Алуминиева подсилена тръба

Алуминиева подсилена тръба

При изграждането на сгради от различни типове, поставянето на тръбопроводи за водоснабдяване и отопление заема важно място. В старите времена се предпочитаха метални тръби. Благодарение на появата на нови материали беше възможно да се подобри качеството на тези системи. Днес строителите са избрали продукти от полипропилен, които с техническите си характеристики превъзхождат остарелите аналози.

 Животът на тръбопровода от PPRC е до петдесет години и повече. Ако спазвате правилата за инсталиране и по-нататъшна работа, водните и отоплителните системи ще продължат много години и ще преминат към вашите наследници.

Едно от най-важните предимства на полипропиленовите продукти е липсата на корозия и в резултат оказва голямо влияние върху качеството на водата в кранчето, което без съмнение засяга здравето на човека.



Въпреки това, в процеса на работа при повишени топлинни товари, полипропиленовите продукти имат линейно разширение. За да се сведе до минимум коефициентът на линейна температурна деформация, произвеждам тръби, подсилени с алуминий или стъклена вата.

Алуминиева подсилена тръба подходящи за отопление и системи за топла вода. Тя се отличава от неразработените тръби по своя дизайн и параметри. Като правило, такива подсилени тръби се състоят от няколко слоя, едната от които е алуминий, два слоя - полипропилен и същите слоеве от специално термично лепило. В този случай местоположението на подсилената част може да бъде различно. Алуминият може да бъде не само между слоевете от полипропилен, но и да служи като външна обвивка на тръбата. Определете наличието на армировка не е трудно, просто погледнете нарязаната тръба.

Основните предимства на алуминиевите тръби са:

  • безупречна надеждност и издръжливост по време на работа,
  • дълъг живот, при условие че те са правилно инсталирани и използвани правилно,
  • ниско съотношение на разширение,
  • естетичен външен вид,
  • високи антикорозионни свойства.

Разбира се, тръбите, подсилени с алуминий, не са без някои недостатъци. Това включва инсталация, сложна поради повишената твърдост на продуктите, както и цена, която е малко по-висока от конвенционалните полипропиленови тръби. В някои случаи, значителният недостатък е вероятността от наслояване на тръбата. Това може да се случи, когато използвате лепило с ниско качество. За да изключите този възможен дефект, препоръчваме да купувате тръби, армирани с алуминий, само от надеждни производители или доставчици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на отоплителна система от полипропиленови тръбиМонтаж на отоплителна система от полипропиленови тръби
Отопление в собствен дом от полипропиленови тръби от собствени ръцеОтопление в собствен дом от полипропиленови тръби от собствени ръце
Какъв трябва да бъде топъл подът на тръба за топъл под, фитинги и начини за полаганеКакъв трябва да бъде топъл подът на тръба за топъл под, фитинги и начини за полагане
Полипропилен или метал-пластмаса, което е по-добре?Полипропилен или метал-пластмаса, което е по-добре?
Тръби за отоплениеТръби за отопление
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Тръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръцеТръбопроводи на водопроводни тръби със собствени ръце
Полипропиленови тръби за отоплениеПолипропиленови тръби за отопление
Пластмасови тръби за отоплениеПластмасови тръби за отопление
Тръбопроводи на радиатори с полипропиленТръбопроводи на радиатори с полипропилен
» » Алуминиева подсилена тръба
© 2021 BggeHat.com