Миризма от опънати тавани - пазете се от фалшифициране



Голямата популярност на опънати тавани стана причина за увеличаване на тяхното разнообразие. И този параметър не винаги характеризира материала положително. Често популярни скъпи материали започват да се образуват, като се използват евтини и понякога дори токсични вещества. В тази връзка е напълно оправдано притеснението на собствениците, когато започват да миришат от опънатите тавани. В някои случаи това може да е признак на фалшифициране или просто на материали с лошо качество. Понякога това е просто естествена миризма на материал, който се закупува във фабриката и от който не можете да избягате. В тази статия ще разгледаме защо е важно да купуват качествени тавани и пазете се от фалшиви, тъй като може да се направи и какво да направите, ако окачения таван мирише неприятно.

Мирис от опъвам таван PVC

Простри тавани са безопасни за здравето само ако едно условие е изпълнено: не сте придобили фалшива. Причините за лошо здраве могат да бъдат веществата тотопул и фенол. Изпъквайки във въздуха, тази миризма на опънати тавани може да предизвика главоболие и влошаване на алергичните реакции.
миризмата на опънати тавани
За да сте сигурни, че вашият материал не съдържа токсични вещества, не купувайте продукти със съмнително качество. Обикновено нестандартните продукти се продават евтино под различни предмети. Повярвайте ми, в този случай е по-добре да плащате повече, отколкото да изхвърляте пари, като купите фалшив. За да не се стигне до измамници, това е правило да попитате за сертификат за качество и произход. Този един въпрос ще обърка този, който продава нискокачествени продукти. Тези, които са ангажирани с продажбата на тази картина, няма да е трудно да ви покажем няколко парчета хартия за качеството на стоките.
Ако вече сте купили материала, ще бъде лесно да се идентифицира фалшив. Между миризмата на фенола и оригиналното платно е голяма разлика. Фенолът има сладка, леко приятна миризма, докато истинският таван на тавана мирише на химията. Миризмата на оригинала е остра и неприятна, но след известно време изчезва.
миризмата от тавана на разтягането
По този начин можем да различим три категории качество за опънати тавани от PVC фолио:
  • високо качество: материалът има много слаба миризма, която е напълно ерозирана в продължение на 3 дни. Материал с това качество е подходящ за монтаж дори в детската стая;
  • средно качество: миризмата е по-изразена и бавно се ерозира в продължение на 2 седмици. Този вид материал не е подходящ за монтаж в жилище, въпреки че може да се използва в стара барака, където много рядко отивате;
  • ниско качество: сладката миризма се усеща много силно и има химически сянка. Остана в стаята повече от три седмици. Платно с такова качество изобщо не е подходящо за употреба. Това ще причини огромна вреда на вашето здраве, ако не се освободите веднага от този материал.

Фактори, засягащи миризмата на опънати тавани

Дори висококачественият материал може да има продължителна миризма, когато е изложен на външни фактори:
  • висока температура в помещението;
  • ниски тавани;
  • грешен избор на осветление, при който пространството около лампите се прегрява;
  • висока влажност на въздуха.
стречинг таван миризма причини
Опитайте се да избегнете появата на описаните явления, а миризмата в стаята ще се почувства много по-малко.

Stretch таван: мирис на тъкан фондация

Тъканната основа е една от най-безопасните при освобождаването на токсични вещества. По време на производството полиестерната тъкан е импрегнирана с полиуретан, поради което почти няма да има мирис на такава тъкан. От всички тъкани на тъкан основа, само 20 имат миризма, която засяга здравето. Следователно рискът от закупуване на продукти с ниско качество е много малък. Тя може да бъде намалена още повече, ако обърнете внимание на миризмата на платното преди да купите. Той изобщо не бива да бъде остър. Също така не забравяйте да проверите наличието на сертификати за качество на продукта.
Характеристики на избор на опъвам таван, подробности за видео:

Други разлики между оригинала и фалшификацията

Има два други атрибута, които ще ви помогнат да определите дали материалът, който купувате, е с високо качество:
  1. Размери на платното. Европейските производители произвеждат тъкани за разтягане на тавана с ширина от 2 до 3 метра. Ако сте намерили евтин продукт с ширина 4 м, тогава не се съмнявайте, че сте били на фалшива.
  2. Държава на произход. Не купувайте китайски платна, колкото и да ви изглеждат. В повечето случаи ще получите дефектен продукт. Понякога, вместо Китай, страната на Белгия е предписана, но това не е нищо повече от измама на купувача. Белгия не произвежда тъкани за опънати тавани.
мирисът на табелите с опънати тавани
Ако приложите получените на практика съвети, ще сведете до минимум риска от закупуване на фалшификат. За да не загубите "квалификация", опитайте редовно да гледате нови снимки и видеоклипове по темата за фалшифициране на опънати тавани. Ще бъде полезно не само за вас, но и за вашите приятели и роднини, които ще знаят на кого да се обърнат за съвет.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Как да изберем екологични опънати таваниКак да изберем екологични опънати тавани
Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
Каква е вредността на опънати таваниКаква е вредността на опънати тавани
Поражението върху опънати тавани е вярно и фантастикаПоражението върху опънати тавани е вярно и фантастика
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
» » Миризма от опънати тавани - пазете се от фалшифициране
© 2021 BggeHat.com