Кабелна електропровод

Целта на силовите кабели е да осигурят предаването и разпределението на електроенергия през мрежи, чието напрежение е до 500 kV включително. В кабелната линия може да има един или няколко кабела паралелно, свързващи, спирачни и крайни съединители, крепежни елементи. И маслените линии са оборудвани с резервоари и системи, които сигнализират за налягането на маслото.

Основните елементи, съдържащи се във всички видове кабели - проводим ток проводник, изолационни материали, екрани, защитно покритие и черупка. Целта и условията на работа могат да се определят чрез използване на кабели без защитен екран и капак. Ето защо изграждането на кабелни линии трябва да се извършва от специалисти. На сайта engineering-tula.ru можете да намерите по-подробна информация за изграждането на кабелни линии.

Материалът за проводящи проводници е алуминиева и медна тел. Като такива съществуват едножични и многожилни вени с кръгла или сегментна форма. Нормализирането на кабелните сърцевини се извършва, като се отчита площта на напречното сечение, а самото производство се извършва в съответствие с GOST 22483-77. При изграждането на силови кабели има главни вени, вени, използвани за заземяване и помощни.

Целта на главните вени е насочена към транспортирането на електроенергия през тях. Сред основните вени се използват и нулеви вени, които служат за пренасяне на получения ток - е от значение за трифазни, четири- или пет-проводникови системи с неравномерно натоварване на фазите.

Използването на земни проводници е предназначено за електрически устройства с свързан кабел.
Функциите на спомагателното ядро ​​са малко по-различни от предназначението на основните проводници, например, ако разгледаме контролната сърцевина на кабела.

За да се осигури изолация от кабелна фаза и талията:

-омрежен полиетилен;
-Хартиен материал, импрегниран с кабелна маса;
-каучук;
-полипропилен;
-полиетилен;
-поливинилхлорид и други материали.



Черупката служи за предотвратяване на достъпа до изолацията на кабела за въздух и влага, е изработена от алуминий, олово, пластмаса, каучук, PVC пластмаса и други материали. Суперпозицията на черупката се извършва отгоре на изолацията на талията.

Агресивните условия за алуминиеви кожи, например, когато кабелите са в земята с високи подпочвени води изпълнен влияние върху тях корозия. По тази причина се препоръчва да поставите кабели с оловна обвивка.

Предпазните капаци се използват за предпазване на кабела от корозия и механични повреди. В състава им има възглавница, броня и директно защитно покритие. Конструкцията на кабела може да не съдържа защитно покритие.

Възглавницата е част от капака, който предпазва от повреди и корозия.

Armor - част от кабелния защитен капак, чиято конструкция включва стоманена лента или тел, предпазваща от външни повреди. Кабелът, снабден с броня, обикновено се нарича брониран. Използването на броня, която служи като стоманена тел, е от значение в случаите, когато е необходимо да се осигури повишена защита срещу повреда. Това важи за почвите, за които е характерно изместването.

Външният кабелен капак е част от защитата, наложена върху горната част на бронята и служи за защита от механична атака и корозия. Ако няма покритие върху брониран кабел, този кабел се нарича "гол". За производството на защитно покритие се използва кабелна прежда с импрегниране с антикорозионен състав, друг вид е твърд пластмасов маркуч, устойчив на влага: счита се за специално подсилен капак от тип В, ​​Bp.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предполагаемите видове ним кабел и глътка как да ги използватеПредполагаемите видове ним кабел и глътка как да ги използвате
Как правилно да поставите кабела в стаятаКак правилно да поставите кабела в стаята
Кабелни проводници за електрическо свързване типични разлики и характеристики на приложениетоКабелни проводници за електрическо свързване типични разлики и характеристики на приложението
Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
За правилата и етапите на полагане на кабелите в окопаЗа правилата и етапите на полагане на кабелите в окопа
Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…
Контролни кабелиКонтролни кабели
Дълготрайни кабелни връзки и капачки за Шс-10 от полимерни материалиДълготрайни кабелни връзки и капачки за Шс-10 от полимерни материали
Кабелни тави, металниКабелни тави, метални
» » Кабелна електропровод
© 2021 BggeHat.com