Дренаж добре

Основните елементи на дренажната система са дренажните тръби, които служат за събиране и отводняване на вода, както и всички видове кладенци. Някои от тях са необходими за поддържане на дренажа, например, за да се предотврати замазването му, други се използват за събиране на вода и след това да се извадят от системата. В тази статия ще обърнем специално внимание на дренажните кладенци, които по някакъв начин трябва да инсталирате в дренажната система.

Дренажни кладенци: форма, размери, материал

При устройството на съвременните дренажни системи се използват кладенци от полимерни материали. Преобладаващо в продажба се намират дренажни кладенци, изработени от PVC, PP, HDPE - те често са обозначени с общо прилагателно "пластмаса". Такива материали се използват широко, включително тяхното използване при производството на фабрики за местно третиране.

Пластмасов дренаж добре

Отводнителната ямка се състои от няколко елемента:

  • мина;
  • дъното;
  • шията;
  • щрих

Има обаче конкретни кладенци на пазара, но всяка година те намират все по-малко и по-малко използване. Това се дължи на факта, че пластмасовите дренажни кладенци имат няколко предимства:

  • ниско тегло, така че инсталацията не изисква използването на специално оборудване;
  • Те са силни и не променят свойствата си в продължение на десетилетия на работа. Горната повърхност осигурява достатъчна твърдост на вала и предотвратява изкачването на кладенеца;
  • не са подложени на корозия и унищожаване;
  • хармонично се вписват в ландшафтния дизайн на парцела



Каналите могат да бъдат изработени от различни материали. Основното изискване за проектирането на люка на пластмасов дренажен кладенец е да се постигне запечатана връзка, когато се монтира на вала на вала. Системата не трябва да съдържа атмосферни валежи и повърхностни води. В зависимост от дизайна на люка и местоположението на инсталацията му такъв продукт може да издържи натоварване до 90 тона. С увеличаването на якостта на люка цената му естествено се увеличава.

Вратът служи като допълнителен елемент на вала, осигурявайки достатъчна височина на конструкцията, за да се избегне навлизането на втечнени отпадъчни води в системата. Шията осигурява тясна връзка с люка.

Дъното на кладенеца може да бъде глух (нарязването на канали се извършва в стените на вала) или има няколко дюзи за свързване на дренажни тръби. Изборът на вида на дъното се определя въз основа на специфичните изисквания за дренажната система и се свързва с условията на нейното функциониране.

Дренажни кладенци в дренажната система

Най-често срещаният дренаж около къщата е да се монтира затворена верига от перфорирани тръби (канали). Такава система е уязвима за зашиване, защото Тръбите получават заразена вода, преминала през повърхностните слоеве на почвата. За да се увеличи трайността на дренаж на всеки втори ъгъл на тръбопровода, опасваща периметъра на къщата, инсталиране на дренажи, изработени от пластмаса - те често са по-нататък за одит (проверка), като те са предназначени да поддържат дренажната система. Когато дренаж има сложна структура, съдържаща множество пътеки или клонове канализацията, шахти, инсталирани в местата на тръбите за свързване. Постепенно, когато дренаж дъното на операцията и ще тиня - времето за почистване: тя се подава под високо реактивни налягане на вода (от маркуч или налягане за миене), утайката се разбърква и се изпомпва към канализацията в облекчение или в отделен контейнер. Ако самите улеи са запушени, потокът от вода се извършва директно в тръбите. Това се прави просто, дори ако в системата са инсталирани дренажни кладенци с диаметър 315 мм.

Дренажна яма от пластмаса

Цени за пластмасови дренажни кладенци

Цените на пластмасовите кладенци зависят от много фактори. Но съществен принос се получава само от диаметъра на вала и дебелината на стените на тръбата. Няколко производители на такива полимерни продукти са представени на пазара. Пластмасовите дренажни кладенци на Wavin са много популярни. На тях и продуктите на други производители прагът на минималната цена е посочен в таблицата по-долу. Възможно е също да се отбележи, стойността на люковете (от 350-700 рубли в диаметър мина 315 мм, от 1000-1500 рубли -... С диаметър от 425 рубли), както и цените за слепи дъното на кладенеца (500-2000 търкайте.). По-скъпо ще струва дъното с проходна тава - от 2000 рубли.

Разходи за дренажни кладенципроизводителматериалВътрешен диаметър, mmВъншен диаметър, ммПриблизителна цена за m.WAVINPVC315354от 1000 рубли.PP425476от 2200 рубли.PolitekHDPE315368от 900 рубли.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклон на дренажната тръбаНаклон на дренажната тръба
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Пръстен отводняванеПръстен отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Отводняване на основатаОтводняване на основата
Монтаж на дренажна система на обектаМонтаж на дренажна система на обекта
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Отводняване на площадката на глинести почвиОтводняване на площадката на глинести почви
» » Дренаж добре
© 2021 BggeHat.com