Колко струва да изтечем около къщата?

Повечето собственици на извънградски ферми трябва да са запознати с такъв технически термин като "дренаж", което означава набор от мерки за изкуствено отстраняване на подпочвените и дъждовните води извън частната къща. Редът за изграждане на такава система предполага организирането на цяла мрежа от дренажни канали, състояща се от дренаж

тръби, специални завои, кладенци, ямки и подобни елементи.

Цел на дренажа

Отводняване на участъка под ключа е организирана, за да го защити от натрупването на застояли води, чието присъствие води до такива нежелани последици като:

- ерозия и унищожаване на фундаменталните основи на капиталовите структури;

- гниене на засадени коренища в крайградската зона растения;

- висока влажност в мазето на мястото на къщата;

- образуване на локви по пешеходни пътеки и места за отдих.

Като се вземат предвид изброените по-горе заплахи, ще ви позволи навременното изпълнение на дренажните работи не само да премахнете всички неприятни последици от натрупването на влага, но и да подобрите значително условията на живот във вашия район.

Подготовка на проекта

Преди да започнете дренажни работи ще трябва да подготвите съответния проект, в който трябва да се определят следните параметри на бъдещата система:

- зони за полагане на дренажни тръби и изходи за почвата;

- Дълбочина на тяхното възникване;

- процедурата за организиране на допълнителни завои;

- използваните материали и техният брой.

При подготовка на проект за дренаж до ключ специално внимание следва да се обърне на обекти с високо ниво на разполагане на подпочвените води, оттеглянето на които може значително да удължи живота на сградите, поставени върху тях.

Обърнете внимание: Благодарение на подреждането на висококачествена дренажна система, можете значително да намалите разходите за мерки за хидроизолация, проведени по време на изграждането на нови конструкции и задължителни при тези условия на работа.

Видове дренажни системи

Известни са два вида специални дренажни системи, които се различават в дълбочината на полагане на канализационните канали. Това са:

  1. Повърхностният дренаж, Разположен в почвата на дълбочина от около 50-60 см и служи за дренаж на дъжд и meltwater само през топлия сезон. повърхностен дренажВ този случай, ако през това място се предполага наличие на високи натоварвания (ще бъде разположен маршрут кола пътуване, например) - проникване в почвата трябва да се увеличи с до 70 см р системи overhnostnogo тип са идеални за области, в които се намира на подпочвените води на значително разстояние от нивото. земя, както и при отсъствие на сгради с погребана фундаментна основа. Използването на този вид дренажна система в нормални условия, с добра причина, защото в него има сняг през пролетта няма да се бавим на повърхността на почвата (същото може да се каже за натрупване на вода след интензивна сезонни валежи).
  2. Дълбока отводнителна мрежа, разположена на около 1,2-1,5 метра под нивото на земята (под дълбочината на замръзване на почвата в района) и работи целогодишно. дълбоко дрениране Такива системи са търсени с близкото разположение на подземните води в района или ако има влажни зони.

Подреждане на дренаж

Процесът на подреждане на системата от дренажни канали в крайградската зона включва следните задължителни стъпки:

- Изготвяне на работен проект, осъществен от поканени експерти от страна на дизайнерите;

- придобиване на специални ямки и тръбни продукти, използвани за директно полагане на отводнителни канали на площадката;



- организиране и провеждане на разкопки (самостоятелно или с участието на външни работници);

- монтаж на елементи от дренажната система.

Нека разгледаме по-подробно всеки един от тези етапи

дизайн

Преди да подготвите проекта, специалистите от съответните служби ще трябва да посетят вашия сайт и да извършат подробна проверка на него. Въз основа на резултатите от тази инспекция те трябва да изготвят общ план за дренажната система и да изготвят прогнози за подреждането й. Впоследствие и двата документа трябва да бъдат одобрени от представителите на изпълнителя и клиента.

Закупуване на консумативи

Преди да купувате доставки на първо място трябва ще се определи с типа на заготовки за тръби, избрани от отчитане на стабилността на техния материал до отказ. От тази гледна точка трябва да се предпочитат азбестоциментните или пластмасови тръби, които имат ниско тегло и не са корозионни. При изчисляване на необходимостта от тръбен материал трябва да се пристъпи към данните, съдържащи се в проекта.

Изкопни работи и полагане на тръби

Директното подреждане на дренажната система може да се осъществява независимо и от силите на трети лица. В случай, че не сте напълно сигурни в силните и професионалисти - най-добре е да наемете екип от опитни майстори, оборудвани с всички необходими работни инструменти. След вашата покана, специалистите по дренажните съоръжения незабавно ще започнат работа по подреждането на дренажната система, чийто ред е даден по-долу:

- Преди всичко, цялата мрежа от земни окопи с необходимата дълбочина е подготвена (изкопана на ръка). Впоследствие всички тези окопи са обединени в една дренажна система;

- след завършване на земните работи, дъното на окопите е равномерно изравнено с пясъчна смес, след което е покрита със специален геотекстилен плат;

Важно е да се: При извършване на тези операции трябва да се внимава да се гарантира, че когато се полага, стриктно се поддържа необходимия наклон на дъното на канала към изтичането, заложено в проектната документация. Дори малка неточност при спазването на този параметър може да доведе до неизправност на цялата система като цяло и да доведе до образуване на блокиране, разрушаване на тръби и т.н.

-След изравняването и облицовката на дъното се полагат сглобяемите и главните тръби, последвано от свързването им;

- на последния етап от работата тръбите се обвиват в парчета геотекстил и се пълнят с предварително избраната почва.

Изчисляване на разходите

Дори и в етапа на проектиране на бъдещата дренажна система, т.е. много преди да започнете директно да дренажни работи - колко ще бъде цена изпълнението на този проект. При оценката на евентуалните разходи за изграждането на отводнителни съоръжения "на базата на" до ключ " му цената, като правило, се изчислява за всеки отделен случай поотделно. Последното обстоятелство се обяснява с факта, че посоченото цената до голяма степен зависи от следните фактори:

- сложността на подготвения проект;

- приблизителен брой материали;

- характеристики на работата по източване мястото, където струва Вашата къща.

Приблизителни цени за дренаж място около къщата на страната, което можете да видите в обобщената таблица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклон на дренажната тръбаНаклон на дренажната тръба
Пръстен отводняванеПръстен отводняване
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Монтаж на дренажна система на обектаМонтаж на дренажна система на обекта
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Как да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяванеКак да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяване
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
» » Колко струва да изтечем около къщата?
© 2021 BggeHat.com