Какво е автобусна помпа и за какво е тя?

автобусна помпаЗа монолитна конструкция са необходими непрекъснати доставки на бетон и трябва да бъдат хомогенни, да не са замразени. За да направите това, трябва непрекъснато да се смесва.

Следвайки тези цели, строителите отдавна са измислили конвенционална помпа за бетон. Но днес е много по-удобен автомобил, който е вграден в автомобила. Самоходната помпа спестява време и пари.

Автокомпонентната помпа е специално устройство, което осигурява конкретна смес във всяка позиция - хоризонтална, вертикална, под различни ъгли. Качеството на бетона за такъв транспорт и доставка не страда. Кола с подобен аксесоар може лесно да се движи около строителната площадка.

Струва си да се отбележи, че търговско превозно средство използва устройство като тахограф. Тахографи от сервиза Interra ви позволяват да наблюдавате и записвате скоростта, пробега, периодите на работа и почивката на екипажа. Днес такива тахографи са просто незаменимо оборудване, което повишава качеството на работата.

Видове автокомпонентни помпи

1. Реципрочни - мощни, предлагат работа с по-плътни смеси от бетон. Механизмът на действие се основава на две бутала, които се движат в различни посоки. Тази бетонна помпа изпълнява две функции едновременно: засмукване на бетон от приемния бункер посредством едно бутало и доставяне на бетон с помощта на второ. По този начин бетонът пристига равномерно и непрекъснато.



2. Ротационни помпи - такива бетонни помпи практически не се произвеждат в момента, тъй като тежките бетонови смеси не могат да издържат и материалът от контейнера не е хранен неравномерно.

Хидравлична система на бетонна помпа

Хидравличната система включва две специални системи. Те осигуряват работата на бетонни помпени бутала, така че бетонът да пристига в правилните количества и да не се задържа.

Получаващ бункер

Получаващият бункер е с капацитет от около 0,5 кубични метра. В нея бетонът излиза в течна форма с помощта на бетонна помпа. Помпата се засмуква от цилиндрите.

Бум на разпространение

Разпределителната стрела е необходима, за да се гарантира, че бетоновата смес се доставя директно до обекта. Състои се от няколко отдела, свързани с панти. Към бетоновата помпа това устройство се фиксира с помощта на скоби. Бумът може да бъде с различни форми (под формата на буквите R, Z) и различни дължини, които могат да бъдат регулирани.

Автоматичните бетонни помпи почти изцяло заменят всички други видове транспорт и доставка на бетон от строителния пазар. Това е много удобно устройство за бетон. Но можете едновременно да смесите бетона, да го транспортирате до правилното място, да служат непрекъснато и точно там, където го искате. Не са необходими допълнителни инструменти и движения.

Автоматичната помпа за бетон е голяма стъпка напред в областта на строителството, улесняваща работата на мащабното строителство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпа за котелПомпа за котел
Водна помпа за отоплителни системиВодна помпа за отоплителни системи
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Натоварване назначаване на специално оборудване в строителствотоНатоварване назначаване на специално оборудване в строителството
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Водолейна помпаВодолейна помпа
» » Какво е автобусна помпа и за какво е тя?
© 2021 BggeHat.com