Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж

При закупуване на пластмасови прозорци, съвременният потребител прибягва до тяхното въплъщение и дооборудване с допълнителни елементи. Една от тях е мрежата "Антикошка" на пластмасови прозорци, която можете да купите онлайн. Необходимо е в тези случаи, когато става въпрос за жилище, където прозорците са на нивото на достъп на различни животни. Неговата цел има и обратната посока - че вашият домашен любимец случайно не изтича на улицата, но в същото време е имало възможност да се проветри стаята.

В тази статия ще разгледаме какви са възможностите за защита на прозоречните отвори чрез мрежи, разновидности на последните, както и как са монтирани на PVC дограма.

Видове мрежи

На първо място, трябва да се отбележи, че понякога такива структури изпълняват не само описаната по-горе функция.

Решетката е ефективна бариера пред влизането на насекоми, и следователно е идеалното решение за премахване на досадните комари и други вредители, намесвайки се насладите на спокоен сън тиха лятна нощ.

Според своя дизайн, мрежата "Антикошка" върху пластмасови прозорци може да бъде:

  • Рамковата;
  • плъзгащи се.

Що се отнася до мрежата против комари, тя има още няколко разновидности и се представя от следните типове:

  • плъзгащи;
  • люлка;
  • ролетни щори;
  • Framework.

Обърнете внимание, че тези два вида защитни мрежи не трябва да се бъркат, защото комарът може лесно да се отваря или да се грижи от една и съща котка или други четирикраки.

Що се отнася до самата "Антикошка", доскоро тя беше представена изключително в един цвят - черен. Но от три години, тъй като пазарът предоставя възможност да купуват модели, които имат сивкав оттенък. Въпреки че, от друга страна, е поне глупаво да се разглежда това като проблем - никой още не е отменил възможността за пребоядисване.

Ако говорим за грижата за мрежата "Антикошка", тогава не е избрано в това отношение. Единственото нещо, което трябва да запомните - веднъж годишно трябва да се измие със сапунена вода. Няма други специални изисквания. Тя спокойно издържа на топлината и студа, без да губи своите качества и основни функции.

Видове мрежи по вид материал



В допълнение към структурните различия съществуват и някои характеристики на мрежите от гледна точка на материала, от който са направени.

Полиестер - такава мрежа "Антикошка" на пластмасови прозорци, които могат да бъдат закупени онлайн, е направена от силна капронова нишка, покрита със слой от PVC. Дебелината му може да достигне 0,8 мм. Благодарение на тази конструкция прозорецът може да издържи доста сериозен товар - до 4 кг.

Основният недостатък е, че се предлага само черно и не върши много добре с функцията за предаване на лъчите на слънцето. Но в този цвят има и предимство - животните не харесват този цвят и се приближават към такава мрежа неохотно. И някои от тях дори възприемат черен цвят като пречка.

Стоманена мрежа - се използва изключително срещу проникването на големи животни. Ако първият вид мрежа може да се справи с някои насекоми, тогава този модел е неспособен да го направи. Размерът на клетките обикновено е от порядъка на 2 см. Освен това с течение на времето може да стане ръждясал, ако не е бил третиран предварително с антикорозионно съединение.

Алуминиева мрежа - точно както предишната, предпазва добре от големи насекоми. Размерът на клетките от този тип мрежи е много голям, а самите нишки не са закрепени заедно, съответно могат лесно да бъдат изместени. В допълнение, животните могат да извадят цели сегменти от мрежата, когато се сблъскат с нея.

монтиране

По правило дизайнът е инсталиран на вратите на балкона с помощта на алуминиева рамка. Това, както показва практиката, е най-простият и в същото време ефективен. Но може да се нуждаете от допълнителни подсилващи елементи. Всичко зависи от ситуацията.

  • В случай, че основната цел е запазването на самия материал, е необходимо да се използват допълнителни ъгли по време на инсталацията;
  • Ако подът е по-висок - мрежата против комари на пластмасовите прозорци на антикошката се фиксира посредством стоманени съединения, които са по-трайни от пластмасовите аналози;
  • Друг вид прикачване е вратата с двоен отвор. В тази версия се използва специален алуминиев профил, върху който е закрепена структурата от двете страни.

Този метод е идеален, ако трябва да изключите възможността за проникване на животното отвън.

заключение

Въз основа на казаното по-горе, можем да заключим - най-ефективната и универсална е "Антикошка" на базата на полиестер. Основното предимство на тази мрежа е, че ефективно се справя с предпазването на вашия домашен любимец от падане от височина и предпазва от проникването на други четири крака отвън. Освен това, този модел ще се справят с големи насекоми, като пчели, пчели, бръмбари и др Не се заблуждавайте черно - .. Тъмно мрежа "Antikoshka" на прозорците, които могат да бъдат закупени чрез онлайн поръчки, изглежда страхотно в всяка стая.

Освен това това е психологическа бариера пред животните. НДоказано е, че животните, особено котките, възприемат този цвят негативно, така че рядко имат желание дори да го докоснат, да не говорим за разбиване или да атакуват мрежата. Освен това, ако не ви харесва засенчването в стаята, винаги можете да пребоядисвате "Antkoshku" във всякакъв цвят.

По отношение на закрепването, онези елементи, които се доставят в комплекта, често не са достатъчни за надеждна инсталация. Ето защо много от тях за монтаж на решетката използват допълнителни части, например алуминиеви ъгли или рамки. Те са просто прикрепени към основната структура и имат доста добър външен вид, без да се разваля естетическия вид на апартамента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Монтирайте мрежата против комари на врататаМонтирайте мрежата против комари на вратата
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
» » Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
© 2021 BggeHat.com