Метални плочки, правила за подбор

От видовете покривни материали, металните плочки са с голямо търсене, визуално напомнят на керамични плочки, почти не му допускат нищо, а напротив дори надделяват в някои добродетели. Такъв покрив предпазва добре всяка сграда от възможни негативни природни влияния. Но за да се уверим в правилността на избора на този материал, трябва да се придържаме към избора на определени правила.

Не е необходимо да се закупува покривен материал, който има най-ниска цена, тъй като в повечето такива случаи се закупува покривен материал, който не отговаря на основните изисквания. За да се спре изборът трябва да бъде на метални плочки, направени от производителя на проверени време, и притежаващи добра репутация. Тези компании включват Thyssen и най-вече Ruukki, произвеждани в заводите за метални плочки в Monterrey, отговарят на изискванията, като същевременно имат дълъг експлоатационен живот.



Само производителят, загрижен за доброто си име, няма да спести от никакъв материал, като направи добър метал. По време на селекцията е необходимо да се обърне по-внимание на дебелината на материала, която трябва да бъде не по-малка от 0,5 мм. В евтините версии често се среща дебелина от 0,45 мм. Тази дебелина не се счита за критична и не оказва влияние върху оперативните възможности на метала, но нейното инсталиране и последващо ходене, ако е необходимо, оказват негативно влияние върху здравината на този материал. Не носещи такова натоварване, тънката метална керемида се подлага на деформация.

Под формата на антикорозионна защита се използва поцинковане, а за всеки 2 метра метални керемиди, съгласно европейския стандарт, трябва да се добавят 275 грама поцинковане. В най-евтините версии на поцинковане материал се добавят не повече от 200 грама, което значително се отразява на експлоатационния живот на метала, като го намалява с 45 процента. Полимерните материали, използвани като покрития, са както защитата на материала от унищожаване, така и декорацията на покрива. Обикновено металната керемида е покрита с боя на основата на модифициран полиестер или PVDF, понякога се среща такъв покривен материал и с покритие на основата на полиуретан. Самополаганото покритие също влияе върху възможностите на самата метална плочка. Полиестерът предпазва от ултравиолетови, полиуретанови и PVDF удължава живота на материала, като същевременно го защитава от ултравиолетови лъчи и корозия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилния металКак да изберем правилния метал
Как да изберем метален покрив за покрив?Как да изберем метален покрив за покрив?
Характеристики на металните материали и съвети по техен изборХарактеристики на металните материали и съвети по техен избор
Покривен материал, който е по-добре да избиратеПокривен материал, който е по-добре да избирате
Видове херпес зостерВидове херпес зостер
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Как да нарисувате керемидитеКак да нарисувате керемидите
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
Покрив от металПокрив от метал
» » Метални плочки, правила за подбор
© 2021 BggeHat.com