Мрежа против комари на пластмасови прозорци

За да предпазите къщата, апартамента или всяка друга стая от неприятни насекоми, може да бъде по много начини: някои обикновено издърпват тюлените завеси, много използват химически средства за защита (например плочи от комари).

Най-практичната и ефективна защита е мрежата против комари на пластмасови прозорци - в края на краищата тези прозорци се монтират в повечето сгради.

Видове мрежи против комари

На пазара са представени няколко вида продукти:

  1. Рамката - най-популярната е направена от тънка тъкан, която се простира върху лека алуминиева рамка. Производителите при производството на кърпи за комари вземат предвид не само необходимостта от защита на помещенията от летящи насекоми, но и важността от поддържането на висококачествено осветление. Решетката на пластмасовите прозорци на рамковия изглед е фиксирана отвън, лесно се отстранява и е елементарна в грижата.
  2. Roll - те се наричат ​​и подвижния комар мрежи, при затваряне на прозореца, те просто навивам на ролка. Малката се съхранява в специално разработена алуминиева кутия.
  3. На велкро / магнити - този вид комарници се използва в случаите, когато не е възможно да се инсталират двата предходни вида. Като правило производителите осигуряват този вид мрежи с надеждни фиксиращи елементи - велкро / магнитите са надеждни, устойчиви на агресивна работа.
  4. Plisse - мрежи против комари на пластмасови прозорци, готови за постоянно срязване / преместване. Това е съвсем нов тип на въпросния продукт, това е обикновена рамка с мрежа, която, когато се притиска леко, се премества настрани, образувайки гънки.
  5. Плъзгащи - използвани за монтаж на плъзгащи се пластмасови прозорци, които имат не повече от две секции. Ако има повече секции (например в прозорци на веранда или лоджия), тогава е полезно да инсталирате плисе.

Правила за подбор

Избирайки мрежа против комари, заслужава да се отчетат няколко фактора:

  1. Структурата на рамката трябва да бъде направена от алуминий, въпреки че има пластмасови рамки за комари на пазара - експлоатационният живот ще бъде много по-дълъг.
  2. Директно към мрежата трябва да бъде закрепена към конструкцията на рамката, без пукнатини и "провали" - ако някой Ви очаква струпване на комари и мушици, които безнадеждно развалят външния вид на прозореца и мрежата като цяло.
  3. Закрепването на рамковите решетки може да бъде направено в две версии - от мека или твърда пластмаса и метална пластмаса. В първия случай, експлоатационният живот ще бъде не повече от 2 години, във втория може да се очаква от 5 години или повече.
  4. След монтажа мрежите за комари на плъзгащите прозорци трябва лесно да се преместят и да се върнат в първоначалното си положение.

Някои компании имитират този тип продукти, определяйки рамков изглед на мрежите в скиповете е грубо нарушение, така че не трябва да разчитате на дълъг живот.



Мрежите за комари от всякакъв вид могат да бъдат изработени от различен материал - найлон / памук / полиестер / фибростъкло. Всички те са надеждни и издръжливи, но когато изберете, трябва да подушвате - ако забележите неприятна, остра миризма, тогава откажете да купите. Дори ако продавачите уверяват, че миризмата в крайна сметка ще се изпари - не се уреждайте! Първо, това означава, че към материала на окото е добавен забранен химически елемент, и второ, докато окото е "изветрено", всички "аромати" ще попаднат в къщата - вие ще се съгласите, че няма много приятно.

Изборът на мрежи против комари трябва да се извърши и като се вземе предвид размерът на клетката - на пазара те варират от 0,6 до 1,2 мм. Разбира се, че искате да вземете най-малкия размер, но имайте предвид, че в този случай стаята няма да бъде добре вентилирана. В помещенията, разположени в близост до резервоарите, е инсталирана фина мрежа от комари на пластмасови прозорци - те ще предпазват от влизане в къщата на муцуните. Стандартната клетка, която гарантира защита срещу комари и мухи, ще запази нивото на осветеност и ще позволи качественото проветряване на помещението да е с размери 1,2 мм.

Има решетки с голяма клетка, но те са предназначени да предпазват домашните любимци от падане от прозорците.

Как да се грижим за мрежи против комари

Няма специални правила за грижата за въпросните продукти. Достатъчно е да се спазват две правила:

  • за зимата премахване на мрежи против комари - от остри температурни падания и студове те могат да бъдат деформирани (особено ако са изработени от евтина пластмаса);
  • Преди почистване за съхранение през зимата, измийте добре окото с топла сапунена вода и избършете.

Мрежите за комари не са прищявка, а не прищявка. Този продукт ще ви предпази не само от насекоми, но и от тополов пух, прах - този момент е много важен за хора, страдащи от тежки алергии. С компетентен избор на типа мрежа и грижата за него, експлоатационната продължителност надвишава 5 години - това показва надеждността и практичността на закупуването на този продукт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорецИнсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
» » Мрежа против комари на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com