутията, а вторият е закрепен към стената. Производителите на профилни продукти смятат, че правилната инсталация на прозорец до ключ засяга 50% от функционалността му в бъдеще.

Запечатване на шевове

Качеството на шева се определя от материала, използван за запечатване на шева, както и фактора на разширяване на линейното свързване на пластмаса. С този материал коефициентът на разширение е много по-висок от този на дървесината. Например, пластмасови прозорци с широчина до два метра при температурни разлики могат да варират в параметри до четири милиметра, както нагоре, така и надолу. От това следва, че уплътнението на шева трябва да има определен процент на еластичност.

Най-важната мярка при монтажа на прозоречна конструкция на базата на "до ключ" е уплътняването на шевовете между стената и монтирания прозорец.

Приложение за монтаж на пяна

Най-често се използва пяна на основата на полиуретан за монтирането на уреда. След реакцията с влагата във въздуха се разширява и запушва кухините. Изсушената пяна става по-малко еластична, запазва порьозната структура, когато се деформира до десет процента. За да се компенсира широчината на структура прозорец разширяване на 1,8 метра, когато температурата падне дебелината на заварка на пяната трябва да е повече от 1,5 см. При използване на пломби с голям процент на еластичност, дебелината на шева, изработени от пяна, може да бъде по-малък.

Сухата пяна също е отличен топлоизолационен материал, но с интензивното влияние на слънчевата светлина, тя губи своите качества, започва да тече вода. Ето защо, когато се извършва монтаж на прозоречни конструкции на базата на ключ, шевът от монтажната пяна е внимателно изолиран.

Пластмасови прозорци се монтират под ключа според някои критерии за изолация на пяната шев - вътре е по-плътна, отколкото отвън. Но, без значение колко здрав е шевът, влагата постепенно ще започне да прониква. Ако шевът е достатъчно плътен, тогава в него ще се натрупа влага. За да се предотврати това, на вътрешната страна на конструкцията на прозореца е монтирана парна бариера, а отвън - парна пропусклива лента, която ще премине пара и ще предотврати излизането на водата от улицата.



Пластмасови прозорци с ключ до ключ се инсталират дори през зимата.

Най-важната мярка при монтажа на прозоречна конструкция на базата на "до ключ" е уплътняването на шевовете между стената и монтирания прозорец.

Има много повече нюанси в инсталацията на пластмасови прозорци, които професионалните специалисти решават, като предоставят на клиентите удобни условия за живеене в собствения си дом, работещи в офиса.

Балкон стъклопакет

Една от възможностите за остъкляване на балкони е поставянето на подови рамки от пода до тавана. При тази ситуация могат да се използват и двете пластмасови прозорци за ключовите и алуминиевите конструкции по поръчка.

Нестандартни решения

  • Първият вариант е използването на сандвич панели. Дебелината им е подобна на дебелината на използваните прозорци с двоен стъклопакет. Материалът е трислоен, дебелината му е около 4 см. Продуктът от своя страна е завършен с PVC плоскости, чиято дебелина е 2 мм. Вътрешният слой сандвич панели е изработен от екструдиран полистирол, който е отличен топлоизолатор.
  • Вторият вариант е използването на прозорци с двоен стъклопакет. Пластмасовите конструкции са оборудвани с шумоизолиращи двойни стъкла. С цвят стъклото може да съответства на нюансите на цветовете на фасадата на сградата. Опитните майстори винаги помагат да изберете най-оптималната опция.

Провеждане остъкляване

Когато стъклото на балкона е на пълна височина, слънчевата светлина получава повече от 30-40%. Тази версия на остъкляването днес се счита за съвсем модерна, не изисква инсталирането на парапета, външната му декорация. В резултат на това клиентът може да спести много.

Пластмасовите конструкции с големи размери, използвани за остъкляване на балкони, изискват допълнително усилване в случай на силен вятър.

Ако стъклената площ е повече от 20 квадратни метра, за пластмасови конструкции се използват подсилени профили.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТПластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТ
Правила за грижа за прозорцитеПравила за грижа за прозорците
Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителяЕтапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Докове на пластмасови прозорциДокове на пластмасови прозорци
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Фалшив като елемент на декорация на пластмасовия прозорецФалшив като елемент на декорация на пластмасовия прозорец
» » Инсталиране на дограма от пластмаса до ключ
© 2021 BggeHat.com