Как да изберем правилната тръба

Преди да придобиете тръби, е важно да знаете и да разберете къде са били използвани преди и за какви цели ще ги използвате. По този начин можете грубо да определите степента на тяхното износване и пригодността за изпълнение на конкретни задачи.

Този подход е особено важен при избора на тръба с диаметър 127 mm. Тази тръба е произведена както със заваряване с един шев, така и с безшевни горещо валцувани. Вторият вариант на производството предполага, че продуктът отговаря на изискванията на GOST или на различни спецификации. Тръбата може да бъде поцинкована или изработена от неръждаема стомана. Можете да купите тръби, които се използват на достъпна цена чрез интернет.

Има тръби с дебели стени. Те обикновено се използват в сондажни платформи. Преди да закупите тръба с диаметър 127 мм, можете да определите местоположението на предишната му употреба на външен вид. Например, тръбите от водоснабдителните системи се отличават с наличието на следи от корозия от двете страни и ако не е извършена никаква преработка преди продажбата, тогава има следи от солни отлагания. Такава тръба може да се използва в тези структури, където се изисква временна опора без тежки товари.



На тръбата от нефтопроводни системи е възможно да се установи наличието на битум по стените. Такива тръби не могат да се използват за образуване на водопроводи за различни цели. И дори опитът за изгаряне на битума ще доведе само до влошаване на силата на тръбата. Разтеглените тръби, използвани в газопроводите, са идеално запазени, но могат да имат следи от корозия в долната част, ако има кондензация в газа. Такива тръби могат да отделят ароматни добавки към метан.

Тръбите, демонтирани от топлоелектрическите мрежи, имат следи от соли на вътрешната стена и са почти идеални за външен вид, поради тяхното оцветяване и покритие с топлоизолационни материали. Такива тръби ще бъдат най-добрият вариант в тези проекти, където външността е важна и няма голямо натоварване, например при изграждането на ограда.

Ако е необходимо да се използват тръби в тежки конструкции с тежки товари, се препоръчва да се закупят тръби, използвани по-рано в сондажни платформи. Те имат дебели стени и резбови връзки в краищата. За производството им се използва специална легирана стомана, която има отлични свойства на якост. Трудно е да се следи и не е много удобно да се използва във водопроводни тръби, защото дебелите стени намаляват производителността в сравнение с тънкостенните.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Компоненти за монтаж и ремонт на тръби за отоплениеКомпоненти за монтаж и ремонт на тръби за отопление
Поцинковани тръби за отоплениеПоцинковани тръби за отопление
Компресионни фитинги за тръбиКомпресионни фитинги за тръби
Топлоизолация за тръби MIRLONТоплоизолация за тръби MIRLON
Избор на комин за баняИзбор на комин за баня
Тръби и моноблок характеристики и предимстваТръби и моноблок характеристики и предимства
» » Как да изберем правилната тръба
© 2021 BggeHat.com