Компоненти за монтаж и ремонт на тръби за отопление

Монтажът на тръби за отопление е просто невъзможно без съпътстващите ги материали и компоненти. И заслужава да се отбележи, че много ще зависи от тяхното качество. Вдлъбнатини за отоплителни тръби, цокъл, различни адаптери за отоплителни тръби, скоби, гнезда и тръба за отопление - всичко това играе важна роля.
нагъване за нагряване на тръби
Декоративни контакти за отопление на тръби

Гофрирани за отопление

Гофра се счита за най-ефективния материал, дължащ се на такава собственост като гъвкавост.

Използването на гофрирана тръба опростява изолационния процес.

Не толкова отдавна тръбите за нагряване за тръби за отопление използват обикновени метални тръби.

Гофровите тръби могат да бъдат от следните типове:

  • Полимерни тръби. Такива тръби са изработени от материали като PVC или PE пластмаса. Такива тръби се използват за ремонтни дейности и полагане на комуникационни линии и електрически кабели.
  • Стоманени гофрирани тръби. Тези тръби се наричат ​​"нагряващи вълни". Такива нагъвания могат да заменят тръби от различни материали като превръзка за нагряване на тръби. Също така те могат да се използват за климатични системи, системи за отопление на въздуха и устройства за отдушник. Такива гънки имат един съществен недостатък. Под въздействието на натоварвания от механичен характер, те могат бързо да се огънат. Монтажът на стоманени гофрирани тръби предполага изграждането на защитна кутия (скоба към отоплителната тръба).
байпас за отопление на тръби
Стоманени гофрирани тръби

Первази

Монтажът на тръбни системи, използващи плотове HERZ, е компетентно решение от техническа гледна точка. Ако всички первази са точно свързани, това ще помогне за монтирането на тръбите за следващото полагане на тръбите.

Чрез системи от плинтови елементи можете да скриете тръбите на водопроводната система и отоплителната система. Плотът за нагревателни тръби HERZ може да бъде от пластмаса или дърво.

цокъл за отопление на тръби
Подложки за нагревателни тръби HERZ

Пластмасови первази. При монтаж на отоплителни инсталации от двутръбни или еднотръбни с диаметър до 2,2 см, се използват държачи, чрез които е възможно да се регулира височината. Ако дори и облицовъчната част на такъв компонент като подовите настилки за отоплителни тръби е отстранена, положението на тръбите ще бъде фиксирано от основната част на държача. Основната част е фиксирана с дюбели с размери 6x60mm или 6x80mm.

Отоплителен тръбен байпас



Един байпас за отоплителни тръби се използва от специалисти, за да украси тръбата в точката, където се свързва с платното. Благодарение на контурите за тръбите, работата ще придобие по-красив и завършен вид.

Декоративна розетка

Декоративното завършване на нагревателните тръби, минаващи през пода, се превръща в остър проблем при полагането на паркет. Има два начина за завършване на отоплителните тръби.

контакти за отопление на тръби
Декоративни наслоявания за отоплителни тръби

Първият метод предполага следното: Тръбите са доста стегнати, без оставащите пролуки, завой на търна, обвит с картон, съдържащ азбест. Това се прави на височината на бъдещия цокъл. След това мястото около тръбата се полага с помощта на топлоустойчив материал с добра еластичност.

За да се покрият пукнатините, се използва просто решение на цимента.

От друга страна, тръбата е оформена от плинт. След това се полага слой от шумоизолация, а отгоре върху него се изсипва циментова замазка. След като разтворът е напълно втвърден, мястото, където тръбата излиза от пода, ще трябва да бъде боядисано, за да се придаде естетичен вид.

Вторият метод е още по-опростен. Разликата между паркета и тръбата се излива посредством еластичен уплътнител с добра топлоустойчивост. Мястото, където се срещат подът и тръбата, се маскира с помощта на декоративна гнездо. Благодарение на широк спектър от гнезда, те могат да бъдат избрани за тръби с диаметър. Контейнерите за отоплителни тръби се състоят от две части и връзката им се осъществява благодарение на трън. В ставите на две части изходите са намазани с лепило. След като лепилото изсъхне, гнездата са свързани по дължината на тръбата и след това се притискат към пода възможно най-плътно. Остатъците от лепило се отстраняват с мека кърпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на тръби за отоплителната системаИзбор на тръби за отоплителната система
Кои отоплителни тръби са по-добри?Кои отоплителни тръби са по-добри?
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Монтаж на отопление и боя за тръбиМонтаж на отопление и боя за тръби
Как да скриете отоплителните тръби?Как да скриете отоплителните тръби?
Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Стоманени тръби за отопление и фитингиСтоманени тръби за отопление и фитинги
Поцинковани тръби за отоплениеПоцинковани тръби за отопление
Омрежен полиетилен за отоплениеОмрежен полиетилен за отопление
» » Компоненти за монтаж и ремонт на тръби за отопление
© 2021 BggeHat.com