Дренажни работи

Провеждане на дренажна работа често се случва в строителството на къщи - лято или за постоянно пребиваване. Този вид дейност е доста сериозна и изисква специални знания и професионални умения.

Цел на дренажната система

Според неговата функционалност дренажното устройство на обекта е разделено на няколко вида:

предупреждение за възможно наводняване на мазето на къщата по време на топенето на снежна покривка или силен дъжд -
защита от унищожаването на мазето-
създаването на надеждно отклоняване на непосредствено съседни подземни води от целия обект в близост до къщата.

дренажни работи

Инсталираната дренажна система включва цял набор от устройства, работещи като единица. Това включва дренажни помпи, тръби, дренажни корита, кладенец и др. Се изисква работата по отводняване устройство не само в частни домакинства, но и във време на обновлението на спортни игрища, футболни игрища, проектиране и полагане на пътища, тротоари, изграждане на гараж, складови комплекси. Той предвижда за тези дейности по време на разработването на работния проект, който трябва да бъде включен като разход на дренажа, а цената на дела, за да го приложат.

Монтаж на дренажна система

За да се направи пълното дрениране след подробно проучване на обекта, се извършват следните операции:

в съответствие с плана на част периметър трябва да бъде сушен изкопаване на изкоп при желания наклон, на дъното на което се запечатва и след това покрита geotekstilem-
поставени дренажни тръби, изработени от модерни трайни и издръжливи пластмасови материали -
в определените места са инсталирани междинни сондажи, необходими за контролиране на работата на дренажни устройства -
се инсталира окончателно кладенец, който има достатъчен диаметър, за да монтира помпа в него, което е необходимо за навременното изпомпване на дренаж, както и за дъждовна вода,
инсталирана дъждовна вода -
подредени на върха на тръбите слой от развалини, върху които се разпространяват геотекстили, а след това има голям пясък.

монтаж на дренажна система

Комплекс от професионални услуги

Обикновено дренажните работи се поръчват в специализирани фирми, които ги изпълняват на "до ключ", като гарантират пълен набор от услуги:

специалист по отпътуването -
разработването на проект, който в съответствие със специфичните условия на ландшафта позволява да се определи местоположението на всички елементи, да се определи цената на дренажното устройство,
избор на необходимото оборудване - дренаж, дренаж-
цялостна инсталация на дренажна система -
извършване на сервизна поддръжка -
оказване на консултантска помощ.

За да се гарантира качеството на дренажните работи, не трябва да бързате да се свързвате с фирма, без да анализирате информацията за нея. Полезно е да се запознаете с отзивите на клиентите. Това е важно, тъй като правилното източване на зоната гарантира устойчивост на конструкцията.

Цени за дренажни работи

Определяне на финансовия компонент, е необходимо да се анализира колко уплътнител 1м участък от газопровода на определено за извършване на, например, дренаж около къщата с кладенци и други необходими уреди.

Средните лихвени проценти в различните компании, независимо дали Москва е регион или Красноярск, имат някои различия, за които потенциалният потребител на услуги трябва да знае.



Във всеки случай цената на дренажа се състои от разходите за отделните операции, които са отразени в проектната документация. Развитието на проекта се различава в зависимост от сложността на терена и площта на обекта в диапазона от 1000 до 10 000 рубли. Ако се вземе решение за изсушаване на градината или на територията на дача, трябва да се има предвид, че цената на строителните работи ще бъде повлияна от размера на изкопни работи, докато се изкопават окопите.

Таблица 1 - Провеждане на отводняването на обекта: цената за изпълнение на строителните работи, в зависимост от дълбочината на изкопа (в рубли на 1 м)

Устройството за отводняване на даден обектповърхност (с максимална дълбочина в 1 м) дълбок (1 - 2 м)1000 - 12001500 - 2000

Ако сградата вече е построена, при необходимост се извършва отводняване на основата. Това включва изкопаване на изкоп за полагане на тръби по периметъра на конструкцията на разстояние (1 - 3 м) от стените. При този вид дренаж, цената зависи главно от дълбочината на окопите и размера на кладенците.

Таблица 2 - Изчисляване на цените на дренажните работи при подреждането на пръстеновидния тип (рубли / метра линейни)

Монтаж на пръстеновиден дренаж в зависимост от дълбочинатаза 1 mDo 2 mDo 2.5 m1500 - 32003200 - 48004500 - 7100

В процеса на изграждане на къща, когато нулевият цикъл вече е завършен, но стените все още не са построени, най-често се извършва отводняване на стени. Дизайнът му е идентичен с всяка стандартна дренажна система, а полагане на тръби в изкопа се извършва близо до стените на основата. Изчислете цената на дренажа и в тази ситуация е възможно да се съсредоточите върху средните цени в Москва или във всеки друг регион.

Таблица 3 - Разходи за услуги за изграждане на стенен дренаж (в рубли на тон)

Инсталиране на отводняване на стената в зависимост от дълбочинатаза 1 mDo 2 mDo 2.5 m1850 - 38503200 - 71504600 - 9900

Необходимият брой тръби се отразява в проекта. Всякакъв вид дренажна система включва окончателно дренаж колектор механизъм, който в повечето случаи с диаметър един метър и е положена на дълбочина от три метра. Цената на строителните работи за монтажа му варира от 30 000 до 50 000 рубли.

Построената къща ще остане дълго време, ако чрез извършване на дренажни работи ще бъде осигурена хидроизолация на основата.

Таблица 4 - Изчисляване на разходите за хидроизолационни работи (рубли / м2)

Полагане на двуслоен хидроизолационен материал или нанасяне на покритие Топлоизолация с експандирани полистиренови плочи Геомембранна защитна единица2000700400

За извършване на изкопни работи размерите варират от 500 до 800 рубли / m3.

Предпочитан материал

При вземането на решение кои тръби и кладенци ще бъдат инсталирани в отцедената зона, продуктите на модерната трайна и издръжлива пластмаса са все по-предпочитани. Ротационните кладенци са ориентирани да осигуряват постоянен мониторинг на състоянието на най-уязвимите места в тръбопровода, които включват фуги, където тръбите са свързани под ъгъл.

Колекторите все по-често се купуват пластмаса, показвайки редица предимства пред бетонните или метални колеги. Те са по-евтини и имат висока устойчивост на температурни колебания, не получават деформации при замразяване на течности, екологични. Ценното качество е идеално гладка повърхност, която практически не се натрупва върху себе си за замърсяване, за разлика от груб бетон. Пластмасата не изгнива и не е склонна към корозионни процеси, от които най-често металът страда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклон на дренажната тръбаНаклон на дренажната тръба
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Пръстен отводняванеПръстен отводняване
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Отводняване на основатаОтводняване на основата
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Стенен монтажСтенен монтаж
» » Дренажни работи
© 2021 BggeHat.com