Композитни плочки

Композитни плочкиПокривите и основите са двете най-важни структури в сградата. В допълнение, техният ремонт е най-сложен и скъп. Затова е необходимо да се приближавате към покривната конструкция, а още повече към нейното покритие, със специални грижи.

Един от най-новите и вече търсени материали е композитни керемиди. Лекотата му като материал, лекота на инсталация и естетически свойства правят възможно използването на този вид плочки, както в частни жилища, така и в административни сгради.

При избора на покривен материал препоръчваме да обърнете внимание и на битуминозните шиндли Icopal. Повече подробности за неговите характеристики и типове могат да бъдат прочетени в следващата статия.

Композитни плочки - свойства и характеристики

Таблица на характеристиките на композитни плочкиСъздаден е нов покривен материал на основата на обикновени метални листове, като метални покриви. Над метала е покрит с цинк, алуминий и силициеви съединения. Това покритие предотвратява корозията и шест пъти надвишава защитните свойства на цинковия слой.

Следващият защитен слой е каменна трохичка. Основната троха се използва основно поради естетическите и силови свойства. Освен това каменната трохика дава на глинени плочки още няколко свойства:

  • защита от механични влияния;
  • допълнителна шумоизолация на покрива;
  • намалява топлопроводимостта;
  • отстранява металния блясък от покритието;
  • подобрява естетическия външен вид на структурата;

Камъни, устойчиви на ултравиолетова експозиция и не губят свойствата си с течение на времето. Само без защита пелетите се разпадат, а между тях се запушват кал и прах. Следователно, трохата е защитена отгоре от слой глазура.



Грубата повърхност не позволява на снежните маси да плъзгат лавина от покрива. Трясъкът задържа снежните слоеве, което ги кара да останат на капака, докато се стопи.

Листовете от композитни плочки са по-малко параметри от металните плочки. Тази функция също така диктува няколко плюсове. Първо, има по-малко отпадъци с най-новите материали. Това е особено важно, ако става въпрос за изграждането на сложен покрив. Малките размери на листовете са с по-малко тегло, поради което монтирането им е улеснено.

Най-големият плюс на малки покривни листове е малката им платна и висока устойчивост на вятър. В много ветровити райони материалът от покрива може просто да се разпадне. Някои видове плочки могат да издържат на пориви на вятъра до 252 км / ч. Работната температура на плочката е от -120 до +120 ° С.

Монтаж на композитни плочки

Монтаж на композитни плочкиСравнителната лекота на композитните листове ще направи възможно запазването на профила на носещите покривни конструкции. Преди монтирането на покрива, покривът трябва да е изолиран и водоустойчив. Стъпалото на щайгата за този тип материал трябва да бъде разположено, като има действителни размери на листовете. Различните производители въвеждат различни стандарти за своите продукти.

Основната разлика между композитните плочки е тяхното закрепване. Той не се фиксира обикновено, а от анодирани нокти. Закрепването не се извършва отгоре, а от края на листовете. Този метод на закрепване осигурява по-голяма устойчивост на въздушните маси и цялостната плътност на покрива. Температурни граници за покриви от тази покривна керемида -10 - + 30 ° C.

Също така производителят посочи, че инсталирането на покриви от херпес зостер не е необходимо отдолу, в посока нагоре, но обратно. Долната дъска се притиска под, вече фиксирана, горната. Ако инсталацията се извършва с пневматичен пистолет, можете да изберете класическата схема отдолу нагоре.

При монтирането на херпес зоните в близост до краищата и ъглите на сградата, се използват гладки, а не груби листове. Това се дължи на най-доброто отстраняване на вода и сняг. По време на монтажа краят на долната греда е затворен със запушалка и е запушен със силикон. Ако шапките на ноктите за фиксиране не са естетически приятни, те могат да бъдат боядисани и поръсени с каменни трохи. При закупуване на чакъл, нокътната трохичка е пълна. Той ще бъде изработен от същия материал като композитните плочки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на херпес зостерПредимства на херпес зостер
Характеристики на металните материали и съвети по техен изборХарактеристики на металните материали и съвети по техен избор
Видове херпес зостерВидове херпес зостер
Тънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочкиТънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочки
Предимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталацияПредимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталация
Предимствата на композитните плочкиПредимствата на композитните плочки
Как да нарисувате керемидитеКак да нарисувате керемидите
Метални плочки, правила за подборМетални плочки, правила за подбор
Покрив от металПокрив от метал
Предимства на композитни плочкиПредимства на композитни плочки
» » Композитни плочки
© 2021 BggeHat.com