Докове на пластмасови прозорци

При инсталиране на големи пластмасови прозорци или за отстраняване на недостатъците на отвора на прозореца, използвайте допълнителни профили или аксесоари. Продуктите са подсилени пластмасови пръти, имат система за закрепване към основната рамка.

Когато се приложи

Профилът може да се използва в различни случаи. Най-често използваните стъклопакети, особено ако последващото завършване включва изолация, Стандартният размер на рамката за довършителни работи не е достатъчен. В този случай приставките са прикрепени към горната или долната част на рамката, така че повърхността да не пречи на отварянето на крилата на прозореца. Използването на такива елементи в инсталацията позволява да се осигури съответствие с всички технологични изисквания за монтаж на конструкции.

В допълнение, отваряне и затваряне на вратите ще бъде по-удобно. Инсталираните разширители позволяват по-нататъшно интериорно декориране на стени с гипсокартон, облицовка или други материали. Монтажът на окачен или опънат таван е допустим. Всяко покритие не пречи на нормалната работа на вратите. Доковете се използват за увеличаване на повърхността на рамката на пластмасовия прозорец.

Подобен профил често се използва за извършване на сложно сглобяване на големи прозорци или структури с дълбоки квартали.

Прозорците с дълбоки керемиди се намират в стари къщи с дебели стени, изработени от тухли или стъбла. Въпреки модерните строителни технологии, геометрията на прозоречните отвори често е изкривена, особено за тухлени къщи.

Пропуски между ръба на прозоречната кутия и ръба на отвора на прозореца не са позволени. Ако те са на разположение, топлинните загуби в стаята ще бъдат увеличени. За да ги премахнете, увеличете размера на кутията или приложете допълнителни профили по време на инсталирането.

Вратите се използват за украса на различни фронтони, извити отвори или дизайни на сложни необичайни форми. С помощта на такива елементи в конструкцията е възможно да се запечата всяка част от повърхността. Например, когато сайдинг с сайдинг, когато се изисква да се създаде пълен изглед на цялата структура, допълнителният профил се използва за запечатване на слотовете и монтиране на облицовката с хомогенна структура.

Размери и закрепване на елементите



Стандартните пластмасови аксесоари имат следните размери:

  • 2х60 см,
  • 4х60 см,
  • 10х60 см.

Продуктите с различно производство могат да варират по ширина. За да получите нестандартна дебелина, можете да свържете няколко елемента заедно. Допълнителните профили имат специални канали, с които са прикрепени един към друг, което осигурява лесна инсталация. За основния дизайн щангите трябва да бъдат закрепени с винтове или други крепежни елементи, които осигуряват необходимата здравина на връзката. В противен случай може да се появи празно пространство между дизайна на основния прозорец и допълнителните елементи. За да се увеличи топлоизолацията в ставите, е възможно лепилото на топлоизолационната лента.

Когато се комбинират елементи на едно място на стената, дължината на годността ще съответства на височината на стената. Ако се използват няколко докинг зони, дължината се определя чрез изчисление.

Изисквания за качеството на продуктите

Допълнителните елементи трябва да бъдат произведени в съответствие с всички технически изисквания за производството на пластмасови прозорци, подобни на профила на основния прозорец. По желание на клиента, профилът е зададен в цвета на дизайна на основния прозорец.

За продукти, които се използват във външно остъкляване, където конструкциите са подложени на замръзване при отрицателна температура, наличието на армировка е задължително. Ако е налице, стоманеният профил във вътрешността на продуктите ще осигури необходимата твърдост в студените периоди на работа. Бронираните продукти могат да бъдат разграничени от части без подсилване по страничния рязан, където всички компоненти на профила са видими.

Видове хубави

В зависимост от целта се разграничават следните групи продукти:

  • Свързващите профили се използват за закрепване на няколко елемента от дизайна на прозорци един към друг в дълги отвори.
  • Разширяващите елементи се използват за монтиране на PVC дограма в стари къщи с дебели стени, изработени от тухли или стъбла. С помощта на продукти със стандартна дебелина те не могат да бъдат остъклени, а разширяващите елементи увеличават дебелината на рамката на прозореца до необходимите размери.
  • Субстратните продукти се използват за регулиране на височината на монтаж на прозоречната конструкция. В дъното на основната рамка са прикрепени пластмасови елементи. Те го повишават на необходимото ниво. Те често се използват в старинни къщи, където отворите на прозорците имат една четвърт от различни дълбочини.
  • Допълнителните H-образни елементи са предназначени да увеличат товароносимостта на големи прозорци с плъзгащи се врати. Повишените характеристики на якост се осигуряват чрез използване на метални вложки.
  • Използват се ъглови елементи за отстраняване на пропуските. Те се формират в резултат на демонтирането на използвани дървени рамки. Осигурете бърз монтаж на структури.

Следните групи се отличават според формата на готовите продукти:

  • J-профила има извита форма. Често се използва за декоративна украса на помещението, може да се комбинира с прожектори -
  • H-профилът е ъглов елемент. Обикновено такива пластмасови профили са монтирани припокриващи се и са свързани към главната конструкция по цялата дължина;
  • F-профилите са широко използвани. Използват се при изпълнение на обшивки на прозорци, разположени в ъглите на отвора или използвани като елементи за довършване на инсталацията.

Как да изберем производител

Качеството на монтираната прозоречна конструкция несъмнено е повлияно от точното измерване и инсталация, извършена в съответствие с GOST квалифицирани служители. В края на краищата, по време на измерването на прозореца се изчисляват необходимите размери и количеството на допълнителния профил, а по време на монтажа елементите са плътно запечатани.

При избора на производител се препоръчва да се даде предпочитание на надеждни компании с богат опит в тази област.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТПластмасови прозорци съгласно нормите на ГОСТ
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Аксесоари за пластмасови прозорциАксесоари за пластмасови прозорци
Как се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорциКак се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорци
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Монтаж на дървени прозорциМонтаж на дървени прозорци
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?Как да изберем и инсталираме изолационни щори за щори на пластмасови прозорци?
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
» » Докове на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com