Избиране на помпа с 12 волта

Водна помпа за 12 волтаНеобходимостта от вода е един от основните и за човека, и за неговите дейности. Ето защо водоснабдяването в дома, обекта или строителната площадка винаги е от значение.

И в много случаи водоснабдяването е невъзможно без използването на помпено оборудване. В тази статия научаваме, как да изберете 12 волтова помпа за вода.

Видове помпи

Водните помпи, задвижвани от напрежение от 12 волта, са повърхностни и потопяеми. Разликата между тези типове е начинът на работа. Потопяеми модели се поставят в течност, което позволява директна евакуация. Повърхностните апарати са оборудвани с тръба, която взаимодейства с водата. Диаметърът и дължината на тръбата варират в зависимост от мощността и предназначението на помпата.

Изборът на 12-волтова помпа се усложнява от факта, че такива устройства не са в състояние да повишат водата на голяма височина. И често това е разстоянието от 8 метра или повече, което се характеризира с работата по транспортиране на течността. По-голямата част от моделите ще повишат водата с 1,5-4 метра. Това е приблизителното разстояние от количката, на земята, до цевта на покрива на къщата. Само тук количката трябва да бъде изпълнена с нещо. Помпите, работещи на големи височини, се произвеждат само от Китай и Съединените щати. Те са в състояние да изпомпват течност на 40 метра над водната повърхност. Какво не е наред с тях, питате. Американските модели са добри, но тяхната цена е висока за средния потребител. Китайците дават малка продуктивност и за качеството много, само страх. Но ако няма избор, какво да правите.

Производителност и нюанси на работа



Водна помпа 12 волтаТози тип технология е добра, тъй като нейното измиване е неограничено само чрез електрическа мрежа. Помпата може да работи на слънчеви батерии, батерия, да се зарежда от двигателя на автомобила и т.н.

Ефективността на тази техника е ниска. На височина от 14 м помпата може да доставя 1,5 литра в минута. За голямо семейство и нуждата от напояване на района това не е достатъчно. Но за да се гарантира, че нуждите на домакинствата са достатъчни. Тъй като такива устройства работят главно в тандем с друг. Първият осигурява нуждите на сайта, вторите хора.

Помпата може да се използва и за изпомпване на водни маси. Това може да се установи канализация от септична яма, подземни води от мазето или ямата, вода от басейна. За да работите с замърсена вода, е необходимо да закупите помпа с филтър за кал.

Въпросът за това как да изберете водна помпа при 12 волта, ако мрежата е 220, се решава просто. За тази техника се доставят адаптери.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Водна помпа за отоплителни системиВодна помпа за отоплителни системи
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
» » Избиране на помпа с 12 волта
© 2021 BggeHat.com