Как да изберем изпускателна помпа

Изборът на дренажна помпа не е лесна задача. Тези устройства се различават както по отношение на техническите характеристики, така и по отношение на средата на използване. В тази статия можете да намерите основните препоръки за избор на подходяща помпа.

1) съдба

Първоначално трябва да определите целта на помпата. Може да се използва например за изпомпване на чиста вода от резервоар / кладенец, за работа в мръсна речна вода или за изпомпване на изпражнения от канализационната система. Купете дренажна помпа, която можете да намерите на сайта iskonspb.ru на достъпна цена.

2) Технически изисквания

Консумирана мощност

За битови нужди средната помпа е идеална. Такова устройство за 4-6 часа изпомпва вода от басейна с обем 40 m3, при условие, че неговата производителност ще бъде 7-10 m3 на час.

За дренажна система ще е необходима по-ефективна единица. И за много професионални цели ще са необходими помпи с мощност от 100-300 m3 / h.

налягане

Средните представители са 5-10 метра. Има и модели с високо налягане с глава от 20-30 м до 50 м.

дълбочина на

Средната дълбочина на потапяне в устройствата е от 5 до 10 метра. Има и дълбоки модели, които могат да работят на 20 метра от повърхността.



3) Температурни граници

Конвенционалните помпи не са проектирани за работа във вода, чиято температура е по-висока от 40 ° С. За изпомпване на топла вода е необходимо да се закупят специализирани единици.

4) материал производство

Продължителността на работа и надеждността директно зависят от този параметър. Съвременните помпи са изработени от полимери, както и чугун и неръждаема стомана. В сравнение с метала, полимерните представители не се различават при висока износоустойчивост.

5) Диаметър на отворите

Този параметър зависи от средата, в която се използва устройството. За чиста вода диаметърът на дюзата трябва да е 1/2 - 1/2 инча, а по-професионалните единици имат диаметър повече от 8 инча.

6) преносимост

Ако използването на устройството включва чести движения, препоръчително е да обърнете внимание на пластмасови помпи. Нека ги и не толкова издръжлив, но да носят тежък чугун дренаж все още е доста трудоемка.

7) Цена / функционалност

Изграждането на крайградски жилища е трудно да се направи без помпа. Но трябва да се има предвид, че устройството, предназначено да работи само в чиста вода, е малко вероятно да се окаже в изпомпване на вода от залята сутерена. Следователно е необходимо да се осигурят предварително всички възможни варианти за ползване и на тяхна база да се избере подходящ модел за цената и предназначението на дренажната помпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Помпа за котелПомпа за котел
Избор на канализационна помпаИзбор на канализационна помпа
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Водна помпа за отоплителни системиВодна помпа за отоплителни системи
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
» » Как да изберем изпускателна помпа
© 2021 BggeHat.com