Боядисване на метални конструкции

1За да се подобри и запази външния вид и изпълнени функции, всички структури от метали и сплави са покрити със защитен слой боя. Предотвратява окисляването на горния слой и по-нататъшната корозия.

Обикновено се смята, че метал, който е устойчив на различни видове унищожаване и негативни въздействия, не се нуждае от никаква защита. Това обаче не е така. За да сте сигурни, че металните конструкции няма да загубят първоначалния си вид, трябва да се опитаме да ги предпазим от влиянието на агресивна среда.

Съвременните сплави наистина притежават изключителни качества, имат ниско тегло и се използват при всякакви строителни работи. Но и старите сгради продължават да служат като вяра и истина, въпреки дългите срокове на експлоатация. Само обновяването и боядисването на метални конструкции от миналото и помага за удължаването на живота им.

Всички работи, извършени на височина, се извършват от промишлени катерачи. Те имат специална квалификация и разрешение за извършване на съответните дейности. Без тяхна помощ много видове работа не може да се направи.

Услуги promoalpinistov в поддържане на метални конструкции:

  • Боядисване на мостове, греди, профили, рамки;
  • Монтаж на крепежни елементи, укрепващи мрежи;
  • Обработка на промишлени цистерни, цистерни;
  • Антикорозионна защита на метални подпори, мачти и други елементи;
  • Следене на обслужването на стълби, платформи, огради, решетки;
  • Ремонт и монтаж на твърди покриви.


Металната живопис има две нива на сложност: боядисване на нови конструкции и боядисване на стари. Разликата между тях е броят на етапите на работа. В първия случай повърхността се обработва с подходящ грунд и след това се боядисва. В зависимост от местоположението и извършените функции боята е избрана.

Във всеки случай, трябва да се спазва основното условие - защита от корозия. По-трудно е да се нанесе боя върху предишното покритие.

Етапи на оцветяване:

  • Преди това трябва да разберете степента на сцепление на повърхността. За това се правят няколко драскотини и се залепва специална лента. Ако не остави старата боя, тогава хватката с нея е добра и може да бъде боядисана;
  • В друг случай е необходимо старото покритие да се измие със специални средства;
  • Разрушените, деформирани повърхности се почистват, ремонтират, ако е необходимо, възстановяват се;
  • Обезмаслете и грундирайте.

Често втория метод се използва при ремонт на покрива. Старите твърди покриви с времето губят предишната си красота и свежест и трябва да бъдат актуализирани. С пристигането на съвременни материали и технологии на строителния пазар, този процес се осъществява бързо и качествено, а ефектът продължава в продължение на десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистващи препаратиПочистващи препарати
Приложение на валцувани метални изделияПриложение на валцувани метални изделия
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
Валцована метална конструкцияВалцована метална конструкция
Демонтаж на метални конструкцииДемонтаж на метални конструкции
Цветни метали в строителствотоЦветни метали в строителството
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Където се използват стоманобетонни конструкцииКъдето се използват стоманобетонни конструкции
Изграждане на конструкции с метални конструкцииИзграждане на конструкции с метални конструкции
Предимства на dorniteПредимства на dornite
» » Боядисване на метални конструкции
© 2021 BggeHat.com