Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци

През топлия сезон различни насекоми летят до светлината, което причинява неудобства на собствениците на жилища. Най-простият начин за предпазване от проникване на комари, нощни пеперуди, гадове и други насекоми е мрежата против комари.

Много потребители обаче твърдо вярват, че производството на мрежи против комари на пластмасови прозорци е загуба на пари. Но те в крайна сметка съжаляват за решението си.

Ако говорим за икономичност, е възможно да се опитаме самостоятелно да направим и установим решетка на пластмасов прозорец.

Видове мрежи против комари и видове закрепване

Мрежите за комари могат да бъдат разделени на следните типове:

  • Рамковата;
  • Ролетни щори;
  • Плисе.

Най-популярният и популярен тип е рамката.

Рамката от този тип продукт е сглобена от поливинилхлорид или алуминиеви профили и самата мрежа е фиксирана върху нея. Има четири вида закрепване:

  • потопите;
  • Използване на метални ъгли;
  • С помощта на пластмасови ъгли;
  • Монтиране по тип "флаг".

Най-здравият и надежден е закрепването на пружината на конструкцията, но е по-скъпо от всички останали. Буталото е парче от метал, дължината на която е регулируема. В този случай се използват пружини, което прави лесно свалянето и обличането на мрежата срещу комари. Този вид закрепване означава, че комарните мрежи на пластмасови прозорци могат да бъдат поръчани за всеки тип прозорец. Монтажът с ъгли от метал се отличава с повишена надеждност. Мрежата е монтирана отстрани на стаята, която е отвътре. Тази опция е добра, ако металните ъгли прилягат плътно към рамката.



Най-честият начин за закрепване на мрежи против комари е този, при който фиксацията се извършва с пластмасови ъгли. Те, за разлика от металните ъгли, са прикрепени от външната страна на прозореца, което не позволява промяна на дизайна на конструкцията. Монтажът се извършва в долната и горната част на рамката. Този дизайн лесно се затваря и отстранява, без да се допусне повреда на самата мрежа.

Затягането тип "флаг" се счита за най-крехкото. Мрежата против комари се държи на пластмасови куки и може лесно да се прекъсне, когато вятърът е силен.

Инструменти и материали за производството на мрежи против комари

За да произвеждате независимо комарници на пластмасови прозорци и да ги инсталирате в отвор за прозорци, ще ви трябва най-простите инструменти, които ще намерите във всяка къща:

  • Машина за рязане;
  • нож;
  • Молив, химикалка;
  • рулетка;
  • Спалула, отвертка с отвори;
  • файл;
  • Филтърна отвертка или отвертка.

Материали, които са необходими за производството на комари, можете да закупите от всеки строителен магазин. Това включва:

  • Алуминиев или пластмасов профил - 5 метра;
  • За свързване на рамката - пластмасови ъгли 4 бр.;
  • Специален кабел за комари - 5 метра;
  • Плат - 1,5 х 0,7 метра;
  • Дръжки - 2 бр .;
  • Скоби за фиксиране на Z-образна форма - 4 бр. (2 горни и 2 по-ниски);
  • Самонарезни винтове - 8 бр.

Производство на мрежи против комари

Първата стъпка е да се правят измервания на отвора на прозореца, на който е направена конструкцията на мрежата. Към получените индикатори е необходимо да се добави ширината на профила, която се умножава по 2. В резултат се получава широчината на рамката на окото. По подобен начин изчислете височината на мрежата против комари. По принцип производството на мрежа против комари на пластмасов прозорец не изисква много знания. Следователно, въз основа на направените изчисления, можете да получите добър резултат. След това трябва да отстраните профила с желания размер. Краищата се обработват от файла, така че няма да има бръчки. Оформени 4 части от профила трябва да бъдат закрепени с пластмасови ъгли.

За гъста поява на ъгли в профила можете да използвате чук. На получената рамка се наслагва кърпа от мрежата, която е фиксирана около периметъра на гуменото въже. Излишъкът от останалата част от платното трябва да бъде отрязан с нож. Ако се намира плоска, можете да започнете окончателното валцуване на кабела. Специалистите обикновено използват специален видеоклип. Друга възможност е да използвате плоска отвертка или шпатула, плътно притискане на кабела към рамката.

Ако рамката на конструкцията на окото е голяма, значи е полезно да използвате допълнителния профил. Тя ще даде сила на конструкцията и ще предотврати евентуално отклоняване на мрежата против комари под въздействието на разтегнати тъкани.

Монтиране на мрежи против комари

Произведеният продукт може да бъде монтиран в отвор на прозореца. За тази цел използвайте Z-образните скоби. Два от тях са прикрепени към долния профил. Другите две скоби, които имат дълги крака, са фиксирани в горната част на профила. Закрепването става чрез самонарезни винтове. След това можете да монтирате мрежа против комари. За да проверите правилната инсталация на скобите, можете да ги оправите с двустранна лента. След това трябва да направите проба от мрежата против комари. Ако е в равно положение, можете със сигурност да закрепите скобите с винтове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мрежа против комари с ръце на дървен прозорецМрежа против комари с ръце на дървен прозорец
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорецИнсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
» » Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com