Тръбни фитинги фланци, завои

1За да се осигури пълна работа и препитание, е необходимо да се постави тръбопроводна система, както в изграждането на промишлени сгради, така и в жилищните сгради. За жилищния комплекс има вода, топлоенергия и газ, а за промишлеността, сгъстен въздух, пара, гориво, масло, инертен газ и т.н. също са необходими. Разбира се, основните компоненти на тази система са тръби с различни диаметри.

Въпреки това тръбните фитинги са също много важни и представляват допълнителни детайли и компоненти. Обикновено те се инсталират на съдове, тръбопроводи и други агрегати. С тяхна помощ можете да управлявате разнообразни потоци, като ги възстановите, изключите или коригирате.

Кръговете и фланците са основните свързващи точки.
Крачетата се наричат ​​извити части на тръбите, които се използват главно за изграждането на тръбопроводна система. Хоризонталната или вертикалната промяна в посоката на потока е основната функция на крановете. Най-често те се използват за монтаж на студено и горещо водоснабдяване, отоплителни системи, помпени станции, главни и промишлени тръбопроводи.

Стоманените кранове могат да бъдат безшевни, заварени, огънати и щамповани. Ъгълът на завоя може да бъде напълно различен, но най-често срещаните са 45, 90 и 180 градуса. Предимството на такива завои е, че те са достатъчно твърди, трайни, лесни за поддръжка и работа и също така са направени от екологично чист материал.



Стоманените фланци са най-важната част, която херметически свързва тръбите една с друга. Фланецът е плосък пръстен, който трябва да бъде заварен към самия тръбопровод. Те идват в напълно различни диаметри и са произведени до определен работен натиск.

Диск или пръстен, в който има отвор за болтовете и болтовете, се нарича стоманен фланци. Тази част има огромни антикорозионни свойства и може да се използва при температури от -255 градуса до +600 градуса.

Стоманените плоски фланци са диск от метал. С тяхна помощ петролните уплътнения, тръбите, цилиндрите и вентилите могат да бъдат запечатани един към друг. Тази част е изработена от устойчива на корозия, въглеродна стомана, която издържа на всички атмосферни условия и натиск. Плоските стоманени фланци са издръжливи и могат лесно да бъдат демонтирани, ако е необходимо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Отоплителни кръгове и чертежиОтоплителни кръгове и чертежи
Тръбни нагревателни радиаториТръбни нагревателни радиатори
Стоманени тръби за отопление и фитингиСтоманени тръби за отопление и фитинги
Схема и характеристики на двуточковата отоплителна системаСхема и характеристики на двуточковата отоплителна система
Диаграма на разпределението на жилищното отоплениеДиаграма на разпределението на жилищното отопление
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Видове и приложения на тръбопроводитеВидове и приложения на тръбопроводите
Стоманени завои и обосновка на тяхното използванеСтоманени завои и обосновка на тяхното използване
» » Тръбни фитинги фланци, завои
© 2021 BggeHat.com