Ремонт на комарници в пластмасови прозорци

Мрежата против комари на пластмасовия прозорец служи за защита срещу вредни насекоми, сухи листа и големи сортове, които могат да влязат в помещението заедно с пориви на вятъра.
Започва работа от инсталирането на пластмасовия прозорец. За съжаление, с течение на времето някои елементи или окото могат да бъдат повредени и изискват пълна подмяна на конструкцията. Ремонт на комарници в пластмасови прозорци, за да се направи много просто, основното е да се определи правилно причината за неизправността.

Ремонт на бельо

Ако откриете някаква повреда в мрежата против комари, незабавно започнете да го поправяте, тъй като досадните насекоми няма да ви позволят да спите спокойно.

Организациите, които внедряват и инсталират мрежи против комари, не са склонни да приемат такива поръчки, затова е най-добре да направите сами ремонти.

На всеки строителен пазар се продават готови комплекти за ремонт на мрежи против комари. Събраха всички необходими компоненти, за да подменят повредения плат.

Стандартният набор се състои от следните компоненти:

  • окото ширина 70см и дължина 160см;
  • гумен уплътнителен кабел, дължина 450см;
  • две дръжки.

Стъпка 1: Премахнете старата решетка

Като използвате плоска отвертка, трябва внимателно да отстраните стария уплътнителен кабел, а след това да премахнете мрежата, която е станала неизползваема.

Стъпка 2. Закрепване на новата решетка

Рамката на рамката е поставена на хоризонталната равнина, след което нова мрежа се разпространява отгоре. Започвайки от ъгъла, уплътняващият кабел се притиска към специално проектирания канал на профила на рамката върху мрежата. За удобство можете да използвате всеки тъп обект, например дръжка на строителния нож или отвертка. Постепенно се придвижва около периметъра на кабела. В същото време, с безплатна ръка, издърпайте мрежестата кърпа. Фиксираната мрежа не трябва да се огъва или да има изкривен контур от клетки. Ако това се случи, издърпайте кабела и го поправете отново с корекцията на дефекта. Нищо страшно няма да се случи, ако кабелът се счупи в момента на поправката. Решетката може да бъде фиксирана и нарязана, като се поддържа минималното разстояние между тях.

Стъпка 3. Инсталирайте химикалките

Монтирането на дръжките на мрежата срещу комари се извършва по два начина. Когато уплътнителният кабел е прикрепен, дръжката се вкарва в жлеба на профила на рамката и уплътнението се притиска към уплътнението. Дръжката може да бъде инсталиран на върха на печата, че е необходимо да се постави новия притежател на инсталацията малко закъснение, а след това кабела от жлеба. Под нея е поставена писалка и тя е натисната надолу отгоре.



Обичайният ремонт на мрежи против комари в пластмасови прозорци може да се състои само в подмяна на дръжки. Ако те са направени от тънка пластмаса, тогава за кратко време ще трябва да го направите.

Стъпка 4. Отстраняване на излишната мрежа и кабел

След като мрежата е напълно опъната и копчетата са инсталирани, отрежете излишната мрежа точно по ръба на гуменото уплътнение.

Ремонт на профила на рамката

Ако рамката на самата мрежа против комари е повредена или разбита, тя може да бъде укрепена със специални ъглови елементи. За да смените ъглите, не е необходимо напълно да демонтирате рамката и да премахнете окото. Събиране на по-късно ще бъде проблематично. Първо, само горната лента е премахната. За да направите това, от левия горен ъгъл на плоска отвертка, за да се измъкнат запечатване кабел без разкъсване на окото и я издърпайте от жлеба. След това горната лента трябва лесно да излезе от вертикалните стелажи. Освен това ъглите се отстраняват от горната лента. Ако те са здраво захванати в профила, можете да използвате гумен чук. На този етап старият ъгъл може да се счупи и да се разпада, след това парчетата, останали в профила, се отстраняват с плоска отвертка.

В някои случаи ремонтът на мрежи против комари в пластмасови прозорци може да изисква по-професионален инструмент, например тренировка.

Ако остатъците от ъгъла не могат да бъдат изтеглени, с него можете да ги избутате по-навътре в профила на разстояние, което ви позволява лесно да инсталирате нов ъгъл.

След този кадър върви в обратен ред за това как тя разбира: зададените ъгли, опъната комарници, поставена гумено уплътнение. Горната скоба с поставени ъгли се поставя едновременно в двете странични ленти. Ако уплътняващият кабел плътно влезе в канала, той може да бъде навлажнен със сапунен разтвор или смазан. Ъглите на долната лента се променят по същия принцип.

Подмяна на държачи на рамката на прозореца

Има моменти, когато самата мрежа против комари е в добро състояние, а държачът с формата на Z, на който се държи, са безполезни. Във всеки магазин за прозорци можете да намерите тези елементи и да ги замените сами.

  • Старите държачи се завъртат с отвертка Phillips.
  • След това към съществуващите дупки, трябва да прикачите нови държачи и да се уверите, че ставите са еднакви.
  • Ако има малка разлика, можете просто да използвате винтове с по-малък диаметър.
  • Височината на ъглите е различна за различните производители, така че преди да инсталирате нови държатели, препоръчваме да маркирате местата за закрепване на долните ъгли. За да направите това, инсталираната мрежа срещу комари трябва да бъде повдигната до спиране.
  • Маркирайте мястото, където преминава долната рамка на кадъра. Тук горният елемент на новия ъгъл трябва да бъде разположен, т.е. той е свободен да минава под него, така че мрежата да се снижава и да се поддържа едновременно върху долните и горните Z-образни крепежни елементи.

По-долу можете да гледате видеоклип за това как да ремонтирате мрежите против комари със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате мрежа против комари на пластмасов прозорец?Как да инсталирате мрежа против комари на пластмасов прозорец?
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорецИнсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
» » Ремонт на комарници в пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com