Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец

Лятото идва, топлината идва и собствениците на къщи и апартаменти отворят прозорците си широко. И както всичко е наред - чистият въздух съвършено охлажда стаята, дори високата температура на въздуха се носи лесно в стаята.

Но има един недостатък - комари, мушици, мухи, прах, топола. Избягайте от тази "инвазия" ще ви помогне да инсталирате мрежи против комари на пластмасовия прозорец - тази детайлност на екстериора е практична и функционална.

Такива продукти се продават на пазара в няколко форми, можете да ги поканите да инсталират специалисти и вие можете сами да извършите "процедурата", спестявайки много пари.

Монтаж и монтаж

Най-често се изисква инсталиране и монтаж на мрежа рамка тип - той е подходящ за абсолютно всякакъв вид пластмасови прозорци, не е необходимо за монтажа на някакви специални познания и е много лесно да се поддържа.

Какво е необходимо от инструмента:

  • хартия нож;
  • отвертка;
  • Рулетка.

На първо място, необходимо е да се определи какъв размер на клетките от мрежата против комари е подходящ за конкретна стая - те обикновено се намират от 0,6 mm до 1,2 mm.

Забележка: Ако защитата се изисква само от комари, тогава е достатъчно да вземете клетка от 1,2 мм. Ако инсталацията на мрежи против комари в пластмасовото прозорче се приема в една стая, която е в непосредствена близост до езерото, то е по-добре да се даде предимство на една клетка от 0.6 mm - тя ще защитава не само срещу комари, но и от комари.

След това определя избора на свързващи елементи - те са пластмаса и алуминий, експертите препоръчват да се спрете на второто: не се деформира, когато са изложени на агресивни климатични usloviyimeyut дълъг живот.

Следващата стъпка е да се събере телената мрежа. За да направите това, присъединете се към алуминиевите (или пластмасови) елементи, присъединете се към профила, внимателно затегнете и проверете за здравина. Моля, имайте предвид, че за да може мрежата да се впише перфектно в размера на прозореца и да бъде здраво закрепена, е необходимо предварително да се правят измервания. Ще са необходими следните стойности: ширината и височината на отвора на прозореца, към които трябва да добавите 2 см от всяка страна.

Така че рамката е готова, материалът вече е закупен - можем да продължим директно към монтажа. Самата мрежа против комари е прикрепена към профила чрез гумен шнур - осигурява плътно прилягане и перфектно затягане. Ето защо се погрижете, че до него има духов нож - обратната страна на ножа може да бъде вкарана в канала и закрепена с гумено въже. Да, и излишъкът материал най-лесно може да бъде отрязан с духовен нож.

В комплект с материали, има задължително 2 двойки скоби - горни и долни. Запомнете: в долната част на мрежата са монтирани по-тесни крепежни елементи, отгоре - по-широки. Тези скоби трябва да бъдат фиксирани с метални винтове / винтове. Въпросът за това как да постави мрежа за комари на пластмасов прозорец вълнува много. По принцип в инсталацията няма нищо сложно.

Монтаж: завършената мрежа се вкарва в жлебовете на скобите и се фиксира със специални брави (са включени).

Въртящи се комарници

Този тип препятствие за комари и други насекоми се инсталира на малки отвори за прозорци. Важно условие за инсталирането на този тип мрежи: правилно да намерите магнита и сенници. Процесът може да бъде усложнен, ако първоначално при инсталирането на самите пластмасови прозорци са направени грешки. Алгоритъм на работа:

  1. С помощта на лента и молив определяме предполагаемото място за фиксиране на сенници.
  2. Точно в средата между маркираните места инсталираме магнит - това може да се направи с винт или лепило (предпочита се първата опция).
  3. Директно върху мрежата против комари ние също прикрепяме магнити.
  4. Правим инсталацията на конструкцията и винаги я проверяваме за функционалност.

Знаейки как да сложите решетка с въртящ се механизъм върху пластмасов прозорец, можете да оборудвате всички малки прозорци в сградата. За да направите това, дори не трябва да привличате специалисти - монтажът на малки мрежи е напълно възможно и в независим режим.

Избиране и монтиране на монтажа



За да поставите мрежа против комари, можете да използвате два вида закрепване - външни и вътрешни. Тяхната инсталация ще бъде различна.

вътрешен

Няма нищо трудно: трябва да вземете решетката, за да стартирате карето първо в горния монтаж. След това леко издърпайте рамката към вас, вкарайте долната решетка в долните скоби. Краен етап: леко регулирайте инсталираната решетка и проверете дали всички ключалки на скобите са затворени.

външен

Тези прикачени файлове се считат за по-надеждни от вътрешните.

Но заслужава да се има предвид, че за да се вмъкне мрежата в пластмасовия прозорец като професионалист, неопитен човек няма да успее. Първо, ще трябва да се наведете от прозореца - ако апартаментът се намира на висок етаж, тогава съществува риск от загуба. На второ място, е необходимо ясно да се знае кои ключалки са подходящи за този тип инсталация.

Общоприето е, че специалистите прилагат четири основни метода за закрепване на мрежи против комари:

  1. Бутало - най-скъпият, но и най-надеждният от всички използвани. Такова закрепване е малък метален "блок", в който има пружини. Това позволява не само за сигурно задържане на окото, но и, ако е необходимо, лесно да го извадите и да го поставите на място.
  2. "Флаг" е най-простият, но абсолютно ненадежден. Това е пластмасова "кука-флаг", която може да се деформира под слънцето и да се счупи от силен вятър.
  3. Металните ъгли са много надеждни, но изискват фиксиране не само отвън, но и вътре в рамката - в някои случаи това може да разваля външния вид на прозореца.
  4. Пластмасовите ъгли са най-популярните. С тях, въпросът за това как да се вмъкне мрежа против комари в пластмасов прозорец, няма да създаде проблем - достатъчно е да се определи външните ъгли със специални винтове (те са включени).

Какво още трябва да знам?

Рамката за комари е най-лесна за инсталиране, можете дори да я сглобите сами. Но има няколко вида подобни продукти на пазара, така че трябва да знаете правилата за монтиране на всеки един от тях:

  1. Преобръщането е трудно да се инсталира, но ще е необходимо известно познаване, но е напълно възможно самостоятелно да се извърши инсталационният процес. За да направите това, трябва точно да измерите параметрите на мрежата, фиксирайте в горната част на опаковката алуминиева кутия, която ще "скрие" решетката. След това, с помощта на специални скрепителни елементи, ролката с мрежа се монтира в кутия. Обърнете внимание: посоката на ролката трябва да съответства на посоката на отваряне на мрежата.
  2. Plisset - инсталирането на такива видове мрежи против комари на пластмасови прозорци е доста сложно, така че е по-добре да включим специалисти в процеса. Не само се използват няколко вида ключалки едновременно, самата мрежа може да има чертеж (такава услуга се предоставя от производителите) - това ще изисква спазване на точността на измерванията.
  3. Плъзгащи - няма нищо сложно в инсталацията, но ще трябва да инсталирате не само стандартни крепежни елементи, но и скици. Много е важно да знаете абсолютните точни размери на мрежата, а дори и след инсталирането, трябва да се уверите, че цялата рамка се движи свободно на роторите, но "с опъване".

Характеристики на комарните мрежи

Мрежата против комари е много практично устройство за осигуряване на максимален комфорт за хората в стаята. Струва си да се подчертаят следните характеристики:

  • закрепването на мрежи против комари към пластмасови прозорци се извършва възможно най-безопасно и неусетно;
  • бельото има стоманен цвят и не разваля външния вид на прозореца;
  • Рамката на мрежата може да има различни нюанси, които точно ще съответстват на цвета на прозореца;
  • Решетката може да бъде настроена на всякакъв размер на прозореца - от прозореца до балкона.

Материалът, използван за мрежи против комари, може да бъде различен - по принцип обикновеният купувач не би трябвало дори да си спомни имената.

Единственият нюанс - при покупка, обръщайте внимание на силата му и ... миризмата - прекалено груб, "химически" трябва да бъде причината да откажете да закупите.

Какво ви е необходимо за успешна инсталация

Първо, не е нужно да имате никакви технически или инженерни познания за това. Независимото инсталиране на мрежата от комари и други насекоми е достъпно за всички, особено когато става въпрос за рамковия тип продукти.

На второ място, комарници на прозорците, снимки, от които могат да се видят в каталога на всеки производител на прозорци трябва да се инсталират само с пълната версия на перваза / прозореца и в най-близката околност. Дори по-добре - осигурете на работното ви място голяма маса - тя ще бъде удобна за нея и ще събира рамки за нарязване / фиксиране / фиксиране на решетката.

Трето, подгответе предварително правилния инструмент. В противен случай, ще трябва да се разсейвате в търсене или по принцип на спешно придобиване на обект. Не би било лошо да поканите асистент - той и мрежата, за да влязат в каналите, ще могат да ви помогнат и когато директно инсталирате мрежата ще държи, подкрепя и насочва.

Внимателно проучете всички "образователни материали" - фото / видео, различни теоретични материали. Ако знаете точно как да инсталирате мрежа против комари на пластмасови прозорци, този процес няма да отнеме много време. Някои експерти могат да изразходват този процес след час или два - това е показател за професионализма.

Мрежите за комари са удобно и практично нещо. Ако сте инсталирали пластмасови прозорци през зимния сезон, решетката дори не може да отиде в прозорците. Следователно е необходимо да се грижи за защита от комари и други насекоми сами. Познавайки някои от правилата за избор на този продукт, както и нюансите на пълната му инсталация, можете напълно да го направите, без да привличате специалисти. Това ще бъде добра икономия и увереността, че мрежите против комари ще бъдат надеждно инсталирани - важен факт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Металопластикови прозорци за вилиМеталопластикови прозорци за вили
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
» » Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
© 2021 BggeHat.com