Дълбокопомпена помпа

Дълбочина на помпатаРешава да инсталира помпа с дълбоки кладенци

е необходимо внимателно да се проучат характеристиките на помпеното оборудване, да се вземат предвид техническите характеристики на всеки образец.

Преди да го придобиете, трябва да изучите характеристиките на съоръженията, които ще трябва да извличат вода във вашия сайт не само за пиене, но и за технически нужди, поливане на оранжерии, зеленчукови градини и овощни дървета.

Характеристики на операцията

В зависимост от вида, помпите с дълбоки кладенци могат да се използват на дълбочина повече от 100 метра. Изпълнява се под формата на цилиндър, който позволява лесното монтиране на всякаква дълбочина. Ако помпата работи само през летния период, тя може да работи няколко десетилетия.

Качествено проектираните помпи винаги са търсени на пазара, а добре оборудваната с такава помпа непрекъснато доставя вода на селска къща.

Видове и характеристики на помпите

Дълбочина на помпатаВсички произведени помпи могат да бъдат разделени на две категории, те могат да бъдат вибриращи и центробежни. Вибриращата дълбока помпа за кладенец не е в състояние да изпомпва вода от артезианските кладенци с дълбочина повече от сто метра. Но ако го използвате за плитко кладенец, той е доста способен да доставя питейна вода и вода за напояване на крайградската зона.



Вибриращият механизъм, който осигурява безпроблемна работа, може да работи дълго време. Такива помпи са с ниска цена, те са компактни и не консумират много електроенергия. Фактът, че вибриращите помпи могат да обслужват само един обект с малък домакински парцел, не ги прави по-лоши, просто трябва да разберете, че все още има много малки ферми и за тях такива помпи са най-добрият вариант.

За да се гарантира, че вибрациите нямат разрушителен ефект върху стените на кладенеца, когато са монтирани върху самата помпа, е необходимо да носите гумени пръстени, които ще предпазят кладенеца. Много от тях отдавна използват помпи бебе, Прокарайте или Водолей и нямат претенции към тях. Като правило летовите жители купуват местни единици, които са лесни за използване и се инсталират лесно.

Характеристики на центробежни помпи

Снимка на дълбоките помпиЦентробежните помпи включват агрегати, които могат да доставят вода целогодишно и в големи количества. Помпата има хидравлична част и електрически мотор. Водата се изпомпва чрез въртене на колелата около оста си.

Водата, която навлиза в изпускателната тръба, създава правилното налягане, което ви позволява да захранвате водата от кладенеца в необходимото количество. Кладенецът може да има дълбочина повече от сто метра, а ресурсите му са достатъчни за поливане на растенията, технически нужди и готвене.

Всяка от тези помпи е добра по свой начин. По този начин помпите с дълбоки кладенци могат да служат и на шест стотни и да обслужват огромни къщи, които не изискват малко количество вода. Ние директно ще кажем, че такива помпи не са подходящи за производство, но за жителите на домовете си те ще направят най-доброто.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Как да изберем помпа за отопление?Как да изберем помпа за отопление?
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Водна помпа за отоплителни системиВодна помпа за отоплителни системи
Автоматизация на циркулационната помпаАвтоматизация на циркулационната помпа
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Какво е автобусна помпа и за какво е тя?Какво е автобусна помпа и за какво е тя?
» » Дълбокопомпена помпа
© 2021 BggeHat.com