Прозорци дървена веранда за вили

Дача е не само място за почивка, но и за плодотворна работа. След тежък ден, прекаран в градината и в градината, бих искал да се отпусна, заобиколен от природа и комфорт. Малкият ъгъл, където комфортът и близостта с природата ще се съчетаят, могат да се превърнат в веранда. Тъй като тази стая е направена предимно от естествени материали, дървените прозорци за верандите за вилите ще се впишат перфектно в цялостния изглед.

Какви дървени прозорци съществуват?

Прозорци дървена веранда за вили Основната характеристика, чрез която можете да разделите всеки прозорец на няколко подвида, е типът на конструкцията. Като цяло има много видове дървени прозорци, но ще разкажем само за онези, които ще бъдат удобни на верандата.

Люлеещи се прозорци

Този тип профилна система е най-честата. Главната рамка е снабдена с един или повече клапи, които се движат по хоризонталната ос.
Предимствата на този дизайн включват следното:
- удобна работа и поддръжка.
- бърза и лесна инсталация.
- възможността за смяна на прозореца с крило или двойно остъкляване отделно, без да се докосва до основната рамка.
- лесно проветряване.
- голяма площ от отваряне на откритата светлина.
- добра топлоизолация и шумоизолация.
- отлично запечатване.

Недостатъците на люлеещите се прозорци са познати и леко скучни

Плъзгащи се прозорци

Плъзгащи се прозорциРазликата между такава профилна система е, че нейните врати не се движат по хоризонталната ос, а паралелно с рамката. Плъзгащите конструкции могат да бъдат от няколко типа: паралелно плъзгащи (плъзгащи), въртящи се плъзгащи и вертикално плъзгащи (английски).
Те имат огромно предимство:
- Спестете място в стаята, което е особено важно за верандата. Листът не докосва мебелите до него, когато го отваря.
- Външно този дизайн изглежда много оригинален.
- Топлинните и шумоизолиращи свойства са все още най-добри.
- В открито състояние листата не се скърца и не се плиска под влияние на вятъра.
- Отлична комбинация с щори.
- Възможно е да се инсталира удобна плъзгаща се мрежа против комари.
- Всички прозорци са оборудвани с много удобни фитинги, които предпазват от взлом.
Недостатъците на такива прозорци са много малки:
- Парното натоварване на уплътнението е твърде голямо и без подходяща грижа, може бързо да се развали.
- Инсталирането на някои видове плъзгащи профилни системи е много сложно и изисква участието на професионалисти.

Глухи прозорци

Глухи прозорци

В случай, че вашата веранда не се отоплява, няма смисъл да се харчат пари за изолацията на прозорците, както и за всякакви начини за отваряне. По целия периметър можете да инсталирате конвенционални фиксирани профилни системи. Отварянето на такъв прозорец може да се запълни дори с прозорец или листово стъкло с еднокамерен стъклопакет.
предимства:
- Много проста грижа.
- По-малки разходи за поддръжка и подмяна на аксесоари.
- Глухите продукти струват няколко пъти по-евтино от класическите.
- Лесно можете да инсталирате системи за профили със сенници.
Недостатъкът е, че невъзможността за излъчване на стая

Какво трябва да търся при избора на веранди за дача?

Профилът

Материалът на профила може да е различен.

Най-вече за производството на прозорци, смърч, бор, дъб, лиственица или рапид, като например тик или меранти.

Дървен профил в секцияМахагон - твърде скъпо за гладене на градинската веранда - това е напълно неоправдано отпадъци.
Смърчът и борът са най-евтините от всички представени опции, но те имат един съществен недостатък. Профилът от такава дървесина се оказва твърде мек и нестабилен за натоварване от вятър. Като се има предвид, че основно верандите имат отвори за прозорци по целия периметър, т.е. остъклената площ е прекалено голяма, ергономите не са подходящи тук.
Дъбът е много силен материал. Такива прозорци ще ви обслужват повече от дузина години. Проблемът е, че дъбовата дървесина е твърде тежка. Профилът ще се окаже много тромав и когато се комбинира с многокамерна двойна стъкла, аксесоарите може да не оцелеят изобщо. Поради тази причина е препоръчително да направите дъбови прозорци глух или да използвате леки стъкла.
Лард - най-добрият вариант за остъкляване на верандата. Тя е достатъчно силна и в същото време много лека. Освен това дървесината е добре импрегнирана с естествени смоли, които я предпазват от вредните въздействия на влагата. Това означава, че лиственицата е по-малко склонна към накисване.
Оцветяването на профила също е много важно. Без подходящо третиране дървото ще абсорбира влагата като гъба. Времето за използване може да бъде намалено няколко пъти и вместо 20-30 години, вашият дизайн ще продължи от 5 години.
Преди всичко профилът трябва да бъде импрегниран със защитни съединения и добре изсушен. Едва тогава върху повърхността му се крие боя, петно ​​и просто лак.
Боята е добра, защото покрива дървото с много дебел слой и не позволява на влагата да стигне до повърхността му. Големият недостатък е, че този слой изцяло покрива благородния модел и цвят на дървото. За да се актуализира слоят боя, е необходимо да се защити цялата повърхност на рамката.

Цветови опции за пластмасови профили


Петната се абсорбира във влакната и предпазва дървото отвътре. Тя подчертава картината на дървото, особено ако се използва светло дърво. Огромното плюс на петна е, че може да се нанесе слой и да се защити повърхността, преди да се поднови покритието не е необходимо.
Лакът се използва както отделно, така и заедно с петна или боя. В основния лак за дърво има полупрозрачен жълто-кафяв оттенък, който прекрасно се слива с текстурата на дървото. Лакът може да бъде пластове, но е по-добре да почистите рамката преди повторно нанасяне.
Не може да се вземе само залепени. Състои се от няколко слоя дърво, обединени от специален състав. Лентата от едно парче изостава далеч зад многослойния си брат, но не е ясно защо е много по-скъпо от него. Залепени греди, за разлика от едно парче дърво, са много трудни за запалване и изгаряне бавно. Такава пожарна безопасност ще бъде много подходяща за дървена вила. Степента на накисване или изсушаване на залепения дървен материал е много ниска.

Рамката от такава лента не променя своите размери дори при най-силни температури или капки на влажност.

Прозорци с двоен стъклопакет



Тъй като верандата е ненагредена стая в непосредствена близост до частна къща, не е необходимо да се инсталират многокамерни прозорци. Най-простото решение е едно стъкло. Но с такива стъкла ще бъде студено дори и през лятна вечер.
Препоръчва се да се монтира единично отделение. Това се случва, че нейната дълбочина не е достатъчна, за да се гарантира, че тя седи точно в профила. В този случай е целесъобразно да се избере дизайн с увеличена разделителна рамка, поради което ширината на прозореца с двоен стъклопакет ще нарасне.

Единично стъклопакет

Парите, спестени на изолацията на стъклото могат да бъдат инвестирани в защитата и вида на прозореца. В това ще се възползвате от няколко вида стъкла.
Оцветеното стъкло е покрито с полупрозрачен цветен филм. Той не само украсява верандата, но и предпазва от ярка слънчева светлина по време на залез или зазоряване.

Витражите не се различават от действителните витражи. Тя е покрита с филм или оцветена в маса. Можете сами да изберете дизайна на стъклото или да изберете от наличните опции.

Закаленото стъкло е много трудно да се счупи. Това е около 6-7 пъти по-силно от обикновено. За да се получи вътре в къщата през прозореца на отваряне, нападателят ще трябва да се поти, а по това време, тъй като те ще се роят със стъкло може да забележите, съседите си.

Пластово стъкло трябва да бъде инсталиран на дървени verandnye да свидетелства по делото, ако имате малки деца iigraya на улицата, те могат случайно да попаднат в стъкленото топче, или нещо друго. Ламинираното стъкло не се разбива в традиционния смисъл на думата, а само покрито с пукнатини. Счупеното ламинирано стъкло може лесно да бъде отстранено и заменено с ново, без да бъде наранено.

Как да направите прозорците за верандата още по-удобно?

Класическа или рамкова мрежа против комариВсяко стъкло може да бъде оборудвано с няколко устройства, които ще направят живота много по-лесен за вас. Това може да е мрежа против комари, гребен или дори щори.
Мрежа против комари - за това първо трябва да се тревожите. Често вратите на верандата са широко отворени и неприятни комари и мухи не се насилват. Мрежата против комари може да бъде инсталирана както класическа, така и по-рафинирана.
Класическа или рамкова мрежа против комари се състои от рамка и самата платно. Рамката е закрепена към стената с монтирани ъгли или джобове.

Плъзгащата се мрежа против комари се движи по отделен мост като лист. Ако е необходимо, можете бързо да го отворите или затворите. Такива мрежи доста често са бонус към прозореца.

Плясканата мрежа против комари (акордеон) няма скелет. Състои се от плат, когато е затворен, мрежата е сгъната в акордеон. Такава защита срещу насекоми е много удобна, защото няма нужда да я застрелваме през зимата.

Мрежата против комари, когато е затворена, се сгъва в малка ролка в горната част на прозореца.

Навити мрежи против комари

Гребът е малко устройство за улесняване на проветряването. Тя може да бъде отлична алтернатива на по-скъпите вентилационни клапани или на системи с няколко режима на отваряне. Монтирайте гребена в профила на класическия прозорец. Държачът, който се намира на крилото, държи крилото в леко отворено състояние с помощта на денички. Благодарение на тези зъби можете да регулирате степента на отваряне на отвора за въздух и светлина.
Щоритата ще ви спестят от външни изгледи и просто ще направят верандата по-уютна. Възможни са няколко варианта за проектиране: вертикални, хоризонтални и ролетни. Преди това, как да изберете щори трябва да проучите характеристиките на всеки вид.

Материалът на ламелите за щорите на верандата може да бъде абсолютно всичко. Но тъй като в нашия случай профилът ще бъде направен от дърво, този материал ще изглежда най-хармонично.

Как да се грижим за прозорците на верандата?

Не може да се каже, че дървените конструкции на верандата изискват много по-малко внимание от всички останали. Периодично трябва да актуализирате защитния слой, независимо дали е боя, лак или петно.
За да функционират правилно аксесоарите, не забравяйте да го смазвате периодично. Същото нещо, което трябва да направите с печат, но в допълнение, той периодично трябва да се промени. Приблизително веднъж на 1-2 години.
С грижата за слепите прозорци и няма никакви проблеми, най-важното е да ги поддържате чисти и да не излагате на продължително излагане на влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж и монтаж на прости дървени прозорциМонтаж и монтаж на прости дървени прозорци
Материал за верандатаМатериал за верандата
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
» » Прозорци дървена веранда за вили
© 2021 BggeHat.com