Как да изберем правилния метал

Днес един от най-популярните материали за покриви е металният покрив. Причината за неговата популярност се крие в неговата голяма надеждност, лесна инсталация и достъпни разходи.

Металната керемида, както и други покривни материали се произвеждат от голям брой производители в широк диапазон. На сайта https://cherepycja.com.ua/ можете да си купите добра метална керемида. Ще ви кажем коя метална керемида е по-добре да купите.

Дебелина на стоманата

На металния покрив има много тежки товари. И както по време на транспортирането, така и по време на непосредствената му работа. За да издържат на тези товари е способен само от метал, изработен от здрава стомана. Дебелината му трябва да бъде 0,45 мм. С тази дебелина металната плочка ще бъде достатъчно устойчива на деформация и няма да се счупи по време на профилиране.

Цинков слой от метал

Материалът за производство на метални керемиди е галванизирана стомана. Нивото на дебелината на цинковия слой (цинково покритие) оказва значително влияние върху продължителността на работа на този плочки. Най-трайният метален покрив от поцинкована стомана е 275 г / 1 м2 лист. Металната керемида с цинк 140-220 г / м2 лист ще обслужва максимум 20 години.



Покритие на метални плочки

Металната керемида има полимерно покритие. Той изпълнява не само декоративна, но и защитна функция. Има три типа полимерно покритие от метал: полиестер, пластизол, полиуретан. Всеки от тях има своите плюсове и минуси. Най-устойчиви на всякакви механични повреди покритие е пластизол. Но има ниска температурна стабилност и бързо избледнява под слънцето. Ако не искате покривът ви да блести, вземете полиестерен мат. Това покритие ще продължи от 20 до 30 години. Най-доброто полиуретаново покритие е Pural, произведено от Ruukki. Срокът на експлоатация е 50 години.

Как да проверите качеството на профилиращия метал?

Качественото профилиране на метални листове е от голямо значение за плътния покрив. За да проверите качеството на профилирането, можете да помолите продавача да ви покаже снимките на покривите, които са обхванати от профила, който сте избрали. Листовите връзки не трябва да се виждат по никакъв начин. По-добре е да купувате метални плочки, където има склад или щандове, на които се представят проби от продукти. Ако листовете, които лежат в купчината, са достатъчно близки една до друга, профилът е еднакъв.

Как да изберем марка метал?

Славата на производителя влияе пряко върху нивото на качеството на металните плочки. Такива изтъкнати производители като Ruukki и Rannila използват само висококачествени суровини за производството на своите продукти. Техните покривни материали са създадени на най-модерното оборудване. Производителите на метални плочки с надеждна репутация винаги маркират всеки лист от своите продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на металните материали и съвети по техен изборХарактеристики на металните материали и съвети по техен избор
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Метална керемида и нейната употребаМетална керемида и нейната употреба
Ефективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покривЕфективно покривно покритие от всякаква сложност с метален покрив
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Какво е металът и какви са неговите предимства?Какво е металът и какви са неговите предимства?
Предимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталацияПредимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталация
Как да изберем метална плочка? Покривни материали на украина отлично решениеКак да изберем метална плочка? Покривни материали на украина отлично решение
Метални плочки, правила за подборМетални плочки, правила за подбор
Поцинкован покривен листПоцинкован покривен лист
» » Как да изберем правилния метал
© 2021 BggeHat.com