Защита на метала от корозия

Защита на метала от корозия

Всеки изделие, изработено от метал, започва да се корозира във времето, дори и независимо от защитата. Въпреки това, никой не отрича, че това е защита, която удължава живота и работата на металните конструкции. За да ги защитим възможно най-много, е необходимо да знаем основните покрития и техните свойства. В края на краищата, ако не беше за метал, тогава не само в строителството, но и в много други области, би било трудно да се постигнат определени резултати. Следователно металът е основата на производството в много страни. Въпреки това, въпреки тази популярност, металната корозия причинява сериозни загуби - до 3,5 БНП (брутен национален продукт). На практика във всички големи страни съществуват цели научни центрове за борба с корозията и защитата от нея. Поради тази причина и всички видове антикорозионни покрития са разработени, никой от тях не осигурява 100% защита.

Основните методи за контрол на корозията могат да бъдат споменати следните: първо, че е добре да се използва степен на стомана са по-устойчиви на korrozii- второ, дори за превенция трябва да се прилага на защитното покритие на метални повърхности, и накрая, трето, катодна защита. Ако преди основната цел на защитното покритие е да се запази повърхността на метала от всякакво въздействие, сега се предлагат напълно новаторски разработки. механизъм корозия е проучен напълно, което позволява да се разпределят всички свои причини, и да се определят начините за справяне с него. Така че, основните характеристики на идеалното защитно покритие:

- ниска пропускливост на водата;

- по-високи механични свойства, осигуряващи якост и здравина на материала;

- устойчива адхезия на покритието към стомана;



- имунитет към катодна ексфолиация;

- диелектрик;

- устойчивостта на покритието на термично действие.

Ако е трудно да се определи изборът на антикорозионно покритие, тогава можете да изберете един от популярните материали. Например, двукомпонентни системи с висока степен на пълнене, при които пропорцията на разтворителите е около 35% от общия обем. Друга възможност са еднослойните системи, които трябва да се използват в стриктно определени ситуации. И накрая, по-често срещаните антикорозионни защитни системи са тези, които са на водна основа или не изискват предварителна работа за подготовка на повърхността за покритие.

Е, ако се интересувате от най-интересните и необичайни картини за интериора - посетете сайта rfresco.ru. Само там е всичко, за да създадете уникален интериор във вашия офис или коридор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Как да изберем метален покрив за покрив?Как да изберем метален покрив за покрив?
Видове покривиВидове покриви
Боядисване на метални конструкцииБоядисване на метални конструкции
Какво е металът и какви са неговите предимства?Какво е металът и какви са неговите предимства?
Как да изберем метална плочка? Покривни материали на украина отлично решениеКак да изберем метална плочка? Покривни материали на украина отлично решение
Предпазните фитинги гарантират защитаПредпазните фитинги гарантират защита
Метални плочки, правила за подборМетални плочки, правила за подбор
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
Покрив от металПокрив от метал
» » Защита на метала от корозия
© 2021 BggeHat.com