Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце

С появата на първите слънчеви дни става спешно да се защитят домовете си от мухи, комари, мушици и други летящи насекоми. Собствениците на дървени прозорци традиционно са прикрепени към рамката с копчета, марля или решетка. И в други случаи събраната мрежа за комари на пластмасови прозорци може да стане спасение на ръка. Рамката или мрежа от комари се инсталира и прибира лесно, не изисква специални грижи и строги правила за работа.

Видове мрежи против комари

Независимо дали е възможно да се направи дизайн от два вида:

  1. велкро;
  2. мрежа за комари срещу комари.

Първият вариант е по-прост и бюджетен. Направете и инсталирайте такава мрежа може да има всяка жена, дори без специални инструменти. Мрежовите решетки са по-практични, те ще продължат няколко години, не се деформират и запазват основните си свойства.

За производството на велкро нужда окото: плата с размер на окото, 1x1 mm лента цикъл закопчалка от едната страна на който има дрямка и други малки гъвкави куките zahvaty - лепило корк или плочки. Лентата лента с куки е фиксирана с лепило около периметъра на рамката на прозореца. След това се измерва и изрязва необходимата дължина на решетката. На ръба на останалата лента лента с пухкави купчина. Прикрепете го към рамката, препоръчва се 24 часа след като лепилото се изсуши напълно.

Осъществяване на рамка от себе си

Рамката се състои от следните елементи:

  1. меша;
  2. боядисан алуминиев профил;
  3. крепежни елементи за рамката;
  4. напречна греда;
  5. съединители за напречна греда;
  6. пластмасови скоби за ъгли;
  7. гумен уплътнител за кабел;
  8. Държачи за държачи за монтаж на рамка в отвор на прозореца.

В самото начало ще ви кажем как да измервате мрежата против комари на пластмасов прозорец. Измерванията са необходими, когато листата на прозорците са отворени. Височината и ширината трябва да отговарят на отварянето на светлината. 4.5 см от рамката на прозореца в горната част и на 4 см от дъното трябва да останат свободни, те ще бъдат снабдени с крепежни елементи за рамката. След това при производството на рамката е важно да се вземе предвид ширината на алуминиевия профил. Стандартните му размери са 25 мм.

Монтажът започва с подготовката на алуминиевия профил. Моливът маркира точките, съответстващи на измерванията, вертикалните и хоризонталните рамки на рамката се изрязват по тях. Между тях се съединяват пластмасови ъгли, формиращи рамка.

Напречната лента трябва да бъде с 50 мм по-малка от ширината на решетката, така че да може лесно да се вкара между страничните вертикални пръти. Основната цел на този елемент е напрежението на мрежата.

В центъра на рамката, мрежата може да бъде намалена с напрежение и лентата предотвратява това.



На пръв поглед може да изглежда, че мрежа против комари на пластмасови прозорци с ръцете си - една сложна структура, и да се справят с него може да се преживее само в арсенала masterimeyuschy специални инструменти. В действителност, когато се измерва и монтаж, можете да използвате кутията с инструменти: училище владетел, кухня или писмен вид нож, ножица, отвертка и чук има във всеки дом.

След като рамката на рамката е сглобена, е възможно да започне разтягане на мрежата. За да направите това, рамката трябва да се завърти на обратната страна и да се постави върху стабилна хоризонтална равнина. Отгоре на рамката, дължината на решетката е положена така, че изпъкналите части по периметъра да са еднакви.

Използвайки отвертка или друг плосък тънък обект, кабелът се вкарва в жлеба на профила. Поставен е върху мрежата и я държи здраво в алуминиевата рамка. В процеса на работа е важно да разтегнете кърпата и да изправите гънките, които се образуват.

Приблизително в средата на вертикалните пръти са монтирани дръжки за удобен монтаж на мрежи против комари. Те също се търкалят под гумено въже. Останалата мрежа на мрежата по целия периметър на рамката е изрязана с нож или кареличен нож, което дава на продукта завършен, чист и естетически красив външен вид.

Инсталиране на рамката

Преди монтажа подгответе профила на рамката на прозореца. Повърхността му се почиства от прах и се избърсва с мека кърпа без власинки.

Също така се препоръчва обезмасляване на прозоречния профил със сапунен разтвор. Не се използват алкохол и разтворители за почистване на PVC дограма.

За монтаж се използват специални крепежни елементи, които се завинтват към рамката с винтове. На долната хоризонтална решетка на профила на прозореца има два крепежни елементи, те са малко по-малки по размер от горните крепежни елементи. За по-удобно завинтване те могат да бъдат залепени към рамката с двустранна залепваща лента. След завинтване на винтовете се препоръчва всички фуги да се третират със силиконов уплътнител, за да се запазят водонепропускливите и топлиннопроводими свойства на пластмасовия профил.

Същият принцип се прилага и за горните крепежни елементи. За да се изчисли местоположението им, е необходимо рамката да се монтира с решетката колкото се може по-ниска спрямо долните скоби, да се маркира височината според нивото на горната лента, след това да се добави към тази фигура 8 мм. Когато монтирате мрежата в крепежните елементи, дръжте рамката до дръжките. Първо, мрежата против комари се вкарва в горната част на скобите, а долната лента трябва да преминава свободно по долните крепежни елементи. Рамката почива върху профила на прозореца, след което постепенно пада. Ако горните крепежни елементи не държат рамката достатъчно стабилна, препоръчва се да се нулират няколко милиметра по-надолу.

За да премахнете мрежа комари (например, за отстраняване на прах и остатъци) трябва да бъде както следва: чрез провеждане на дръжката, рамката е издигната, извадени от долните скобите, след което се спуска и напуска горната част на закрепване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мрежа против комари с ръце на дървен прозорецМрежа против комари с ръце на дървен прозорец
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджияПлъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия
Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорецИнсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
» » Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com