Мрежи за комари на дървени прозорци

Всеки модерен човек се стреми да направи своя дом възможно най-удобен и безопасен. Безценна помощ се предоставя от мрежи против комари на дървени прозорци, които помагат да се отървете от цяла поредица от неприятни явления. Съвсем наскоро хората се опитаха да защитят жизненото си пространство с марля или кърпа от капрон, която беше прикрепена към прозореца с нокти или копчета. Но развитието на напредъка позволява да се изостави използването на неудобни и неестетични материали. А комарните мрежи стават неразделна част от модерния интериор.

За какво е предназначена мрежата за комари?

Основната цел на мрежите против комари е да се защити апартамент или къща от комари, мухи и други насекоми. Но това не е единствената функция на тези продукти.

Те служат като надеждна бариера за влизане в къщата:

  • Тополов пух, което улеснява живота на хората, страдащи от алергии;
  • Цигарени цигари и други отпадъци, изхвърлени от горните етажи;
  • Природни валежи, включително капки дъжд и сняг;
  • Прах и мръсотия от улицата.

И ако една котка живее в къщата, наличието на мрежи против комари няма да й позволи да падне от прозореца.

Функционални характеристики

Благодарение на своята функционалност, както и удобството и надеждността, комарните мрежи са спечелили широка популярност сред различните слоеве на населението.

Модерните модели имат редица предимства:

  • Атрактивен вид;
  • Стабилност преди механично действие - почти невъзможно е да се разкъсва или огъва;
  • Трайност на дизайна, поради което тя дори след дълго време запазва представянето си;
  • Използване на материали, устойчиви на огън и внезапни промени в температурата;
  • Лесна работа;
  • Практичност (поддържането на мрежата е ограничено чрез избърсване със сапунен разтвор);
  • Лесно се вписват във всеки интериор;
  • Не създавайте пречки за свободното влизане в помещението на чист въздух и слънчева светлина;
  • Не пречи на работата на прозорците.

Видове мрежи против комари



В зависимост от вида и начина на закрепване, комарните мрежи се разделят на:

  • Рамковата;
  • Ролетни щори;
  • Плъзгащи.


Най-често срещаният вариант е рамка за дървени прозорци, тъй като е покрита с фибростъкло плат, поставен в алуминиев профил.

Широката селекция от продукти позволява да се инсталира такава мрежа против комари на голямо разнообразие от прозоречни конструкции - от пластмаса и дърво до алуминий.

За да се увеличи експлоатационния живот, е желателно да се демонтира за зимата. С инсталирането на рамкови решетки няма проблеми. Специални скоби могат да бъдат прикрепени към рамката на прозореца или директно към самата решетка. В допълнение, магнитните контури или конвенционалните ключалки се използват успешно за неговото инсталиране.

Подвижната мрежа е конструкция, състояща се от алуминиева кутия, пружинен механизъм, вал и самата мрежа. Ако механизмът не се използва, решетката се навива с помощта на пружинен механизъм. Използването на съвременни технологии сложи го устойчив на различни природни явления, по-специално, слънце, сняг, дъжд, и така нататък. D. Ето защо, тя не може да бъде отстранен за зимата, и само ролката.

Характеристики на инсталацията на мрежи против комари

За бързо инсталиране на мрежи против комари от дървени прозорци е необходимо да направите измервания правилно. Те се извършват по дължината на светлинната бленда, определяйки ширината и височината на прозоречната конструкция. Измерванията трябва да се правят до най-близкия милиметър, в противен случай параметрите на изработената мрежа няма да съвпаднат с отварянето на прозореца. Освен това трябва да сте сигурни, че имате техническата възможност да инсталирате мрежа против комари. В края на краищата, дървени прозорци от стария тип имат рамки, които са буквално вградени в склоновете. Поради това не е възможно да се прикрепят мрежи за комари към тях с помощта на конвенционални крепежни елементи. В този случай професионалните майстори използват специални механизми за закрепване.

Монтирането на мрежи против комари на модерни дървени прозорци се извършва отвън на рамката. За тази цел в горната и долната му част се прикрепят две скоби. Монтажът на мрежата се извършва, като първо се прикрепят към горните скоби и след това към долните. По принцип производството и монтажът на мрежи против комари отнема не повече от три дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мрежа против комари с ръце на дървен прозорецМрежа против комари с ръце на дървен прозорец
Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?Как да измервате мрежата против комари на самия пластмасов прозорец?
Прозорци дървена веранда за вилиПрозорци дървена веранда за вили
Инсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорецИнсталиране на мрежа против комари на пластмасов прозорец
Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?Как да премахнете или инсталирате комарници на пластмасови прозорци?
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Ние правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръцеНие правим комарници на пластмасов прозорец със собствените си ръце
Ремонт на комарници в пластмасови прозорциРемонт на комарници в пластмасови прозорци
Изработване на мрежи против комари на пластмасови прозорциИзработване на мрежи против комари на пластмасови прозорци
Мрежа против комари на пластмасови прозорциМрежа против комари на пластмасови прозорци
» » Мрежи за комари на дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com